אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » חינוך ולימודים » אוכל, מזון וקולינריה בראי ההיסטוריה

אוכל, מזון וקולינריה בראי ההיסטוריה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: חינוך ולימודים
המאמר נקרא 1059 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



אוכל, מזון וקולינריה בראי ההיסטוריה - כנס מעורר תיאבון במכלל האקדמית לחינוך אורנים

תאריך: יום שני, 23 מאי 2011

 

החוג להיסטוריה וללימודי ארץ ישראל מקיים כנס ייחודי, בו ידונו מרצים מכובדים מאורנים, ומאוניברסיטאות ומכללות שונות ברחבי המדינה, בנושאים הקשורים במזון וקולינריה לאורך ההיסטוריה של ארץ ישראל.

 

אוכל, מזון וקולינאריה מהווים חלק נכבד מחיי החברה המודרנית,  במפגשים חברתיים ובמפגשים משפחתיים, באירועי שמחה ואבל, במפגשים עסקיים, בסרטי קולנוע, בתוכניות ריאליטי (שהוציאו לגמרי את הקולינאריה מחזקתן הבלעדית של עקרות הבית והציבו שפים ממין זכר במקום מרכזי), ובשלל אתרי אינטרנט וביקורת מסעדות.

 

עם התפתחות הרפואה הנורמטיבית והטבעית, גדלה המודעות לחשיבותו של המזון על מרכיביו ועל אופן בישולו. לאחרונה הגיעה מודעות זו גם לרפואה הוטרינרית.

 

ידע על אוכל ויין נתפס היום כסממן תרבותי, ושפים נתפסים כסלבריטיז. מזון הוא משאב תרבותי, תיירותי וכלכלי המושך אליו המונים, לא פחות ולעיתים אף יותר מספרות, אמנות או מוסיקה.

 

המחקר אודות ההיסטוריה הקולינרית מבקש להתחקות אחר המשמעויות התרבותית, הדתית, הכלכליות ופוליטיות של המזון.  הוא עוסק בין היתר בחומרי הגלם, בתפקידו התזונתי של המזון, באמונות והמנהגים המתקשרים עימו.

 

ייחודיותו של הכנס במכללת אורנים בכך שהוא מבקש להציג תחום מרתק זה תוך פריסה כרונולוגית רחבה, מהעת העתיקה ועד לתקופה המודרנית.

 

הכנס מיועד לקהילה האקדמית ולקהל הרחב, שיימצא עניין רב הרצאות בנושאים מגוונים שבמידה רבה אנו חווים אותם גם כיום: אוכל וזהות דתית/תרבותית. מזון, קוליאנריה, בריאות וההקשר למעמד החברתי ולמשמעויות פוליטיות; הקשר בין מזון למסחר וכלכלה; ההיסטוריה של אקולוגיה של מזון והעדויות החומריות תרבותיות/ארכיאולוגיה של מזון וכלי אוכל.

 

 

 


אודות מחבר המאמר:

מכללת אורנים היא מכללה אקדמית לחינוך מהגדולות,הוותיקות והמובילות בישראל.המכללה הוקמה בשנת 1951 ומהווה מוסד אקדמי, חינוכי ותרבותי, המשלב מגוון תכניות לימוד בניהול סגל מרצים מוביל, המחויב לשמירה על סביבה אקדמית גבוהה, תוך הקפדה על איכות ההוראה לצד אווירת לימודים תומכת ויחס אישי. מיקומה האסטרטגי של המכללה, מעל גבעה ירוקה סביב חורש טבעי יפהפה, מעיד על אופי הלימודים בה, איכות ההוראה ועל הערך המוסף המוענק לבוגריה.

www.oranim.ac.il



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר אוכל, מזון וקולינריה בראי ההיסטוריה תגובות למאמר אוכל, מזון וקולינריה בראי ההיסטוריה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר אוכל, מזון וקולינריה בראי ההיסטוריה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא חינוך ולימודים

כל המידע הנחוץ על לימודי מנהל עסקים
תואר בהנדסה או לימודי הנדסאי? מה כדאי לכם ללמוד
"מרבדים עשתה לה שש וארגמן לבושה"
סילבוס חשבונאות ניהולית מתקדמת תשע"ח 2018-2017
מענק עבודה – רווחה בעולם קפיטליסטי
חשיבות הלמידה בעולם העסקים המודרני
שינויים בבחינות הבגרות: האם יש לנו בכלל אופציה אחרת?
קורסים בתחום שוק ההון
הרצאה בבית ספר "התקוה" בברצלונה - ד"ר איתמר כוכבי עורך דין, רואה חשבון וכלכלן
לא קצת נסחפתם? כולה בחינה!
מה זה לימודי תעודה?
עלות לימוד תחום ההייטק
בורסה ושוק ההון
קורס עיסוי תינוקות במחיר טוב
מקצועות חשובים ללמידה

הנך נמצא כאן: אוכל, מזון וקולינריה בראי ההיסטוריה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.