אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

המלצות קיציות לעונה

 

אנחנו כבר מגיעים לקיץ. כבר בהחלט אפשר להרגיש את החום, את הלחות.

אצלנו, בארץ הקודש, קיץ זה קיץ, חום זה חום ! אי אפשר לפספס את זה.

אז איך להתכונן לעונת הקיץ ?

להלן מספר המלצות תזונתיות לקיץ מעולם הרפואה הסינית:

 

1.      בקיץ מומלץ לצרוך מזון שיחזק את נוזלי הגוף שלנו ויקרר אותו מעט. פירות קיץ כמו אבטיח, מלון, שסק, ענבים ועוד... גדלים לא במקרה בעונה זו. הם יזינו את הגוף ויקררו את החום.

 

2.      כדאי לבשל את המזון בהקפצה קצרה על ווק, במים או באידוי, בדייסות ומרקים. למשל מרק עגבניות. המים של המרק אמנם חמים אך העגבניות מקררות.

לא בטיגון, אפייה וצלייה, דבר שיגרום לחימום הגוף.

 

3.      מומלצים ירקות כמו ברוקולי, חסה ושאר העליים הירוקים, גמבה, עגבנייה, מלפפון, פטריות שמפניון, סלרי, גזר, בטטה, דלעת, סלק.

קטניות כמו שעועית מש למשל ודגנים.

 

4.      להמעיט במזון מחמם כמו בשר בקר, במזון חריף ובתבלינים מחממים.

 

5.      מומלץ לאכול ארוחות קטנות יותר ובזמנים קבועים עד כמה שניתן. לא להגיע לידי שובע, דבר שמחליש את מערכת העיכול, נותן תחושת עייפות ויוצר חום בגוף.

אני ממליץ לאכול בנחת, לא מול הטלוויזיה או עיתון.

 

6.      להמעיט במשקאות ממותקים למיניהם (גם דיאט), בנוסף לכך שהם אינם טובים לגוף, הם גם מחממים אותו ומגבירים את התיאבון.

וכמובן – לשתות הרבה מים. מומלץ לשתות מים בטמפרטורת החדר או מעט קרירים, לא מים קרים מהמקרר כיוון שלמרות שהם נותנים תחושה נעימה, הם יחלישו את מערכת העיכול ועקב כך את הגוף כולו.

 

7.      תה מנטה, נענע, לימונית, לואיזה, גרניום לימוני. אפילו שהמים חמים, צמחים אלה מקררים (כמו קודם לכן כשדברתי על מרק העגבניות).

 

מתכון למוקפץ סיני בריא וטעים:

·         גזר בינוני, חתוך לרצועות

·         כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנים

·         2 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות

·         גבעול סלרי קצוץ לחלקים בגודל של 3 ס"מ

·         פטריות שמפניון מקולפות וחתוכות לפרוסות

·         כוס ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

·         גמבה אדומה חתוכה לרצועות

·         2 שיני שום קלופות, קצוצות

·         2 כפות שמן

·         2 כפות בוטנים/אגוזים קלופים קצוצים דק.

·         כפית שמן שומשום

·         2 כפות רוטב סויה (מומלץ מופחת במלח)

·         כפית אבקת מרק (מומלץ ללא מונסודיום גלוטומט, יש אפילו לאסם)

·         מעט ג'ינג'ר טרי פרוס דק

*      מחממים בווק על אש גבוהה 2 כפות שמן, מוסיפים את הגזר, הכרובית והברוקולי, מכסים ומקפיצים מדי פעם.

*      כעבור מספר דקות מוסיפים את הכרוב, הסלרי, הפטריות והשום ומקפיצים לדקה נוספת. מוסיפים את התבלינים, מקפיצים לעוד דקה ומורידים מהאש, שהירקות לא יהיו רכים מדי.

*      מעבירים לקערת הגשה וזורים את הבוטנים/שקדים.

*      הירקות עדיין מעט קשים, כך הם עדיין שומרים על המרכיבים החיוניים שלהם.

*      ניתן להוסיף אטריות אורז שהוכנו לפי ההוראות על גבי האריזה או קוביות סויה טריה או יבשה.

 

שיהיה לכולנו קיץ שמח ונעים


אודות מחבר המאמר

 

גיא סגל - הדרך לאיזון - מרפאה לרפואה סינית

052-8064646 , 073-7368207

שבט 25, קינג ג'ורג' 74 תל אביב, מנחם אוסישקין 28 עפולה

www.Tipulsini.co.il

 

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.