אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

הכנת מזון טעים ובריא – או ממה עשוי הסיר שלי ?

 

כל מי שאוהב לבשל מזון טרי ובריא יסכים שתהליך הבישול הינו השלב המכריע לשמירה על ערכים תזונתיים ולקבלת תבשיל טעים. מכאן לבחירת סירים יש חשיבות גדולה ובעיקר לבחירת הציפוי ממנו עשוי החלק הפנימי של הסיר.

 

סוגי ציפוייםטפלון

עד לא מזמן היה ידוע שציפוי טפלון מונע מהמזון להדבק לסיר. אולם טפלון הינו כימיקל שהוכח כמזיק לבריאות. הסיבה היא שהציפוי נשרט ובעקבות כך נגרמת פליטה של חומרים רעילים תוך המזון שאנו מבשלים. לכן, חשוב לא להשתמש בכלי טפלון בחום של מעל 200 מעלות צלסיוס, לבחוש רק בלי עץ או סילקון למניעת שריטות, להרחיק ילדים וחיות מחמד בעת הבישול ולבשל עם חלון פתוח להוצאת האדים החוצה.

ציפוי קרמי

הסירים בעלי ציפוי קרמי הם בעצם סירי מתכת מצופים בכמה שכבות (גלזורה) של ציפוי מחומרים כמו סלעים גרוסים, חול וגרניט. הציפוי הקרמי מאפשר בישול בכמויות קטנות יותר של שמן, לכן המזון יותר בריא ודל קלוריות. הצפוי עצמו מבודד את החומר המתכתי של הסיר מהאש ולכן לוקח יותר זמן לסיר להתחמם, החום אינו מתפזר מהר ובצורה שווה. גם כאן רצוי להשתמש בכלי בחישה מסיליקון או עץ על מנת לא לשרוט את הציפוי.

ציפוי אלומיניום סירי אלומיניום הינם סירים קלי-משקל, זולים ומפזרים חום ביעילות. צריך להזהר מציפוי האלומיניום המגיב בריאקציות למזון המתבשל. בזמן הבישול המזון החם מגיב עם האלומיניום וישנה סכנת פליטת מלחי אלומיניום רעילים לתוך המזון. באם קיימות שריטות בציפוי, ישתחרר אלומיניום רעיל למזון. אסור לבשל או לאחסן מזון חומצי (כמו רוטב עגבניות או כרוב חמוץ) בסירים מאלומיניום.

ציפוי הארד-אנודייז (אלומיניום מאולגן)

סירים עליהם מצויין הארד-אנודייז (hard Anodized) עשויים מסגסוגת אלומיניום שעברה אלקטרוליזה הגורמת להקשחת החומר. הסירים העשויים הארד אנודייז הינם סירי אלומיניום חזקים ביותר, עם זאת קלים מסירי נירוסטה או ברזל. הסירים הללו עמידים לשנים רבות, אינם מתקלפים, מתחממים מהר ומפזרים את החום בצורה אחידה ומהירה בכל פני הסיר. יוצא בישול על הגז עם אפשקט של תנור. הציפוי אינו פולט חומרים מסוכנים ורעילים גם בחום גבוה, לא מחליד והבישול בו הינו בריא הודות לכך שאין צורך להשתמש בהרבה שמן. המזון אינו נדבק לסיר ובכך הסיר ידידותי לסביבה כי אין צורך להשתמש בכמויות גדולות של מים וחומרי ניקוי. אילו אינם סירים זולים, אולם זוהי השקעה טובה לשנים מרובות של בישול בריא וקל.

חברת מאייר הבריטית משווקת ליין של סירים הארד אנודייז תחת המותג אנולון (Anolon) – כלי הבישול החזקים והעמידים ביותר בעולם.

ללא ציפוי

מדובר בציפוי הטוב ביותר, הבריא ביותר והידידותי ביותר לסביבה. מדובר בסיר שעשוי מפלדת אל-חלד (נירוסטה) בתוספת של כרום וניקל המוסיף ברק, מונע חלודה וקורוזיה ומעניק לסיר כובד שגורם לסיר להצמד לכיריים ולקבל את החום במהירות ובפיזור אחיד. סירים אלו קלים מאוד לניקוי בהשרייה במעט מים חמים וסבון. הסירים אינם נשרפים בחום גבוה והמזון אינו נשרף או נדבק בתוך הסיר. זוהי השקעה טובה לשנים רבות של בישול בריא וחכם. אלו הם הסירים הירוקים האמיתיים !

חברת פיסלר (Fissler) הוציאה לשוק קו סירי נירוסטה לבישול בריא. סירים אלו מתאימים לכל סוגי הבישול: תנור אפייה וכל סוגי הכיריים: גז, קרמיות חשמליות ואף אינדוקציה.

אנו מאחלים לכם בישול נעים ובריא !

 

 


אודות מחבר המאמר

ChefGlobal.com מתמחה בשיווק מערכות אוכל, כלי מטבח, בישול ואפיה מהיצרנים הטובים והידועים בעולם.

ChefGlobal.com הוקמה לענות על הצורך של לקוחות לרכוש את כלי אוכל וכלי מטבח הטובים בעולם, ישירות דרך האינטרנט, בצורה מאובטחת, תוך חיסכון בזמן וכסף, מכל מקום ובכל עת

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.