אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

הסודות מאחורי המדפים - אספרטיים, בטוח או רעיל ?

הסודות מאחורי המדפים – אספרטיים, בטוח או רעיל ?

 

 

יובל לובנשטיין

 

 

האספרטיים, הוא שמו של ממתיק מלאכותי המתוק פי כ-200 מסוכר.

הוא משמש כתחליף לסוכר במזון ובעיקר במשקאות, מוצרי חלב, קינוחים, ממתקים ומסטיקים.

 מוגדר כתוסף מזון, מסומן כ- E951.

השימוש במוצר הוא רב מאחר ואין לו טעם לוואי.

ברחבי העולם אושר הממתיק, בעקבות הערכות על בטיחותו.

המוצר אשר התגלה בדרך מקרה במעבדה בארה"ב, בשנת 1965 ואושר על ידי סוכנות המזון האמריקאית לשימוש בשנת 1974, אולם זמן קצר לאחר מכן הורד מהמדפים, בעקבות מחקרים שנערכו בעכברים, בהם נמצאו השפעות שליליות על המוח.

 הוא אושר לשימוש מחדש במזון ובמשקאות בשנת 1993.

 

ישנן מחלוקות רבות על רמת הבטיחות שלו ונעשו מחקרים רבים, אולם נכון להיום הוא מותר לשימוש תוך ציון מגבלת שימוש של לא יותר מאשר 40 מיליגרם אספרטיים לכל ק"ג משקל גוף.

המצאות המתנול באספרטיים, היא שמעוררת את זעמם  של גורמים אשר מצביעים על כך שאדם השותה מעל 2 ליטר ביום משקאות עם אספרטיים, למעשה חורג פי 15 מההגבלה בתחום, שנקבע על ידי הסוכנות להגנת הסביבה(EPA).

 

הידעתם ?

1) בחום מעל 30 מעלות הוא מתחיל להתפרק לחומרים אשר בחלקם

    קיים מרכיב רעלני.

    טמפרטורת גוף האדם היא 37 מעלות....

2)  במחקרים בבעלי חיים, נמצא שאספרטיים בדומה למוניוסודיום

     גלוטמאט, מעודד סכרת וכן הוא משבש את מנגנון בקרת הרעב

     במוח דבר שבסופו של דבר מביא להשמנה.

3) EFSA  הרשות האירופאית לבטיחות במזון, אשר בחנה מחקרים

      שבוצעו בעכברים ( ומממצאיהם היו שהשימוש בחומרים הביאו

     לעידוד גידולים בריאות ובכבד וכן לשיעור גבוה של לידות מוקדמות)

     מסרה בסוף שנת 2010  שממצאי המחקרים אינם מספיקים ואינם

     נותנים סיבה לשקול מחדש את הערכות הבטיחות של האספרטיים

     או של ממתיקים אחרים.

 

4) ישנם קולות בארה"ב אשר טוענים שהמוצר אושר על ידי הרשות

    האמריקאית למזון ותרופות בשל לחצו של שר ההגנה ראמספלד, שהיה

    כמה שנים קודם לכן ממנהליה של החברה אשר פיתחה וייצרה את 

    האספרטיים.((G.D Searle Company

 

נקווה מאוד שלחצי חברות המזון ובעיקר של חברות המשקאות, לא פגמו באיכות החלטתה האחרונה של רשות המזון האירופאית (EFSA).

 

גם כאן נראה, שהמסקנה המתבקשת היא מינון.

 

בתיאבון !

 

 

יובל לובנשטיין, משמש כיועץ לחברות בתחום מוצרי הצריכה.


אודות מחבר המאמר

יובל לובנשטיין, משמש כיועץ שיווקי ואסטרטגי לחברות בתחום מוצרי הצריכה.

שימש במגוון תפקידי ניהול בכירים ברשתות הום סנטר ושופרסל, בה ניהל גם את פעילות היבוא.

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.