אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

סיפור של "פוביליו"

 

סיפורו של ה"ביסקוויטים גלוב" (המפורסמים בברזיל) החל בשנת 1953 כאשר האחים מילטון, ג'ון וג'יימי , בשל גירושים של הוריהם, עברו לגור אצל בן דודם שהיה בזמנו בעל מאפייה בשכונת "איפירנגה" שבעיר סאו פאולו, ברזיל. האחים למדו להכין את הביסקוויטים "פובילו" עם בן דודם, והיו מוכרים אותם ברחובותיה של הבירה בסאו פאולו. שנה לאחר מכן, החליטו האחים למכור את הביסקוויטים "פוביליו" הטעימים בריו דה ז'אנרו. לאחר הצלחתם הגדולה במכירות בסאו פאולו, החליטו האחים מילטון שריו דה ז'אנרו היא הכתובת הבאה האידיאלית עבור הביסקוויטים  הטריים והטעימים שהיו נאפים במכונה לעוגיות רגילה.

הביסקוויט "פוביליו" נקרא גם על שם "גלוב" שהיה שמו של המאפיה לאן האחים התחילו לעבוד בריו. ומכאן התחיל הסיפור של העוגיות המפורסמות "פוביליו".  השנה היתה 1955 והיו מוכרים את "פוביליו" במאפיה הזו ובעוד שבע מאפיות נוספות שבבעלות אותו בן אדם. פוביליו לא היה צריך מכונה לעוגיות כ"כ משוכללת (בזמן הזה גם לא היו קיימים מכשירים מתקדמים כ"כ בשוק) בשביל להכינו. בראותם שהביקוש עבור "פוביליו"  הולך וגדל, החליטו האחים פונס למכור אותם ברשתות מאפיות אחרות ובשנת 1963 האחים הקימו עסק משותף עם איש אחד מומחה בלחמים מפורטוגל מר פרנסיסקו – שקיים עד היום. והצלחה של "פוביליו" ידועה בקרב האוכלוסיה הברזילאית, אשר מעריצה את העוגיות הללו בהיותם טריות , טעימות, מלוחות או מתוקות (ניתן לבחור לפי הטעם של כל אחד), וזולות, מה שמאפשר לכל אחד לקנות ולהנות מהם. עלות הנמוכה של פוביליו נובע מזה שהוא נהפך להיות ביסקוויט מאוד פופולרי הנמצא בכל מכולת כמעט בכל ברזיל, וברזיל בהיותה מדינה עניה, מעולם השלישי, לא יכולה לשווק מוצרים יקרים, כי הם פשוט לא ימכרו.

מכונה לעוגיות שציירת את עוגיות "פוביליו" מאוד נוחה לשימוש וקיימת כמעט בכל מאפיה בברזיל. יתרונות רבים קיימים בשימוש במכונה זו – אחד מהם הוא הטריות של העוגיות – כל הצרכנים נהנים ממוצר טרי ובריא, לא שומני (אין לו הרבה קלוריות). המכונה קלה לניקוי, אך כבדה מאוד – מה שתורם רבות לבעל המאפיה – כי הוא יכול להיות בטוח שלא יבואו לגנוב את המכונה לעוגיות – כי היא לא זולה כ"כ, אך בהיותה בעלת משקל גדול , היא מקשה על השודדים לשדוד אותה. רעיון טוב מאוד הוא לייבא את העוגיות לארץ , למרות הקשיים בזה שהיא לא תקפה לתקופה ארוכה, כלומר לאחר שבוע היא מתקלקלת, שווה להשקיע מאמצים , כוחות וכסף בייבוא הזה. ישראלים בטוח יהנו מלנשנש עוגיה טעימה, לא כבדה, לא גורמת לצרבת, לא מזיקה לשום דבר, בעל עם פשוט וממכר! כמו המשקה "גוורנה" כבר הגיע לארץ בהצלחה רבה, כך גם עוגיות הפולביליו ימצאו חן בעיני הישראלים. ועוד דבר נוסף, אם הרבה אנשים יתחילו לייבא אותה לארץ, מחירה ינמיך ויגיע לעוד ועוד יותר ישראליים.


אודות מחבר המאמר

אדיר ציוד למאפיות

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.