אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

סופגניות כקינוחי גורמה

מי מאיתנו לא זוכר את הסופגניות החמות והמתוקות שהיו מגיעות בארגזים גדולים לכל אירועי החנוכה בבתי הספר ובגנים? כל מי שגדל והתחנך במדינת ישראל או במוסד חינוכי יהודי בתפוצות מכיר את הריטואל – שרים שירי חנוכה, מדליקים נרות, מברכים את הברכות וזוללים את גושי הבצק הדביקים והמתוקים המכונים סופגניות. הסופגניות המתוקות והפשוטות הן אמנם זולות מאוד אולם כמו כמעט כמו בכל מאכל פשוט וטעים אחר, תמיד נמצא השף שהסכים לשדרג אותו לרמות של אומנות ולהופכו למעדן לאניני הטעם, כזה שיכול להיות מוגש במסעדות גורמה, בקוקטילים מפוארים או בארוחות ערב חגיגיות. אם תהיתם כיצד ניתן לשדרג את הסופגניות האהובות והמוכרות ולהופכן למעדן שטעמו בלתי נשכח, יש לנו כמה רעיונות מעניינים בשבילכם. תוספת יוגורט לבלילההסופגניות המקוריות מורכבות מקמח, מים ושמרים אולם כפי שכל חובב אפיה יודע, ניתן לדשרג את הבצק בקלות יחסית על ידי תוספת של מוצרי חלב מעודינים לבלילה. תוספת של יוגורט בטעם תות שדה או פירות יער לבלילת הבצק יעניק לבצק עצמו מרקם אוורירי במיוחד, טעם שקשה לעמוד בפניו וגוון עשיר של פרי בשל. סופגניות עם מילוי על בסיס שמנת סימן ההיכר הבולט ביותר של סופגניות טריות  ו"מסורתיות" בא בדמות תלולית ריבה תעשיתית ומתוקה על קוקודן אולם מסתבר שניתן למלא את הסופגניות בהרבה יותר מאשר ריבת תות שדה קנויה. כיום, שפים רבים ממלאים סופגניות בקרמים שהכנתם כרוכה במלאכת מחשבת ומטעמים מארבע כנפות תבל נטחנים עד דק על מנת להעניק להם את הארומה הכל כך יחודית של מעדני גורמה. קרמים על בסיס שוקולד, ריבת חלב, פירות יער שונים ומשונים, וניל ואפילו שקדים משמים בסיס איתן לשדרוג סופגניות פשוטות כאשר שמנת מתוקה מהווה את הבסיס לטעם המיוחד של המילית. שפים שנותנים דרור לדמיונם יכולים לחולל פלאים במאכל המסורתי והכל-כך טעים הזה. ציפוי מעודן עוד סממן מוכר של סופגניות מסורתיות היא אבקת הסוכר שהייתה מפוזרת עליהן בנדיבות וגורמת ליותר מאף אחד להצבע בלבן, אולם מסתבר שמעבר לסוכר לבן יש עוד לא מעט חומרים טעימים שאפשר לצפות בעזרתם את הסופגניות – שברי אגוזים מסוכרים, אגוזי קשיו, פירות יער ועוד ועוד... כיד הדמיון הטובה עליכם...


אודות מחבר המאמר

רונן צור

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.