מאמרים » חתונה » מדריך לבחירת אוכל ותפריט לחתונה
מדריך לבחירת אוכל ותפריט לחתונה
כמו בכל תחום בחיינו, גם לאוכל בחתונה יש אופנה. לפני שנות דור, כולם באו לחתונה כדי לשמח חתן כלה. באותה הזדמנות חגיגית, השתדלו-כמובן-לשמח גם את עצמם. דרך פשוטה מאד לשמח את עצמך היא לאכול. ומה יותר נעים מאשר לאכול כשמשרתים אותך? לכן האורחים המתינו שהמלצר יניח לפניהם את האוכל, יפנה צלחות מלוכלכות ויביא יין ושתייה קלה. מאז התקדמנו וכעת יש כמה צורות הגשה.
במזנונים מגוונים ומעוצבים. רק המנות העיקריות מוגשות לשולחן.
זה למעשה סוג של מזנון, אבל בישיבה, כך שזה לא מחייב לקום מהכסא. איך אמר הגשש החיוור? "צינור פלסטיק עשוי מאלומיניום"...
לכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות. נתייחס גם לכך.
היתרונות של ההגשה: יותר פינוק לאורח בחתונה; אין תורים ליד האוכל; לא צריך לקום מהשולחן. החסרונות של ההגשה : זה פחות מרשים מבחינה ויזואלית ומי שירצה תוספת, יצטרך לבקש זאת מהמלצר במקום לקחת בעצמו. שיטת ההגשה בחתונה דורשת מלצרים רבים יותר ומאומנים יותר מאשר המזנונים. הרי אף אורחת לא תשמח לקבל חלק מהמרק על שמלתה החגיגית ? גם אם לחלק מהשמלות זה עשוי דווקא להוסיף טעם....
כמובן שגם למזנונים יש יתרונות, ולא מבוטלים. למשל : האורח נוטל לעצמו את הצלחת ובוחר מה להניח בתוכה. במזנון, מבחר המאכלים גדול יותר ומבחינה ויזואלית זה מרשים יותר. אבל יש גם חסרונות : האורחים המבוגרים מתקשים לשרת את עצמם והצעירים נאלצים לעמוד בתור.
מקובל לדרוש נקודת הגשה אחת לכל 70 אורחים, אחרת התורים באמת בלתי נסבלים. החסרונות של המזנונים: עם כל הכבוד לחוש האסתטי של האורחים, הצלחת המגיעה מהמטבח מעוצבת הרבה יותר יפה מאשר כשהאורח מעמיס לעצמו על הצלחת : סלט גזר כתום מעל פרוסות הרוסטביף האדמדם, סלט סלק סגול מתחת לעוף בלונדיני בשקדים, עלי מנגולד ירוקים ברוטב תפוזים כתום, ועוד תערובות בלתי ניתנות לפענוח. הצלחת נראית כמו ציור של פיקאסו והטעם הוא בערך זהה...
במה כדאי לכם לבחור? אם רוב האורחים מבוגרים, שזה אומר מעל גיל חמישים, או מאד דתיים, כדאי לכם לבחור בהגשה לאורחים בחתונה.
אם בחתונה שלכם הרוב צעירים או צעירים ברוחם, לכו על מזנונים. אל נא תשכחו את הדור הבא. אם יש יותר מעשרה ילדים בין האורחים, הקפידו לבקש גם מנות לילדים. המבורגר, נקניקיות, שניצל, צ'יפס, תירס חם ? הכל יתקבל בהתלהבות על ידי הקטנטנים.
מתלבטים בין הגשה למזנון בחתונה? תלוי אם מדובר בחתונה גדולה או חתונות קטנות, אפשר לבקש סגנון משולב או הגשה למספר מוגבל של שולחנות, שם ישבו האורחים המבוגרים או אלו שמוגבלים בתנועה. כמובן שאז יש לדאוג לסידורי ישיבה של האורחים בחתונה.
טיפ נוסף: אם יש בין האורחים אנשים מאד מבוגרים שאינם שולטים בעברית, או, לחילופין, תיירים מחו"ל, השתדלו לבקש מקרוב משפחה השולט בשתי השפות להיצמד אל האורחים. ה"מתורגמן" יוכל להסביר לאורחים שבחתונה את מהות המנות, כדי להקל עליהם את תהליך הבחירה.
עוד דבר חשוב: בימינו, כשמטיפים כל כך על אוכל בריא, אל תשכחו להכין מנות גם לשומרי דיאטה. הכוונה לא לאלו שהחליטו היום דווקא לרדת במשקל, אלא לאנשים ששומרים על המזון מטעמי בריאות. תדאגו שיהיה אוכל צמחוני, מזון דל קולסטרול, דל מלח ודל סוכר ? בקיצור, אוכל דל ומדולדל. אין צורך שיהיו תחליפים לכל המנות: מספיק בהחלט אם יהיה מבחר מייצג.
האורחים יעריכו מאד את תשומת הלב וייהנו יותר מהחתונה שלכם.
אז בתאבון לכולכם! |
|
אודות מחבר המאמר:
רן ביטון, חברת לי-קל אירועים וחתונות, החברה המובילה בארץ בארגון חתונה, מתחתנים, ייעוץ לזוגות מתחתנים ועוד www.lee-kal.co.il
דירוג המאמר: לא דורג עדיין
תגובות למאמר מדריך לבחירת אוכל ותפריט לחתונה
עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר מדריך לבחירת אוכל ותפריט לחתונה. רוצה להיות הראשון?
הוספת תגובה חדשה
מאמרים נוספים בנושא חתונה















הנך נמצא כאן: מדריך לבחירת אוכל ותפריט לחתונה.
![]() |
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |