אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

טיפים לרכישת מכונת קפה למשרד

 

 

כשאתם חושבים על הרגלי שתית הקפה שלכם אתם מגלים שבבית אתם שותים בדרך כלל קפה נמס . בטיול או במילואים אתם שותים קפה טורקי  או בוץ וכשאתם יורדים לבית הקפה השכונתי או זה שקרוב למשרד, אתם תמיד מזמינים ספל קפה משובח זה יכול להיות אספרסו קצר וחזק או לאטה איכותי, העיקר שהוא תוצר של מכונות קפה. עד לפני מספר שנים הכנת קפה איכותי מסוג אספרסו היתה שמורה רק לבתי קפה. וזאת מכיוון שמכונות אספרסו ביתיות לא היו נפוצות. כיום לעומת זאת בכל חנות למוצרי חשמל ממוצעת ניתן למצוא מכונות אספרסו ביתיות בטווח רחב של מחירים. בסקירה זו מובאים כמה טיפים שיעזרו לכם לפני הרכישה.

 

 

 

נתונים חשובים לגבי המפרט הטכני של מכונת האספרסו -  לפני קניית כל מכונת אספרסו, יש מספר נתונים חשובים שצריך לקחת בחשבון לגבי המפרט ואופן הפעולה.

1. הלחץ בו עוברים המים דרך אבקת הקפה הוא נתון קריטי לאיכות האספרסו, והוא נמדד ביחידות בַּר. מידת הלחץ צריכה להתאים למידת הטחינה של אבקת הקפה, וככלל מספיק לחץ של 8-10 בר. בפועל, רוב מכונות האספרסו מפעילות לחץ בטווח שבין 15 ל-19 בר

2. גודל מיכל המים קובע את תדירות החלפת המים שתידרשו לה בעת שימוש יום-יומי במכונה. מיכל מים של 0.75 ליטר מתאים להכנה של מספר ספלי אספרסו ביום ומשאיר קצת מים לניקוי הספל.

3. הספק המכונה, שנמדד בוואטים, קובע את זמן ההמתנה לחימום המים עד לחום של כ-95 מעלות. מכונה עם הספק גבוה יותר תחמם את המים מהר יותר – חפשו מכונה עם הספק של 1000 וואט.

סוגי הקפה ושיטות איכסון - לבד מסוג המכונה, יש לבחור גם את סוג הקפה בו אתם רוצים להשתמש. הכוונה היא לצורת האכסון ולא לסוג הקפה או מוצאו.

1. פולי קפה טחונים היא השיטה ההכנה הנפוצה ביותר, והיא מאפשרת את הגמישות הרבה ביותר בבחירת סוג הקפה ומידת הטחינה שלו. ככלל, זו השיטה הזולה ביותר. את פולי הקפה קונים מבעוד מועד בחנויות קפה מתמחות, או אפילו ברשתות השיווק, וקרוב למועד הכנת הקפה טוחנים כמות קטנה של פולים במטחנת קפה ייעודית. חסרונה העיקרי של שיטה זו הוא בטרחה הרבה שכרוכה בה טחינת פולי הקפה, מילוי ודחיסת אבקת הקפה במכונה, ניקוי המכונה והמטחנה, וחוזר חלילה.

2. פודים, שקיות חד פעמיות ארוזות מראש של אבקת קפה דחוסה שצריך רק להניח במכונה, למזוג, ולהשליך לפח. הפודים יקרים יותר מפולי קפה לא טחונים אבל הם מקצרים משמעותית את תהליך הכנת האספרסו. מלבד המחיר, חסרונם העיקרי של הפודים הוא באופן שמירת הקפה. אלא אם הפודים נשמרים באריזות וואקום נפרדות, הקפה שבפודים מתחמצן ומאבד מטעמו המקורי.

3. קפסולות, הן מציעות את כל היתרונות של הפודים, ובנוסף על כך הקפה הטחון נשמר בוואקום בתוך אריזת אלומיניום חד-פעמית, ושומר על טעמו למשך שנה ויותר. עם הקפסולות, תהליך הכנת הקפה הוא המהיר ביותר. חסרונן הגדול של הקפסולות הוא במחיר. כוס אספרסו תעלה לכם 2 – 3 ₪. את הקפסולות עצמן לא ניתן לרכוש בבתי קפה או ברשתות השיווק, אלא רק בחנויות מתמחות בודדות או בהזמנה באינטרנט.

 

 

 

 


אודות מחבר המאמר

מומחה לקפה

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.