אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

ביטוח נסיעות בהריון

ביטוח נסיעות בהריון

נשים הרות לעיתים תכופות נמנעות מטיסות לחו"ל מאחר והן דואגות לשלום העובר ולבריאותן. מרבית הנשים לא יודעות כי קיים ביטוח נסיעות בהריון, המאפשר לטוס לחו"ל, בבטחה, עד לחודש השמיני (שבוע 32) ללא חשש וללא דאגות.

סעיפיו העיקריים של ביטוח נסיעות בהריון:

ראשית יש לציין כי הרחב ביטוח נסיעות בהריון, מהווה נספח לביטוח נסיעות סטנדרטי ומושפע ממנו באופן ישיר. הכיסוי הביטוחי שמספק ביטוח נסיעות בהריון כולל הוצאות אשפוז, הוצאות רפואיות, הסעה לבתי חולים והטסה רפואית ובנוסף לאלו יכלול כיסוי של ביטוח נסיעות רגיל (ביטוח רפואי וביטוח מטען למקרים של אובדן/גניבה)

תוקפו של ביטוח נסיעות בהריון

הרחב ביטוח נסיעות בהריון, ינוצל במקרים רפואיים (כנ"ל) בכל מקרה של טיפול רפואי עקב ההריון עצמו ויכלול טיפול בפג או בוולד עד גובה הפיצוי הנקוב בפוליסה ומותנה בשני סעיפים:

1.    יהיה זה טיפול חרום בלתי צפוי, איתו לא ניתן לחכות עד החזרה לארץ (טיפולים דחופים)

2.    במקרה של קיצור השהייה, עקב מצב רפואי (בלתי צפוי) של האישה ההרה.במקרים רפואיים שונים (כאלו שאינם נובעים מהיריון) מאלו הנ"ל, יקבעו תנאיו של ביטוח הנסיעות הסטנדרטי. 

חשיבות ומשמעות

הריון הוא מצב בריאותי עדין בו יש לנהוג בזהירות ולהימנע מיצירת סיכונים מיותרים, על כן נשים הרות רבות שמודעות לאפשרות לרכוש ביטוח נסיעות בהריון, נמנעות מטיסות/חופשות ארוכות שאינן הכרחיות החל משלבי ההריון המתקדמים. בכל זאת קיימים מקרים חריגים (כמו: אירועים משפחתיים, עסקים וכיו"ב) בהם, עם כל הרצון הטוב, לא ניתן לוותר על טיסה, במקרים כאלו ביטוח נסיעות בהריון מהווה פתרון מצוין גם ומבטיח כיסוי מקסימאלי (לפי תנאי הפוליסה) ושקט נפשי רב.

חברות ביטוח שונות

על אף שכל חברות הביטוח נוהגות (פחות או יותר) לפי אותם הסעיפים, קיימים הבדלים מסוימים בין חברה אחת לאחרת ובעת רכישת הרחב ביטוח נסיעות בהריון, יש להתייחס לתנאים המופיעים בהרחב הספציפי בלבד (הפוליסה שנרכשה) ולקרוא את הפוליסה בעיון, על מנת למנוע בלבול ואי הבנות. במידה ועולות שאלות, יש לפנות לחברה המבוטחת להסבר נוסף טרם הטיסה. 

  שבוע 32 ואילך

ביטוח נסיעות בהריון, לא תקף במקרים של הריון לאחר השבוע ה- 32, מאחר ומקרים כאלו מעמידים את ההריון בסכנה רבה. אם את מתכננת טיסה בצמוד לשבוע ה- 32 חשוב שתיקחי בחשבון כי תוקפו של הביטוח יפוג ביום האחרון שבוע זה גם אם רכשת ביטוח לתקופה ארוכה יותר. באופן כללי, מומלץ להימנע מטיסות בשלבים מאוחרים של ההריון, במיוחד לאחר הכניסה לחודש השמיני. במקרים מיוחדים של טיסות שאינן ניתנות לביטול (בשלבי ההריון המאוחרים) יש להיוועץ עם סוכן הביטוח בעניין המקרה הרלוונטי ולנקוט משנה זהירות במהלך הטיסה כולה.

לסיכום,

קיימים אמצעים רבים לבטח את בריאותך גם בזמן ההריון ולפיכך אין סיבה לוותר על נופשים וטיסות, למרות זאת מומלץ בחום כי תקפידי לפעול לפי הכתוב בפוליסות השונות על מנת לדאוג לכיסוי מלא שלך ושל הוולד במצבים חריגים


אודות מחבר המאמר

בלוגרית, מתעסקת בענייני צרכנות חכמה וכלכלת המשפחה.

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.