אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

טיפול התנהגותי קוגניטיבי

במהלך השנים האחרונות ההכרה כי אנו למעשה אחראים על חיינו הולכת וגדלה, מתוך תובנה זו מתפתחות שיטות טיפול שונות שאחת מהן היא: טיפול התנהגותי קוגנטיבי. השאלה הראשונה שבוודאי עולה בראשכם היא: מהו טיפול התנהגותי קוגנטיבי?

זהו טיפול בתחום הפסיכולוגיה המסייע לאנשים להשיג שינוי בהתנהגות, כגון שינוי הרגלים לא רצויים(עישון, אכילה כפייתית), רגשות כגון: דכאון וחרדה ובמחשבות כגון: לימוד שינוי מחשבות, פתרון בעיות.טיפול התנהגותי קוגנטיבי – התהליך.

טיפול התנהגותי קוגניטיבי יכול לסייע לקשת רחבה של אנשים בגילאים שונים: מבוגרים, ילדים וקשישים. הטיפול עצמו יכול להיעשות במסגרת ,פרטנית, זוגית, משפחתית ואף קבוצתית, בהתאם לסוג הבעיה. טיפול התנהגותי קוגניטיבי משלב שיטות מילוליות ושאינן כאלה, כאשר מושם דגש על הפעלת המטופל גם מעבר לזמן המפגש עם איש המקצוע. טיפול התנהגותי קוגניטיבי כולל מתן משימות בית הכוללות מטלות מוגדרות של עשייה, בהתאם לבעיה ממנה סובל המטופל, כמובן. מטרות טיפול התנהגותי קוגניטיבי מוגדרות באופן ברור, ב"שפה" שהמטופל מבין, כדי שניתן יהיה לעקוב באופן ברור אחר התקדמותו בטיפול. טיפול התנהגותי קוגניטיבי, בשונה לטיפול פסיכולוגי שם דגש על שינוי החשיבה והגישה לחיים, כמו גם על שינויי ההתנהגות.

טיפול התנהגותי קוגניטיבי הוא טיפול פסיכולוגי הפועל בגישה קוגניטיבית, גישה ממוקדת בעיה, המציעה טיפול פסיכולוגי שמטרתו להפחית את הסימפטומים ולהשיג שיפור משמעותי באיכות החיים, בזמן קצר, על ידי שינוי החשיבה וההתנהגות. טיפול התנהגותי קוגניטיבי ניתן על ידי אנשי מקצוע מתחומים שונים, בהם פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ומרפאים בעיסוק. השיטה מטפלת במגוון בעיות כגון: חרדות למיניהן, דיכאון, לחץ, התקפי חרדה, בעיות שינה, עישון ואכילת יתר. טיפול התנהגותי קוגניטיבי בדומה לפסיכולוגיה החיובית,  דוגלים באמונה כי כל שיטת פסיכותרפיה נועדה לתת למטופלים, כלים להגברת הרגשות החיוביים ומידת שביעות רצונם מהחיים.

טיפול התנהגותי קוגניטיבי הוכח מחקרית כתרפיה היעילה והמהירה ביותר בתהליכי התמודדות עם מצבים של לחץ וחרדה. הגישה הננקטת, כפי שציינו קודם, במהלך טיפול התנהגותי קוגניטיבי, יוצאת מנוקדת הנחה שמחשבה (בין אם היא מודעת או לא מודעת,) יוצרת רגש (כמו דיכאון או חרדה), ושמקור הקושי אותו חווה האדם, הוא בתפיסה, בחשיבה ובפרשנות הניתנת על ידו לארוע מסויים. פרשנות זו יוצרת את האפקט הרגשי - בין אם הוא לחץ, חרדה, דיכאון או כל רגש שלילי אחר שמפריע בהתנהלות או בהנאה מהחיים. מטרת טיפול התנהגותי קוגניטיבי, היא לתת לאדם כלים לשנות את ההתנהגות בהמשך לשינוי החשיבה התפיסה. אם מדברים בקנה מידה של  הארץ נוכל למצוא פסיכולוגים קליניים בחיפה הנוקטים בשיטה זו

טיפול התנהגותי קוגניטיבי - דוגמא 

אחת הדוגמאות לחשיבה תוקעת היא: אדם שנכשל במבחן לנהיגה הוא מפתח חשיבה שיכשל בפעם הבאה וכך גם סביר שיקרה, אלא אם ישנה את אופן חשיבתו, וזה מה שאפשר לעשות בעזרת טיפול התנהגותי קוגניטיבי. אז כפי שאמרו חכמינו "חשוב טוב יהיה טוב".

 


אודות מחבר המאמר

חברת ask4web מתמחה בתחום הקמת אתרים ו קידום אתרים בגוגלאתרים מומלצים נוספים:

פירמה - חברת ייעוץ ארגוני - אימון למנהליםמגוון - חברת שליחויות לכל הארץ

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.