אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

טיפים חשובים לבחירת סכינים

 

 

טיפים חשובים לבחירת סכינים

מספר נושאים יכולים לעזור בבחירת סכינים איכותיות אשר ישרתו את השפים למשך זמן רב. כדאי לזכור כי הסכינים הן לא מותרות אלא חלק בלתי נפרד מכלי המטבח. הסכינים הופכות את הבישול לחוויה, אך הן גם מבטיחות חיתוך, קיצוץ פריסה נוחה יותר של חומרי הגלם. סכיני מטבח ברמה גבוהה פותחות בפני הבשלנים מגוון עצום של מתכונים מסקרנים. סכין למטבח יכולה לחסוך זמן ובטווח הרחוק גם הרבה מאוד כסף. מעבר לכך, סכינים תורמות למיומנות של הבשלן ומבטיחות כי הוא ימשיך לשדרג את היכולות שלו במטבח.

אורך הלהב הרצוי עבורכם

הנושא הראשון אליו יש להתייחס בבחירת סכינים הוא אורך הלהב. סכיני שף מוצעות במבחר גדלים. המספר המופיע על האריזה הוא באינצ'ים ומציין את אורך הלהב בלבד, לא כולל ידית האחיזה. הסכין הרגילה והסטנדרטית במיוחד למטבח היא בעלת אורך להב של 8 אינצ', שזה למעשה 20 ס"מ. האדם הממוצע יכול להסתפק בסכין הזו ולא להרגיש חסך. נשים ובשלנים עם כף יד קטנה יכולים להעדיף סכין 7 אינצ', אשר איכותה לא פחות גבוהה מהסכין הסטנדרטית. לעומת זאת, בשלנים מתקדמים או כאלו אשר זקוקים לחיתוך נתחי בשר, גבינות או מוצרים גדולים אחרים יכולים להצטייד בסכין שף 9 אינצ' או אפילו 10 אינצ'.

בדקו את משקל הסכין

גם המשקל של הסכין הוא פקטור משמעותי בבחירתה. בניגוד למה שנהוג לחשוב, סכינים קלות מדי אינן משרתות את המטרה משום שקשה לשלוט עליהן. מנגד, סכינים כבדות מדי לא יאפשרו עבודה רציפה ויחייבו את השף לעצור בכל כמה רגעים. יש לחוש את הסכין באופן ספציפי בעת הקנייה ולבקש להתרשם ממנה על משטח. במידה ואתם בעלי ניסיון, הקפידו לרכוש רק את הסכין אליה אתם כבר רגילים.

מה ההבדל בין הסכין המחוזקת לסכין רגילה?

החוזק של הסכין מושפע מהליך החיזוק של הלהב. הסכין המחוזקת היא בעלת להב עבה, אשר מבטיח שליטה מלאה, זריזות ויעילות. הסכין עם הלהב המחוזק גם עמידה יותר בעת נפילות ולא נוטה להישבר, למרות שמדובר על סיטואציה ריאלית. הסכין המחוזקת כבדה יותר משאר הסכינים, אך לא תמיד זהו חיסרון. מצד שני, ישנם שפים הרגילים אל סכינים דקות ולכן כל אחד צריך לבחון את המוצר שיענה על צרכיו.

אחיזה נכונה בידית

הקת היא אחד החלקים החשובים ביותר בסכין. למרות שהידית לא קשורה ליכולת החיתוך אלא לאחיזה, בכלי עבודה כמו הסכין הקת חייבת להתאים לגודל היד. על מנת לבחון את ההתאמה של הכת אל היד יש לאחוז את הסכין עם חמשת האצבעות ולעטוף את הכת. במידה וכת הסכין אינה בולטת בצורה ניכרת, סביר להניח כי הסכין תתאים לכם. בליטה של מעל כמה סנטימטרים תצביע על צורך בסכין אחרת.


אודות מחבר המאמר

רוסולינג חברה אשר מתמחה בהבאת סכינים בכלל וסכיני שף בפרט, תבניות אפייה מסיליקון ותבניות אפיה מחומרים אחרים, כלים ואביזרים למטבח משנת 1969. אנו המשווקים הבלעדיים למס' מותגים בתחום הבישול, אפייה, ואיבזור המטבח. אנו משווקים את המוצרים לשוק הפרטי והמוסדי.

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.