אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

רשלנות רפואית בלידה - הסיוט של כל משפחה

רשלנות רפואית מוגדרת כסטייה מרמת הזהירות הנדרשת בעת מתן שירותים רפואיים למטופל, סטייה אשר בעטיה נגרם למטופל נזק. רשלנות רפואית היא רשלנות חמורה במיוחד בכל תחום רפואי בו היא מתרחשת, אולם נדמה כי רשלנות בלידה היא רשלנות רפואית חריפה מאוד בחומרתה, שכן היא פוגעת בתינוק רך אשר רק עתה הגיע לעולם, או באמו שצריכה לטפל בו.

רשלנות בלידה מוגדרת כמצב שבו גורם רפואי ביצע מהלך רפואי לא נכון בתקופת הטיפול באישה ההרה, בתקופת ההיריון שלה או במהלך הלידה. בין המקרים של רשלנות בלידה ניתן למנות את המקרים הבאים:

רשלנות בלידה – רשלנות במהלך ההיריון

פענוח לא נכון של תוצאות בדיקות – פענוח לא נכון של תוצאות בדיקות שביצעה האישה ההרה במהלך ההיריון עלול להביא ללידת תינוק בעל מום. דוגמה לכך היא פענוח לא נכון של תוצאות אחת מסקירות המערכות המבוצעות במהלך ההיריון, פענוח שלפיו הכול תקין בעוד שהסתכלות מקצועית נכונה היתה מביאה רופאים למסקנה כי קיימת בעיה המחייבת אותם ליידע את האם לגביה, ולאפשר לה לקבל את ההחלטה אם להמשיך בהיריון או לא. 

להווי ידוע על מקרא שבו הרופא המטפל לא הסתכל על תוצאות בדיקה שביצעה האישה אצל רופא אחר (משום שביצעה אותה אצל רופא אחר...), ולכן לא ראה שתוצאות הבדיקה לא היו תקינות. התוצאה היתה שלאותה אישה נולד תינוק בעל מום, מבלי שהיתה לה האפשרות להחליט אם היא מעוניינת להביא את התינוק לעולם או לא. 

ביצוע בדיקות באופן רשלני / אי יידוע של האם לגבי הצורך בביצוע בדיקות – במהלך ההיריון ישנן בדיקות חודרניות, הצריכות להתבצע במלוא הזהירות, כאשר הנפוצה שבהן היא בדיקת מי שפיר. בדיקה זו ידועה כבדיקה אשר יכולה לגרום להפלות, ולכן הפלה אשר נגרמת, חס וחלילה, בעקבות ביצוע בדיקת מי שפיר אינה תיחשב לרשלנות רפואית בלידה, אולם ישנם מצבים אחרים הקשורים בבדיקה זו, אשר בהחלט יכולים להיחשב כרשלנות בלידה. לדוגמה, במקרה בו המטופלת עברה את גיל 35, חובה על הרופא ליידע את האישה ההרה כי מגיל זה המדינה משתתפת במימון הוצאות הבדיקה, מאחר שלאחר גיל זה יש סיכוי גבוה יותר ללידת ילד עם תסמונת דאון. ההחלטה תהיה, כמובן, של האישה בלבד, אולם חובת היידוע חלה על הרופא. במקרה שהרופא לא יידע את האישה והיא לא ביצעה את הבדיקה וילדה, לא עלינו, ילד עם תסמונת דאון, ניתן יהיה לתבוע את הרופא על רשלנות בלידה – רשלנות רפואית שהתבצעה במהלך ההיריון.

רשלנות בלידה – רשלנות בלידה עצמה

גם במהלך הלידה עצמה יכולים להיות מקרים שיוגדרו כמקרי רשלנות בלידה, כגון מקרים בהם לא נכח בחדר הלידה הצוות הרפואי המתאים, במקרים בהם החליטו לבצע לידה בצורה שאינה מתאימה ושלא היתה מחויבת המציאות, במקרים בהם היולדת התריעה על מצוקה כלשהי והצוות הרפואי לא שעה לקריאותיה ולא בדק את המצב לאשורו ועוד. במקרים כאלה, בהם כתוצאה מהחלטה לא נכונה של הצוות הרפואי או מהתנהגות לא ראויה שלו, אשר בעקבותיהן נגרם, חלילה, נזק לתינוק או ליולדת, ניתן לתבוע את בית החולים ואת אנשי הצוות הרפואי על רשלנות בלידה.

תביעת רשלנות בלידה – פנייה לעורך דין

תביעת רשלנות רפואית בכלל ותביעת רשלנות רפואית בלידה בפרט יש להגיש באמצעות עורך דין המתמחה בתחומים אלה ושיש לו ניסיון מוצלח בייצוג בתביעות שכאלה. עורך דין המתמחה בנושא ידע בדיוק אילו ראיות להציג על מנת להוכיח שאכן היתה כאן רשלנות רפואית, וידע לספק את הממצאים ואת ההוכחות הדרושים להוכחת רשלנות מסוג זה. חשוב לדעת שתביעות על רשלנות בלידה ניתן להגיש גם שנים רבות אחרי הלידה, שכן שבע שנות ההתיישנות נספרות רק מרגע שהתינוק כבר אינו בחזקת קטין. לכן, אם היום אתם חושבים שהיתה רשלנות בלידה במקרה שלכם, ולא הגשתם עדיין תביעת רשלנות רפואית, תוכלו לעשות זאת עד 25 שנה לאחר מועד הלידה. הדבר החשוב ביותר הוא שהצדק יצא לאור, ושהמשפחה תזכה לפיצוי הולם על העוול שנגרם לה. רק בריאות.


אודות מחבר המאמר

אל תתייאשו ואל תשכחו שהמשפחה שיש לכם חשובה יותר מכל דבר אחר, במיוחד בתקופות הקשות!

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.