אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

שיש למטבח – מה נשתנה?

שיש למטבח הוא כינוי למשטח העבודה שכל אחד מאיתנו מכיר במטבח. על משטח הזה נעשות חלק גדול מהעבודות לפני הבישול ועבודות נוספות אחריו. האיכות של שיש למטבח חשובה תמיד, אבל היא חשובה שבעתיים למי שהם חובבי בישול או עוסקים בו בצורה אינטנסיבית.

קצת היסטוריה:מטבחים בצורתם המודרנית הופיעו רק בתחילת המאה העשרים. לפני כן היו מטבחים רק בבתים עשירים, והם כלל לא נראו ולא היו מעוצבים בצורה המוכרת כיום. בתחילת המאה ההיא הופיעו המשטחים הראשונים של שיש למטבח, שהיו שימושיים מאד בבתים קטנים וצפופים בעלי מטבח קטן במיוחד.

שיפורים והמצאות טכניות חדשות היטיבו את תנאי העבודה במטבח. מזגנים מצד אחד ומכשירים כמו קולטי אדים המונעים התפשטות ריחות אפשרו עיצובים שונים, ואת הגדלת המטבח או צירופו לחלקים אחרים בבית, מה ששיווה לבית מראה מרווח יותר ממה שהוא באמת והפך את המטבח לחלק חשוב ואינטגראלי מהבית.

המצאתם וכניסתם לשימוש של חומרים שונים מהשיש הטבעי אפשרו ליצור משטחי עבודה העמידים יותר בפני נזילות וקלים יותר לניקוי. ישנם כיום גם סוגי שיש סינטטי שהם איכותיים לא פחות משיש טבעי, גמישים הרבה יותר ממנו והטיפול בהם קל ופשוט.

שיש למטבח – לא רק לעבודה.כאמור, בעשרות השנים האחרונות שינה המטבח את מקומו בבית ועבר אל המרכז. מאד קל היום לבשל במטבח פתוח כיון שהריחות אינם מתפשטים בבית. עבודות ההכנה והחיתוך מתבצעות כבעבר על גבי משטח השיש.

אבל שלא כבעבר, עיצוב משטח שיש למטבח הוא חשוב, כמו גם עיצובם של שאר חלקי המטבח. הרבה מחשבה מושקעת  בעיצוב שלו. ניתן לומר כי בחלק ניכר מהמקרים המטבח מעיד על בעליו.

מה חשוב בשיש למטבח?• התאמה למשתמש: משתמש מקצועי או העוסק בבישול באופן אינטנסיבי חייב משטח שיש למטבח גדול יחסית.• קל לתחזק ולנקות: סוגים מסוימים של שיש קלים יותר לטיפול מסוגים אחרים. באופן כללי חשוב שהמשטח יהיה עמיד בפני מצב קבוע כמעט של רטיבות ושניתן יהיה להסיר ממנו כתמים בקלות.• עיצוב וגימור נאים: משטח השיש חייב להיות מעוצב היטב, בצבעים וגוונים התואמים את שאר חלקי המטבח.


אודות מחבר המאמר

פורסם ע"י webfocus, קידום אתרים

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.