אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

זוגות חד מיניים- מה קורה לאחר פרידה?

 

בכל העולם וגם בישראל זוגות חד-מיניים נאבקים להכרה מצד החברה ומצד הממסד. בישראל, האפשרות להינשא נמנעת מהם, וזוגות הרוצים לעשות זאת יכולים להינשא רק במדינות מעבר לים.  בעבור זוגות אלה המקיימים זוגיות עם משק בית משותף, חשבון בנק, רכוש ואף מביאים צאצאים, יש צורך בהסדרה זו או אחרת של מערך הזוגיות.

הסכם ממון כהכרה ממסדית בזוגיות

הסכם ממון הוא פתרון מושלם לזוגות חד-מיניים.  הסכם ממון מספק הסדרה פנימית של מערך היחסים בתוך הזוג, והתחייבות  אחד כלפי השני. במקביל הוא מעניק הכרה ממסדית בזוגיות, כך שהיחסים כזוג, מעוגנים ומוגנים על ידי המערכת המשפטית.  באומרי זאת, יש לשים לב שלא כל השופטים בבית משפט למשפחה יהיו מוכנים לאשר הסכם ממון בין זוגות חד-מיניים. בנושא זה קיים חוסר אחדות בין השופטים.חוסר אחדות זה יכול לבא על פתרונו באמצעות מגשר מומחה היודע לנתב את ההסכם לאישורו של שופט במקום שידחה אותו על סף בנימוק של סתירה לחוק יסוד: "כבוד האדם וחירותו" (כפי שנעשה על ידי שופט בבית משפט למשפחה ברמת גן).

"ידועים בציבור" למול "הסכם ממון"

כמו זוגות נשואים משני המינים, גם אצל חד-מיניים הבעיות מתחילות בפרידה. בעת החיים המשותפים, שלב ההתאהבות ותחילת החיים יחד, הכל צבוע בוורוד, כך זה אצל כולנו.

אך כשעולה אפשרות של פרידה, איך עושים אותה יפה ובנועם כשמדובר בחד-מיניים ?מה מגיע לכל אחד ?האם יש חשיבות לכך שחיו יחד כזוג חצי שנה או עשר שנים ?מה אם אחד תרם יותר מהשני לזוגיות מבחינה כלכלית?איך אפשר להתגונן בפני תביעות (מזונות, כספיות) לאחר הפרידה ?אותן השאלות הנכונות לזוג "ידועים בציבור" נכונות גם לחד-מיניים, לאלה ולאלה.  הפתרון הוא בהסכם ממון.

פומביות היחסים

זוגות חד-מיניים הם כ "ידועים בציבור" מבחינה משפטית. ההבדל בינהם הוא שלא כל הזוגות החד-מיניים מציגים את יחסיהם בפומבי. אלמנטים של הסתרה מהסביבה, משפחות או מקום העבודה עשויים להוות גורם משפיע בהכרה של כ"ידועים בציבור".  הדרישה המקדמית להכרה ב"ידועים בציבור:" שהציבור יודע על היחסים הזוגיים, עשויה שלא להתקיים אצל זוגות חד-מיניים.

לכן בסיכומו של דבר, הסכם ממון ראוי ינתק את עצם פומביות היחסים כשמדובר בחד-מיניים מעצם התקיימות היחסים. הסכם ממון יגדיר בהסכמה שבינהם , מה הם מצפים מהקשר, מה מחויבויותיו וזכויותיו של כל צד במהלך הקשר, והן בסיומו.


אודות מחבר המאמר

גישור משפחתי ויעוץ משפטי | הדרה מטר 

054-474-5085 |  matarhadara@walla.co.il

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.