אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

ביטוח נסיעות בגילאים המבוגרים

 

כאשר אנו חושבים על נסיעות לחו"ל, אנו חושבים על פי רב במונחים של אנשים במיטב שנותיהם, לעתים על ילדים המתלווים להוריהם לטיול נכסף בחו"ל אולם לעתים רחוקות נעלה על ליבנו את הקשישים אשר נוסעים אף הם, גם אם לעתים רחוקות יותר, לטיול נינוח או ביקור משפחות בחו"ל. כאשר אדם אשר אינו כבר בשיא ימיו רוכש פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל, מה עליו לצפות יהיו השינויים בפוליסה זו ולמה עליו לשים לב באופן מיוחד?

פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל – שינויים לאחר גיל 65

הכיסויים אשר נכללים בפוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל יכולים להיות מחולקים על פי הקטגוריות הבאות:

·         פיצוי עבור צורך בטיפול רפואי ואשפוז (מקביל לפוליסת ביטוח בריאות)

·         פיצוי בעבור מקרי מוות ונכות קבועה כתוצאה מתאונה (מקביל לפוליסת ביטוח תאונות אישיות)

·         פיצוי בעבור נזק אשר נגרם לכבודה (מקביל פוליסת ביטוח נזקי רכוש)

·         פיצוי על תביעות צד ג'

·         הוצאות נוספות – פיצוי על מקרים שונים הקשורים לנסיעה עצמה כגון ביטול או שינוי מועד הנסיעה או החזרה ארצה, הצורך ברכישת כרטיס טיסה עבור מלווה והוצאות כלכלה בעת אשפוז המבוטח וכו'.

השוני העיקרי בין פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל הנרכשות על ידי אנשים אשר גילם הינו פחות מ-65 שנים ואשנים אשר גילם הינו מעל ל-65 שנים הוא כי אלו אשר גילם הינו מתחת ל-65 זכאים לפיצוי מלא בסעיף ביטוח תאונות אישיות, בהתאם לפוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל אשר נרכשה על ידם, בעוד אנשים אשר הינם בני למטה מ-18 שנים או מעל ל-65 שנה, הפיצוי הניתן בעבור סעיפי תאונות אישיות מהווה 50% מזה הניתן למבוטחים אשר הינם בין הגילאים 18-65.

בנוסף, הגבלה נוספת הקיימת בנושא עבור אנשים אשר גילם הוא למעלה מ-65 שנים היא כי בעוד פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל הנרכשת על ידי מבוטחים בני למטה מ-65 מוגבלת על פי רב ל-180 יום, הגבלת הפוליסה עבור בני ה-65 ומעלה הינה לתקופה של עד 45 יום על פי רב.

פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל – ממה כדאי להזהר

קיימות פרקטיקות רפואיות הנדרשות לדוגמה במקרים של התקפת לב אשר עלולה להביא את המבוטח למצבי חירום רפואיים והם נדרשים על מנת לייצב את מצבו ולהחזירו בשלום לארץ להמשך טיפול. כיוון וככל אשר גיל המבוטחים עולה כך הסיכוי כי ילקו בהתקף לב אשר יצריך התערבות רפואית עולה, רצוי לרכוש הרחבה בגיל החמרת מחלה לב גם אם זו אינה קיימת ככל הידוע למבוטח כיוון ובמרבית פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל חברת הביטוח אינה מתחייבת לתת פיצוי על החמרה במחלת לב קיימת עבורה לא נרכשה הרחבה מיוחדת, גם כאשר המבוטח לא ידע על קיומה.

 


אודות מחבר המאמר

מרצה בענייני ביטוח

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.