אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

התכונות הנדרשות לעובד טוב

מאת: עוזי פלג*

מנהלים רבים מתחבטים בהגדרת מה זה  "עובד טוב" ?, אין לי ספק שכל מנהל אשר יתבקש לדרג את תכונות "העובד הטוב", ידרג מספר רב של תכונות אשר חלקן יהיה שונה אצל כל מדרג, הגדרת התכונות שכל מנהל ידרג תיגזר מתפיסת עולמו הניהולית, מניסיונו בניהול עובדים, מגודל הארגון ומורכבותו וממגוון התפקודים והכישורים הנדרשים לתפקוד טוב.

בשורות הבאות אציג את ששת התכונות הבסיסיות הנדרשות, לפי השקפת עולמי וניסיוני כמנהל שנים רבות,

ששת תכונות הבסיס לטעמי הן כדלקמן:

ממושמע – עובד לפי נוהלי העבודה שהוגדרו בארגון.

אחראי – שוקל היטיב את ביצועיו ותפקודו.

יעיל ותכליתי – מבצע את הפעולות הנדרשות,באופן נכון ובקצב הנדרש.

יוזם – מנסה לחפש דרכים ופתרונות מעבר למקובל.

עצמאי – מסוגל לתפקד ללא פקוח והנחיה צמודים.

מתמיד – מתפקד כפי שצוין למעלה לאורך זמן.

תכונת המשמעת מגדירה למעשה את "הראש הקטן" מההיבט החיובי, כלומר תעשה מה נדרש לפי הנהלים וההנחיות,תכונה זו עשויה להצמיח "עובדים צודקים" שעובדים רק לפי הספר,  תכונות האחריות, היוזמה והעצמאות,  מגדירות למעשה את תכונות "הראש הגדול" החיוני לאיזון "הראש הקטן", היעילות והתכליתיות מגדירים את התפוקה הנגזרת מתפקודם ואיכותה, תכונת ההתמדה חיונית לרציפות ההתנהלות והתוצאות לאורך זמן ולא "להתעלות נקודתית" בתחום מסוים.

ממושמע

עובד נדרש להיות בעל משמעת עצמית וארגונית, המשמעות היא שהעובד מקבל עליו ומפנים, את נהלי הארגון והקוד האתי וההתנהגותי בארגון, כמו גם את כללי ההתנהגות כאדם וכאזרח , עובד ממושמע מבטיח שיבוצעו רק הדברים הנדרשים מהעובד ובצמוד לנהלים.

אחראי

עובד המבין את אחריותו האישית לבצוע המטלה הנדרשת, יודע להבחין בין טוב ורע, מבין היטב את הנדרש ממנו ובמקביל יודע להביע את דעתו ולשאול אם לא ברור, תכונה זו אמורה לנטרל משמעת "רובוטית", העשויה להיגרם מהנחיה מוטעית, ומהעדר משוב מהעובד.

יעיל ותכליתי

שתי ההגדרות הן למעשה "בול ושובל" יעילות ותכליתיות חייבים להיות משולבים תמיד ביחד, יש לבצע תמיד את "הפעולות הנכונות בצורה הנכונה ובקצב הנדרש".

יוזם

הכוונה לקבל מהעובד דברים נוספים הנמצאים בתוכו, אשר לא הוגדרו כנדרשים לבצוע המטלה המוגדרת,  היוזמה היא חלק מ"ראש גדול" ומונעת על ידי שאפתנות להוכיח יכולות נוספות.

 

 

עצמאי

מסוגל לתכנן לעצמו את הזמן לאחר קבלת המשימות, איננו מטריד את מנהליו על כל דבר קטן, יודע לפתור את הבעיות הקטנות השוטפות הקימות בכל תהליך באופן עצמאי.

מתמיד

תכונת ההתמדה חשובה מאד ומבטיחה שכל התכונות שצוינו, אכן קימות בבסיס העובד ומצביעה על תכונות ודפוסי התנהלות עקביים, בניגוד להברקות רגעיות או הישגים נקודתיים, ההתמדה מצביעה על יציבות ומאפשרת  לעסק להגדיר את העובד "כעובד עוגן" שאפשר לבנות עליו.

יש לציין שהתכונות שצוינו באות בנוסף לתחומי הידע הנדרש והנרכש בכל ארגון.

תגיות:ארגון,ניהול,משאבי אנוש,חינוך,עובד,ארגון,ניהול ארגוני,אחריות,הערכת עובדים

 

כל הזכויות שמורות לעוזי פלג ( UP יזמות ניהול בע"מ)

 אין לעשות כל שימוש בכל מדיה שהיא בחומר הכתוב ללא אישור בכתב מהמחבר

                                                          www.uzip.co.il


אודות מחבר המאמר





עוזי פלג מנכ"ל ובעלים UP יזמות וניהול הע"מ


יועץ לניהול עסקי חבר בלישכת היועצים העסקיים


חונך עסקי מוסמך של משרד התמ"ס


ספק מוכר של משרד הבטחון בתחום ניהול פרוייקטים


מנכ"ל לשעבר בחברות תעשיתיות


דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.