אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

בדיקת אבהות

בעניין של מזונות וגם בענייני משמורת על ילדים משותפים לאחר תהליך של גירושין ישנו עניין נוסף אשר נקרא בדיקת אבהות. בדיקת אבהות יכולה לשנות לחלוטין את כללי המשחק של  מזונות וגם של משמורת. כאשר ישנו חשד מכיוונו של האב או של האם, כי האב אינו האב הביולוגי של הילדים אז ניתן לבצע בדיקת אבהות בכדי לברר האם ישנו קשר גנטי בין ההורה לבין הילדים המדוברים.

שלושת המושגים הללו קשורים יחדיו כאשר בני הזוג אשר הם גם הורים מחליטים להתגרש, משום שאם מתגלה בעת בדיקת אבהות כי הגבר אינו האב, אזי אין מחובתו לשלם דמי מזונות לידים אשר אינם חולקים עימו קשר גנטי.

בעניין של משמורת כאשר האב אינו האב הביולוגי, בשנים האחרונות רואים התפתחות בחשיבה של ערכאות משפטיות וכיום גם גבר אשר שימש כאב לילדים אך אינו חולק עימם מטען גנטי, עדיין ישנה האפשרות כי הוא יקבל משמורת על הילדים שלו.

בדיקת אבהות הינה בדיקה אשר באמצעות בדיקה גנטית של הגבר ושל הילד המדובר אשר אותו רוצים לבדוק האם ישנו קשר גנטי. הבדיקה נעשית באמצעות צו של בית משפט, אם בבקשת האב ואם בבקשת האם והאב נשלח אל מרפאה או בית חולים אשר לבית המשפט ישנו הסכם עימם. לאחר שמתקבלת התוצאה של בדיקת אבהות, שני הצדדים נקראים בשנית אל בית המשפט בכדי להודיע על התוצאות.

אם הבדיקה הינה חיובית וישנו קשר גנטי אז האב מחויב מבחינת החוק לשלם מזונות ואם אין קשר גנטי אז בדרך כלל השופט לא יחייב את הגבר לשלם מזונות, אך אין עניין זה קבוע בחוק. כיום, מערכת המשפט והחוקים הרבה יותר גמישים בכל הנוגע להורה או לשני הורים מאמצים ולכן זה מאוד קשור האם התביעה למען בדיקת אבהות מוגשת אל בית המשפט לענייני משפחה או אל בית הדין הרבני.

ההבדל בין שתי הערכאות המשפטיות הינו גדול והדרך הפרשנית שונה אך עדין אין זה אומר כי התוצאה של המשפט ידועה מראש והבחירה בין ערכאה משפטית כזו או אחרת עדיפה לחלוטין לצד אחד יותר מן הצד האחר.


אודות מחבר המאמר

נופר ד

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.