אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

כל מה שרצית לדעת על קורס ממונה בטיחות בעבודה

חברות ומפעלים מעל 50 עובדים – דאגו להכשיר ממונה בטיחות בעבודה והבטיחו שקט נפשי ותעשייתי לאורך זמן. לפניכם מידע ראשוני על קורס ממונה בטיחות בעבודה.

החוק במדינת ישראל קובע כי על כל חברה ומפעל המעסיקים 50 איש ומעלה להעסיק ממונה בטיחות מטעמם, האחראי על כל נושא הבטיחות והגהות במקום העבודה. יש המועסקים כיועצים חיצוניים במשרה מלאה ויש המשמשים כממונים על בטיחות בעבודה מטעם מקום העבודה עצמו על בסיס חלקי. הכל בהתאם להיקף הפעילות והעבודה במקום.

תפקיד הממונה על בטיחות בעבודה נושא עימו לא פחות מ-19 תפקידים שונים המוגדרים בתקנות. יחד עם זאת, יש לציין כי התפקיד נושא עימו תחומי אחריות מגוונים ועל ממונה הבטיחות לשלוט בנושאים רבים הקשורים לבטיחות.

כך או כך, נאמר כי בעשורים האחרונים גדלה מאוד חשיבותו של ממונה הבטיחות בעבודה, בעיקר בשל תאונות עבודה מיותרות שהיו נמנעות בעזרת טיפול מקצועי מקדים. 

כיום תפקידו של מומחה בטיחות בעבודה נחשב לחיוני ומרכזי מאוד, במיוחד בקרב חברות המתנות את שיתופי הפעולה העיסקיים שלהם עם מפעלים העומדים בתקנים בטיחותיים מחמירים מאוד.

המשוכה היחידה הניצבת בפני המועמדים המתאימים לתפקיד הוא קורס ממונה בטיחות בעבודה. עבור בעלי הרקע המתאים ובעבור כאלה שעומדים בתנאי הקבלה, התעסוקה וההשכלה הנדרשים, מחכה הזדמנות יוצאת דופן לתחום מעניין ומסעיר במיוחד.

אודות הקורס

בקורס ממונה בטיחות בעבודה מחכה לכם שיעורים עיוניים רבים הכוללים חוקים ותקנות בנושאים בטיחותיים רבים, לצד עבודה מעשית להסמכה ולפיקוח פעיל כממוני בטיחות. הקורס מכיל נושאים שונים ומגוונים וכלל חומר מהקורסים הבאים: קורס עבודה בגובה, הסמכת עגורנאים, קורס מלגזה, קורס מפעילי דודים, קורס חשמלאי מסוייג ועוד.

ישנם מספר גופים המציעים קורס ממונה בטיחות בעבודה. כולם נושאים אישור לעריכת הקורס במתכונת שנקבעה מראש על ידי משרד התמ"ת – אגף הפיקוח על העבודה, אך לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות משלו.

תנאי קבלה לקורס – השכלה ותעסוקה:

על מנת לשמש כממונה בטיחות בעבודה, על המועמד לעמוד באחד או יותר מהקריטריונים הבאים:• תואר אקדמאי מוכר באחד או יותר מהתחומים הבאים: מדעי הטבע, הטכנולוגיה או ההנדסה • ניסיון מעשי במקצוע לאחר סיום הלימודים. יש צורך בניסיון של שנתיים לפחות. • טכנאי או הנדסאי שרכש ניסיון של 3 שנים לפחות בעבודה במקצועו, לאחר סיום לימודיו. • בעל תואר המקביל להשכלה הנדרשת ובלבד שקיבל אישור חריג מטעם מפקח עבודה ראשי וניסיונו המעשי בתחום הבטיחות הוא 3 שנים לפחות

משך הקורס:  290שעות עיוניות + 40 שעות מעשיות לפרויקט גמר.

הנושאים הנלמדים בקורס ממונה בטיחות בעבודה

בהתאם לתכנית הלימודים המאושרת ע"י אגף הפיקוח במשרד התמ"ת, קורס ממונה בטיחות בעבודה מכיל לא פחות מכ-70 נושאים ונושאי משנה שונים וביניהם: • ארגון וניהול בטיחות – פרק העוסק בנושאים כלליים כגון תפקיד הממונה, עקרונות המניעה, ארגון מערך הבטיחות במפעל, ניהול סיכונים, ועדות בטיחות, הדרכת עובדים וכו'. • גורמי סיכון תהליכים וטכנולוגיות – מתייחס לסיכוני אש, סיכונים כימיים, תנאים סביבתיים, סיכוני הגורם האנושי ועוד. • מערכת הבטיחות והגהות – פרק המתייחס למערכת החוקית והמשפטית של התפקיד ולמערך הארגוני שהוא נושא עימו.

חברות בטיחות מציעות לכם לעבור קורס ממונה בטיחות בעבודה בתנאים חסרי תקדים, ועם כל היתרונות שהתחום הזה מציע:• מחירים נוחים ואטרקטיביים במיוחד• קורסי ערב ובוקר המתאימים לאנשים בעלי לוח זמנים צפוף ומיוחד• ליווי צמוד ופיקוח הניתן על ידי אנשי מקצוע ומומחים בתחום הבטיחות 


אודות מחבר המאמר

אמיר ליאון, כרמל בטיחות

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.