אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

ניקוי מנדפים וארובות

ניקוי ארובות או ניקוי מנדפים הוא מקצוע שעבורנו מתקשר לאותן סצנות זכורות מסרט הקולנוע "מרי פופינס", או לתחילת המהפכה התעשייתית. מנקה ארובות אינו מקצוע שאנו מצפים לפגוש בישראל, אולם במפתיע קיימות לא מעט ארובות בארץ הזקוקות לשירותי ניקוי ארובות – אם בבתים פרטיים ואם במסעדות ובמפעלים.

 

ניקוי ארובות הפך עסק נפוץ עוד יותר בישראל לאחר שהוכנס בארץ ב-2004 תקן אמריקאי לבטיחות אש בבניינים, המחייב מסעדות לערוך ניקוי ארובות אחת לשנה לכל הפחות עם ציוד ניקוי מקצועי. התקן הוחל בישראל בעקבות שריפה שפרצה בדיזינגוף סנטר שלוש שנים קודם לכן. חקירת השריפה העלתה כי ניקוי ארובות יכול היה למנוע את המקרה, היות ומוקד השריפה היה בתוך ארובה שאינה נקייה. ניקוי ארובות יכול היה לסלק ע"י ציוד ניקוי מיוחד מפנים הארובה חומרים דליקים ושומניים שדבקו בה, המועדים להצתה מקרית בעקבות פגיעת גץ.

 

ארובות נוטות להתלכלך מעצם פעולתן – הן הלא משמשות למעבר כל אותם חומרים מזהמים שאנו מעוניינים להוביל אל מחוץ למבנה. אלו נוטים בחלקם להידבק לצידי הארובה ברבות השנים, עד שיוסרו באמצעות ניקוי ארובות. ארובות עלולות להזדהם גם מגורמים חיצוניים, הנופלים אל פנים הארובה. מנקה ארובות שמתמחה בתחום ניקוי ארובות מטפל במפגעים אלו עם ציוד ניקוי מקצועי.

 

מדוע ניקוי ארובות הוא עניין חשוב?

 

ניקוי ארובות או ניקוי מכונות עם ארובות הוא הכרחי, קודם כל, מסיבות בטיחותיות. מעבר למקרה השריפה שתואר קודם, ארובה מלוכלכת יכולה להיסתם, ואזי לגרום להתפשטות גזים רעילים בחלל. אך לניקוי ארובות יש יתרונות נוספים. ניקוי ארובות תורם לעמידותה של הארובה ומפחית את הסיכוי לתקלות בתפקודה, ודואג לניקיונה מחומרים העלולים לטפטף אל פנים הבית, או אל האוכל שמכינים בקרבתן (שהרי ארובות רבות מותקנות במסעדות, הנדרשות לעמוד בתקני משרד הבריאות). זלזול בנושא ניקוי ארובות מקצר את חיי הארובה, ועלול, חלילה, לגרום לאסון, ולאבידות רכוש ונפש.

 

ניקוי מנדפים מהו?

 

ניקוי מנדפים דומה למדי לניקוי ארובות בבתים פרטיים, ופעמים רבות חברה לשירותי ניקוי ארובות תספק גם ניקוי מנדפים.

 

מנדפים נפוצים בעיקר במטבחים, ועל כן שכיחים מאוד במסעדות, בחברות קייטרינג ובבתי קפה. זוהי למעשה מערכת ניקוי בקיטור, המשמשת לסילוק עשן ולאוורור סביבת העבודה. המנדפים, באמצעות ניקוי בלחץ,  שואבים את העשן מהמטבח, ובכך תורמים להיגיינה של המסעדה ולשמירה על בריאותו של המזון. משום כך, גם מנדפים חייבים בתקן המורה על ניקוי מנדפים מדי שנה, וכמו ארובות, גם הם נוטים לצבור לכלוך, חלקיקי עשן, פיח וחומרים שומניים מתוקף פעולתם. מאחר והמנדפים מותקנים מעל סביבת העבודה במטבח, ללא ניקוי מנדפים לכלוך שומני עלול לנטוף מהמנדף אל תוך האוכל הנמצא תחתיו – ובכך לזהם את האוכל ולסכן את המשך פעילותה של המסעדה בשל אי עמידה בתקני משרד הבריאות. בנוסף, מנדפים מלוכלכים הם גם כר פורה עבור חיידקים.

 

ניקוי מנדפים וניקוי ארובות – השאירו את העבודה למקצוענים

 

אין זה פשוט לערוך התקנת מנדפים, ניקוי ארובות, וניקוי מנדפים. יש צורך בכלים ייעודים, ציוד ניקוי מתאים ולעתים ביצוע עבודות בגבהים. למען ניקוי מנדפים וניקוי ארובות בטוח ויעיל, כדאי להזמין חברת ניקוי מנוסה, או מנקה ארובות מקצועי המתמחה בניקוי מנדפים וארובות, ולא לערוך את הניקוי באופן עצמאי.


אודות מחבר המאמר

ניקוי מנדפים

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.