אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

על כימיקלים וטיפול בשפכים

על כימיקלים וטיפול בשפכים

בני האדם חיים על פני כדור הארץ כבר מליוני שנים, אך אין ספק שנסכים כולנו עם העובדה כי ההתפתחות הטכנולוגית המואצת, באה לידי ביטוי אמיתי רק במאה וחמישים השנים האחרונות. בעקבות כך, נוצר זיהום סביבתי מהחמורים שידע כדור הארץ אי פעם. אין ספק שההתפתחות הטכנולוגית הביאה לשדרוג משמעותי בחייהם של כל אחד ואחת מאיתנו, אך עלינו לשים לבנו גם לנזקים המשתמעים מכך, ולחשוב יחדיו, כיצד ניתן יד לתקן את הנזק.

הגורמים לזיהום ולנזק סביבתי רבים מאוד. החל משריפת דלק, הגורמת לזיהום האטמוספרה, דרך הזרמת שפכים לנחלים ולמקורות מים חשובים וכלה בחוסר מודעות למחזור של חומרים שאינם מתכלים בטבע. יש לנו אפשרות לעזור לטבע בכל התחומים הללו, וחשוב מאוד שנדע כיצד. תהליך של טיפול בשפכים, למשל, עשוי להבהיר לנו עד כמה ניתן למזער את הנזקים. תוצר הלוואי של כימיקלים, בהם משתמשים בתעשיות השונות, הוא חומרים העלולים לגרום לנזקים סביבתיים. כימיקלים, כידוע לכל, הם למעשה תוצר של התעשיות הכימיות, כאשר מדובר למעשה בחומרים שאינם מצויים בטבע וקיים היה צורך לחקותם ולייצרם באופן מלאכותי לצרכים שונים. נוכל למוא כימיקלים בכל תחום , כמעט, מתחומי חיינו (תרופות, כלי נשק, תוספי מזון וכדומה). כימיקלים ידועים נוספים הם חומרי טעם וריח אשר משמים בתעשיית המזון רבות. תעשיות המזון משתמשות באותן חומרי טעם וריח, על מנת לחקות את הרכיבים הטבעיים לאותו מוצר אותו הם מבקשים ליצור, ומשום שחומרי טען וריח אלו הם עמידים יותר ומשמעותית גם זולים יותר, הדבר הופך אותם לאטרקטיביים הרבה יותר בקרב חברות מזון יצרניות שכאלו.

על מנת למנוע פגיעה מינימלית ביותר באיכות הסביבה, האמצעי לעשות זאת ולהיפטר מהתוצרים של אותם כימיקלים שצויינו כאן, הוא באמצעות מיחזורם. תהליך של טיפול בשפכים, הוא אחד מאותם אמצעי מיחזור חשובים. בתהלך טיפול בשפכים, מוזרמים כל השפכים למפעלים מיוחדים העוסקים בכך, שם מצויי מתקן מיוחד אשר מנקז אותם אליו ומעביר אותם שלושה הליכים שונים אשר בסיומם השפכים יהפכו להיות כישירם לשימוש באמצעות השקייה. בשלב הראשון של התהליך, מוזרמים אותם שפכים לסינון ראשוני עלמנת להוציא את החלקים הכבדים מתוכם ולאפשר הזרמה שלהם לסינון מורכב יותר. בשלב השני, מוכנס הליך ביולוגי, המאפשר פירוק של כל אותם מיקרואורגניזמים בתוך אותם שפכים, אשר גורמים לזיהום של הנוזלים. לאחר שהמיקרואורגניזמים הללו מסולקים , באמצעות אותו הליך ביולוגי מורכב, ניתן להעביר את הנוזלים לשלב השלישי, שהוא הסינון האחרון. כאן, מופרדים חלקים כבדים אחרונים מהקולחים ואת התוצר המוגמר – קולחים המאפשרים שימוש חוזר בהשקייה חקלאית – מעבירים למאגרים מיוחדים. חלקם אף נאגרים בתוך אקוויפרים וכך מתקבל מיחזור מקסימלי של חומרים בטבע, על מנת לשמור על כדור הארץ שלנו כלל האפשר מנזקי סביבה קשים.

 

 
 

 


אודות מחבר המאמר

ענת

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.