אתר מאמרים
מעגל הכותבים
אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מאמרים » איכות הסביבה » ניקיון במטבחים של מסעדות

ניקיון במטבחים של מסעדות

מחבר המאמר: naama
פורסם בקטגוריה: איכות הסביבה
המאמר נקרא 285 פעמים
תאריך פרסום: 30.01.11
גרסת הדפסה | 1 תגובות
שיתוף מאמר זה שיתוף מאמר זה


חשבתם פעם עד כמה נקייה המסעדה בה אתם אוהבים לאכול? עד כמה בעלי המקום דואגים להיגיינת המטבח? האם העובדים דואגים לרחוץ ידיים לפני בישול והגשת האוכל? והאם מקפידים לנקות את כל, אבל ממש את כל המטבח בתדירות גבוהה?

האמת היא שעד היום, בכל פעם שאני התיישבתי במסעדה לאכול, תמיד הלכתי לשירותים כדי לבדוק איך הם נראים ועד כמה הם נקיים. משום מה, תמיד חשבתי שאם השירותים נקיים ו/או מעוצבים בצורה מדליקה, זה אומר שכל המקום נקי ושבטוח לאכול שם.

אבל יום אחד יצא לי לדבר עם חבר שהוא הבעלים של כמה מסעדות באזור המרכז. הוא הסביר לי שאמנם ניקיון של שירותים במסעדה או בבית קפה זה באמת מאוד חשוב, אבל יש עוד כמה דברים מאוד חשובים כמו היגיינה וניקיון במטבח – הרי בסופו של דבר אני אוכלת את האוכל שמתבשל שם...

"אוקיי" אמרתי לו בשיחה שלנו, "אז בטח עובדי המטבח דואגים לשטוף את הרצפה בסוף כל יום ולחטא את אזור השיש והכיריים והתנורים." להפתעתי הרבה הוא הניד בראשו והסביר שיש עוד כמה דברים שצריך לדאוג להם, כמו הניקיון והתחזוקה של מערכת נידוף העשן. כמובן ששאלתי מה זה, כי בחיים לא שמעתי על דבר כזה... אז הוא הסביר לי שיש בכל מטבח, מעל אזורי הבישול, קולטי אדים ועשן שנקראים מנדפים, ומהם יוצאות ארובות שלוקחות את כל העשן מהבישולים החוצה. כל העסק הזה עובד בעזרת מפוח ומסננים שנמצאים בתוך מערכת הסינון ודואגים לסנן את האויר שיוצא מהמטבח החוצה. כששאלתי כמובן איך דואגים לניקוי של המערכת הזאת, התברר לי שיש חברות שמתמחות בתחום הזה: ניקוי מנדפים, ניקוי ארובות ותחזוקה של מערכות סינון.

"כל כמה זמן צריך לעשות ניקוי כזה" שאלתי אותו. "כל חצי שנה או שלושה חודשים, תלוי במה שמבשלים במטבח". אצלו במסעדות למשל הוא עושה ניקוי מנדפים כל חצי שנה.

אחרי השיחה הזאת חשבתי לעצמי שחבל שאני לא יכולה לעשות סיור מטבח בכל מסעדה שאני אוכלת בה, כמו שאני עושה סיור שירותים...



אודות מחבר המאמר:

אור לפיד



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר ניקיון במטבחים של מסעדות תגובות למאמר ניקיון במטבחים של מסעדות

03.02.13 בשעה 18:38, על-ידי חברת ניקיון
טוב

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא איכות הסביבה

ביו דיזל: יתרונות ושימושים בביו דיזל
שינוע פנאומטי- יעילות זה שם המשחק
שינוע פניאומטי ובטיחות
שינוע פניאומטי ובטיחות
שקוף זה הירוק החדש
מה בין פינוי אשפה לפינוי אשפה פנאומטי
דואר פנאומטי
פינוי אשפה פנאומטי-מה זה בעצם?
שליחת תולעים אדומות בדואר
הסיפור שלי - מכירת תולעים אדומות
קציר הומוס
שיטות הפרדה בין הומוס לבין תולעים אדומות
ייצור הומוס באמצעות תולעים אדומות
אנרגיה סולארית
כיצד לבחור החימום הטוב והאידיאלי עבורך ?

הנך נמצא כאן: ניקיון במטבחים של מסעדות.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.