אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » מתכונים חלביים » ספרד וגבינותיה

ספרד וגבינותיה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: מתכונים חלביים
המאמר נקרא 821 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



גבינת המנצ'גו שאת הכנתה ניתן ללמוד בקורסים שלנו יחד עם לימוד הכנת גבינות נוספות, היא גבינה ספרדית הידועה בכל העולם. גבינה זו מכינים מחלב כבשים, באזור לה מנשה. זוהי גבינה צהובה קשה שמרקמה סמיך וטעמה רענן.

ניתן למצוא בחנויות מגוון נדיב של גבינות מנצ'גו אבל רצוי לזכור שגבינת מנצ'גו האמיתית היא הגבינה אשר רשום עליה כי יוצרה באזור לה מנשה.

גבינה זו החלו לייצר בשנת 1996 שלושה אחים שעיסוקם היה הכנת גבינות, והיא הפכה תוך זמן קצר לאחת מהגבינות הספרדיות המפורסמות ביותר.

כאשר ממשיכים לאורך האי מינורקה ניתן לפגוש בעיירה "מהון". זוהי עיירה חקלאית, בה נמצאות מחלבות קטנות אשר עיסוקן הוא הכנת גבינות במגוון סוגים, ובנוסף לכך מייצרות גבינת מהון בתהליכים מסורתיים. בעת הכנת גבינות כמו גבינת מהון לוקחים את הגבן ומכניסים לתוך בד המיועד לכך, מסובבים אותו ותולים לכמה ימים כדי להוציא את מי הגבינה.

גבינה זו עשויה מחלב פרה, היא מתאפיינת בניחוח מתוק ועסיסי והיא מזכירה את הגבינות גאודה ואדם. בעת הכנת גבינות מסוג זה, הספרדים נוהגים לקחת את הגבינה כאשר היא בשלבי הבשלתה הראשונים ופורסים אותה, מפזרים מעליה שמן זית, מתבלים בפלפל שחור ואוכלים בליווי זיתים. כשמניחים לגבינה להבשיל זמן נוסף היא מצוינת לטוסטים ולאפייה.

וכעת נעסוק בצד הצפון מערבי של ספרד, באזור גליציה שבו הטבע פורה מאוד. הכנת גבינות הינה נפוצה ביותר באזור זה, ואחת מהגבינות שמכינים באזור זה הינה גבינה מעושנת בשם טטייה. גבינה זו נקראת כך מכיוון שצורתה מזכירה עטין. בעת הכנת גבינות מסוג זה נוהגים לעשן את הגבינה בעישון עדין במשך שבועיים. צבעה מבחוץ כתום כהה ומבפנים צבעה לבן. טעמה עדין והיא בעלת מרקם קרמי.

וכעת נעסוק בתהליכי הכנת גבינות באזור ההררי של  קנטבריה ונכיר את מלכת הגבינות הכחולות -  גבינת קברלס. גבינה זו עשויה לעתים מחלב פרה ולעתים מחלב פרה שעורבב עם חלב עזים וכבשים, כל זאת בהתאם למתכון סודי. בעת הכנת גבינות מסוג זה, הגבינה עוברת את תהליך הבשלתה בתוך מערות שבהרים באזור זה ומשם היא מקבלת את העורקים הכחולים ואת טעמה המשובח.

גבינה זו נוהגים להגיש בליווי ברנדי, שרי ויין אדום בתוספת סלט  ובנוסף מגישים אותה בליווי יין מתוק לקינוח.

ואם מדברים על הרים חייבים להזכיר את גבינת הרונקל המיוצרת באזור הרי פירי נאיים שמפרידים את ספרד מצרפת. באזור זה הכבשים יוצאות למרעה באזורים גבוהים אלה ולכן החלב מכיל אחוזי שומן גבוהים והוא נחשב לאיכותי ביותר וכתוצאה מכך, בעת הכנת גבינות מחלב זה מתקבלת גבינה בעלת טעם וארומה מיוחדים.  

 


אודות מחבר המאמר:

בקורסים שאנו מעבירים תוכלו ללמוד הכנת גבינות מכל הסוגים. לפרטים נוספים אל תהססו להיכנס לאתר שלנו - גבינות מהלב



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר ספרד וגבינותיה תגובות למאמר ספרד וגבינותיה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר ספרד וגבינותיה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מתכונים חלביים

תהליך הכנת גבינות בבית
מתכוני גבינות
מתכוני גבינות לשבועות
קורס הכנת גבינות
מה אתם יודעים על מסעדות כשרות ועל אירועים במרכז
מה אתם יודעים על מסעדות כשרות ועל אירועים במרכז
מה אתם יודעים על מסעדות כשרות ועל אירועים במרכז
מה אתם יודעים על מסעדות כשרות ועל אירועים במרכז
אוכל בטעם ביתי- גם טעים וגם בריא!
כיצד מייצרים גבינות?
שירותים לפיצריות
אודות פיצה פצץ
פיצה דקה
הזמנת פיצה
רשת פיצה פצץ

הנך נמצא כאן: ספרד וגבינותיה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.