אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

שתי ערכאות משפטיות חוקיות במדינת ישראל

בכל מה שקשורת לתביעות גירושין ניתן לפנות אל שתי ערכאות משפטיות חוקיות במדינת ישראל. ערכאה אחת נקראת בית הדין הרבני וערכאה שנייה נקראת בית המשפט לענייני משפחה. כאשר פונים לשם תביעת גירושין רק אל בית הדין הרבני ישנה הסמכות חוקית לעסוק בנושא הזה בכדי שהגירושים בין בני הזוג יהיה לפי החוק. מול עניין זה, כל אדם אשר עבר טקס נישואין אזרחי יכול להגיש תביעת גירושין אל בית המשפט לענייני משפחה.

 

בתוך התחום של גירושין ישנם עיסוקים משפטיים רבים, כמו לדוגמא: הסכם ממון, הסכם גירושין, חלוקת רכוש, תשלום דמי מזונות, הסדרי ראיה, בדיקת אבהות, ירושות וצוואות ועוד, אשר אותם ניתן לעמוד מול דיין של בית הדין הרבני או אל מול שופט של בית המשפט לענייני משפחה. הבחירה בן ערכאה משפטית אחת או אחרת הינה בזריזות של בני הזוג. ובמילים אחרות, הצד אשר יגיש ראשון תביעה אל ערכאה מסוימת שם תתרחש ההכרעה באותו נושא. זאת אומרת, אם האישה מגישה ראשונה תביעת מזונות אל מול שופט של בית המשפט לענייני משפחה אזי שם יתרחש תהליך קבלת ההחלטות או להיפך הגבר יגיש תביעת מזונות אל מול דיין של בית הדין הרבני אזי שם יתרחש תהליך קבלת ההחלטות.

 לא ניתן לקבוע בבירור כי פניה אל ערכאה משפטית כזו או אחרת תוביל אותך לתוצאה אליה אתה מעוניין להגיע, אך בייחוד בשלב הזה, פניה אל עורך דין אשר ייצג אותך בכל ההליכים בעת תהליך גירושין הינו הכרחי. לקיחת עורך דין הינה חשובה מאוד ישר מתחילת התהליך בכדי שהוא יוכל לנתב את הרצונות שלך אל אסטרטגיות ברורות וינסה בכל הכוח להשיג לך את כל מה שאתה חפץ בו בדרכים כשרות. עורך דין בתחום של גירושין מודע לכך כי כל מה שנעשה ונקבע בעת התהליך של גירושין הינו קריטי למצב בהווה וכן יש לו השפעות ארוכות טווח על עתיד בני הזוג הגרושים וכן על המשפחה הקרובה שלהם- ילדים משותפים. חושב לא לפעול לבד ולסמוך על עורך הדין שלך שיאזן את הרגשות שלך לכדי מעשים ברורים ונכונים בשבילך.


אודות מחבר המאמר

אלי גולדמן

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.