אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

גורמים שונים אותם יש לקחת בחשבון בעת בחירת מכונת אספרסו

כאשר באים לשדרג את חווית הקפה בבית או במשרד ולרכוש מכונת אספרסו יש לקחת בחשבון גורמים שונים אשר מבדילים בין מכונות אספרסו שונות. בין הגורמים הללו ניתן להבחין הבאים:

שירות – מכונות אספרסו זקוקות לשירות באופן שוטף: החל מניקוי יסודי והסרת אבני ודרך קלקולים שוטפים הנגרמים למכונה אשר נמצאת בשימוש רב. כאשר רוכשים מכונות אספרסו אשר עתידות להיות בשימוש שוטף, חשוב להקפיד ולרכוש את המכונות במקום המספק שירות תיקונים.

אחריות – מכונות אספרסו שונות נמכרות בטווח המחירים רחב ביותר. אחד המאפיינים למכונות אספרסו זולות במיוחד הוא אחריות מוקטנת או שאינה קיימת. במידה ומדובר במכונת אספרסו אשר עתידה להיות בשימוש רב חשוב להקפיד על האחריות אשר מגיע עם המוצר.

תחזוקה – מכונות אספרסו דורשות תחזוקה שוטפת: ניקיון המכונה ורכיביה, ניקוי יסודי של הפילטר על מנת לשמור על איכות קפה גבוהה ומניעת טעמי לוואי. קיימות כיום בשוק מכונות אספרסו אשר מגיעות עם מנגנון ניקוי פנימי. חשוב במיוחד לוודא כי במידה וקונים מכונת אספרסו ללא מנגנון ניקוי פנימי אשר כזה, היא תהיה קלה לפירוק והרכבה לצורך ניקוי יסודי.

הספק מכונת הקפה – הספק מכונת הקפה נקבע על ידי הזמן בו לוקח למכונת האספרסו להרח=תיח את המיים לטמפרטורה של 93 מעלות צלזיוס, הטמפרטורה האידיאלית לקפה. הספק גבוה משמעו חימום מהיר יותר של המיים, ומהירות הכנת קפה גבוהה יותר.

לחץ המים – לחץ המיים הוא לחץ הקיטור העובר דרך הקפה הטחון וממצה את השמנים אשר בפולי הקפה. ככל ומיצוי השמנים טוב יותר כך יתקבל קפה בעל ארומה חזקה יותר. רצוי לודא כי מכונת האספרסו אשר נרכשה מסוגלת להגיע ללחץ של לכל הפחות 8-9 בר.

מחמם כוסות אוטומטי – חווית הקפה הינה מושלמת במידה ואף הכוס לתוכה נמזג האספרסו מהמכונה מחוממת. קיימות כיום בשוק מכונות אספרסו אשר מכיל משטח אשר מחמם את הכוס במקביל להכנת הקפה במכונה.

מקציף חלב אוטומטי – חלב מוקצף הינו מרכיב חשוב בחווית הקפה האיכותית ובמיוחד בלאטה ובקפוצ'ינו. חלקן של מכונות האספרסו מגיעות עם מקציף חלב אוטומטי. מקציף חלב אוטומטי הינו רכיב המורכב על צינור המים החמים, אשר מאפשר, הקצפת החלב. איכות ההקצפה נמוכה יחסית להקצפת חלב ידנית, אולם חוסכת טרחה רבה בהכנת החלב המוקצף. חשוב להקפיד ולנקות את מקציף החלב וצינור המיים החמים לאחר כל הקצפה על מנת למנוע התייבשות החלב וסתימת הצינור על ידי שאריות החלב אשר התייבשו.

 


אודות מחבר המאמר

חובב קפה מושבע

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.