אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

איך להכין קפה שחור מוצלח?

הקשר הטורקינהוג לכנות את הקפה השחור בשמו השני, קפה טורקי, זאת למרות שמקור הפולים אשר שימשו ליצורו הגיעו בכלל מאתיופיה. אם כך, כיצד זכה לכינויו המפורסם?סוחרים סורים הם אלו שהביאו לראשונה את פולי הקפה לטורקיה, אי שם בשנת 1555. עם זאת, רק בשנת 1683 לאחר שהפסידו הטורקים בקרב וינה, החליטו לאגור מלאי גדול של שקי קפה שחור במדינה ולכן דבק בו השם קפה טורקי.טעם של עודלמרות שרובנו מכירים רק שני סוגי קפה שחור: עם הל ובלי הל, ישנם הרבה יותר. פולי ערביקה המשמשים ליצור קפה שחור מגיעים משלל מקומות שונים בעולם, שם הם גדלים ומקבלים את טעמם הייחודי. השוני במקור הפולים בא לידי ביטוי בטעמו של הקפה.קפה שחור המיוצר מפולים אשר הגיעו מן הקריביים ניחן בטעם פירותי מעודן יותר מקפה אשר פוליו הגיעו מאינדונזיה ונחשב למתקתק וחזק יותר. עם זאת, מרבית תערובות הפולים המשמשות לצורך הכנת קפה שחור מתאפיינות בטעמים קרובים, הנעים על הרצף שבין הטעם האגוזי לזה השוקולדי. שעון מעוררבמיוחד בתרבות הישראלית, קפה שחור נחשב למקשה הכי מעורר שיש. הוא נקשר לא אחת לפעולות המחייבות ערנות מרבית, כמו פעולה צבאית, נסיעה ארוכה וכדומה. אם ככה, אם בתה יש פי 3 יותר קפאין מאשר בקפה, איך זה שהוא לא הפך למעורר הלאומי? מאחר ומנת התה שאנו שותים קטנה במשקלה הסגולי מזו של מנת קפה ולכן לא נקבל בה את כמות הקפאין שנקבל בכוס אחת של קפה. אם נשתה חליטת תה כנראה שבכלל נחוש עייפים, שם לא תמצאו בכלל זכר לקפאין. הרבה יותר מסתם קפהלאורך השנים, שימש הקפה השחור למנהגים וטקסים תרבותיים שונים. בקרב הבדואים, נחשב הקפה השחור לדרך ביטוי למנהג הכנסת האורחים בעדה ובא להעיד על כוונת המארח להגן על אורחיו. קפה שחור משמש גם לצורך קריאת העתיד. השיטה מתבססת על פענוח של הכתמים שנותרו בכוס לאחר שנלגם הנוזל, מתוך אמונה שבעת השתייה התחברה נשמת האדם עם הנוזל. באזורים שונים בעולם הקריאה מתבצעת עם נוזלים שונים, ואילו באזורנו השתרש המנהג ללגום קפה שחור הודות להשפעות האזוריות.הכנה להכנהכעת, הגענו לנושא עליו קיימת סוף סוף הסכמת הרוב, איך מכינים קפה שחור. ראשית, יש כמובן לבחור הפולים הרצויים, בין אם בסופר או חנות קפה המתמחה בקליית פולים ויצירת תערובות ייחודיות. מרגע שהתקבלה ההחלטה, אפשר להמשיך לשלבי העשייה. כעת, את התערובת שבחרתם מבשלים בפינג'אן עם מים עד לרתיחה. בעת הרתיחה הקפה עולה ויוצר שכבת קרם לנוזל אז יש לכבות את האש, בדיוק שניה לפני שהוא גולש לכם. את הסוכר, למרות הדעות החלוקות, מוסיפים אך ורק בעת הבישול ולא לאחריו. זוהי הדרך האופיינית להכין קפה בקרב תושבי יוון, טורקיה ואזור הבלקן. זוהי גם הדרך המקובלת ביותר ברחבי העולם כולו. קחו לגימהלאחר שלמדתם דבר חדש או שניים על הקפה העתיק וודאי כבר התעורר בכם החשק ללגום את המשקה. לא משנה מהי התערובת האהובה עליכם, פשוטה ככל שתהיה, השקיעו דקה או שתיים בלבשל אותה על הגז. אנחנו בטוחים שתיהנו מן התוצאה. 


אודות מחבר המאמר

איך מכינים קפההכנת קפה

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.