אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

אכילת גבינות – הדרך הבריאה להתחיל את היום

 

אין כמו להתחיל את היום עם ארוחת בוקר מפנקת ומשביעה הכוללת מיצים טבעיים, לחמים, ירקות, פירות, פלטת גבינות, ושאר פינוקים, בין אם אנו נמצאים בנופש בצימר, במלון או סתם בבית. אך לא מדובר רק בפינוק אלא גם בבריאות, מחקרים שנערכו הצביעו על כך שארוחת הבוקר היא החשובה ביותר מבין הארוחות הנצרכות במהלך היום. ארוחת הבוקר הישראלית מתבססת ברובה על מוצרי חלב שונים כגון גבינה לבנה, קוטג', מלוחה ועוד, צריכה יומיומית של מוצרי חלב חיונית לשמירה על תזונה בריאה ומאוזנת לכל אורך החיים, הן לילדים והן למבוגרים.

חשיבותה של ארוחת הבוקר בכך שהיא מחדשת את המאגרים בגופינו שהתרוקנו במהלך השינה בלילה, ומזינה אנרגיה חדשה החיונית לתפקוד הגוף. מחקרים מראים כי ארוחה בוקר מונעת בעיות מעיים ותורמת לפעילות מעיים תקינה. רצוי שארוחת הבוקר תכיל מזונות בריאים ותזונתיים כגון ירקות, פירות, דגנים מלאים, ומבחר מוצרי חלב דלי שומן כגון לאבנה, קוטג', גבינה לבנה ומלוחה. ארוחת בוקר מומלצת לאנשים השומרים על משקלם, ישנה נטייה לאנשים שאינם אוכלים ארוחת בוקר לאכול כמות רבה יותר של אוכל ושטויות בארוחה הבאה. ארוחות קטנות וצמודות יותר במהלך היום גורמות לגוף לאגור כמות קטנה יותר של שומן. כמו כן מחקרים מצביעים על כך שצריכת ארוחת בוקר לפני גן או בית ספר חיונית במיוחד לילדים. הקפדה על ארוחת בוקר תגרום לילד להיות מרוכז יותר בלימודים, יצירתי ותשפר את הזיכרון. כמו כן נמצא כי ילדים שאוכלים ארוחת בוקר נמצאים בסיכון נמוך יותר להשמנה.

מוצרי חלב מהווים כאמור מרכיב חיוני ומרכזי בארוחת בוקר, הכוונה היא לשתיית חלב ואכילת גבינות שונות כגון לאבנה, קוטג', גבינה לבנה, גבינה מלוחה וצהובה. ולא בכדי, אכילת גבינות ומוצרי חלב מספקים לגוף ויטמינים ורכיבי תזונה מהותיים כמו ויטמין A, ויטמין B, ויטמין D, מגנזיום, אשלגן וכמובן סידן. אנשים שאינם שותים חלב או אוכלים גבינות כמו לאבנה וקוטג' חושפים עצמם למחלות עקב מחסור מהותי בויטמינים. לצרכי דיאטה ושמירה על משקל מומלץ לאכול מוצרי חלב דלי שומן כגון גבינת קוטג' 3% או לאבנה. כמו כן נמצא כי צריכת מוצרי חלב חיונית בשמירה על לחץ דם נמוך.

מרכיב חיוני להתפתחות גופינו הוא סידן. סידן אחראי לבניית העצמות בגוף. גוף האדם אינו מייצר סידן בצורה טבעית ולכן עלינו לצרוך סידן ממקור חיצוני- מזון. צריכת מוצרי חלב הכרחית בכל שלב, מגיל הילדות לצרוך התפתחות אופטימאלית של עצמות חזקות ועד לגיל הבגרות לצורך שמירה על עצמות חזקות ומניעת מחלות הקשורות לעצמות כגון אוסטיאופורוזיס. סידן נמצא במספר מקורות מזון כגון טחינה, סויה, ירקות וכו' אך בכדי להגיע לכמות הצריכה המומלצת יש לצרוך מהם כמות רבה ביותר. לעומת זאת מוצרי חלב מהווים את מקור הסידן העשיר ביותר שקיים בטבע.

 


אודות מחבר המאמר

אריק לוי

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.