אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

שטיין נתי: נקע בקרסול ( פרק טיביו- פיבולרי)

אנטומיה : של האיזור הטיביה והפיבולה הן שתים מהעצמות הארוכות בגוף,  הממקומות בפן התחתון של הרגל, ומרכיבות את השוקה. הטיביה העצם המאסיבית יותר, נחשבת לעצם השניה בגודלה בגוף,נושאת  כ 85%  מהמשקל הנופל על הגפה ( העשוי להגיע לפי 5.7 ממשקל הגוף ). הטיביה והפיבולה מחוברות ביניהם על ידי רקמה חזקה הנמתחת  לאורכן של העצמות הטיביה והפיבולה מהפן המקורב קצת מתחת לפרק הטיבו-פיבולרי המקורב ועד הפן המרוחק בפרק הטיבו-פיבולרי המרוחק. רצועה זו מכונה האינטרסאוס-מימברנה.  בפן התחתון מחוברות העצמות על ידי פרק הנקרא הפרק טיביו-פיבולרי מרוחק. פרק זה מחוזק על ידי מספר ליגמנטים וצפוי לעמוד בעומסים רבים בפעילות היומית הסדירה.   מעבדות כף הרגל: כאבים כרוניים לאחר נקע בקרסול הפציעה של הפרק הטיבו-פיבולרי:  רצועות אלו המהדקות את הפרק הטיבו-פיבולרי המרוחק, עשויות תחת עומס חריג  לקרוס, לעבור מתיחה או קריעה ולהביא לחוסר יציבות של הפרק הטיביו פיבולרי. פציעה זו כאשר זו מינימאלית עשויה להסתיים בכאב קל החולף לאחר שעות או ימים, מאידך במצבים קשים פציעה זו עשויה להביא לכאב חד למוגבלות ונחות ממושכת. פציעה מסוג זה עלולה להתרחש בעקבות נקע אינוורטורי חריף בכף הרגל,  נחיתה קשוחה  ולא נכונה על כף הרגל. סימפטומים אופייניים לבעיה הם כאב בפן העליון של פרק הקרסול,כאב לאורך השוקה, וכאב בפרק המקורב בפן התחתון של הברך. הכאב עשוי להתגבר בנשיאת משקל על כף הרגל, עלולה להופיע נפיחות מקומית ונוקשות  סביב הפרק, כאב ורגישות במגע במקום וכו.

זיהוי הבעיה:

בדיקות הדמיה כמו x-ray , mri, ct,עשויות לעזור בזיהוי הבעיה.

במובילזציות של הפרק אנו עשויים לחוש תנועת ייתר וחוסר יציבות כמו גם כאב מקומי.

תנועת דורסי פלקשיון והוספת לחץ עשויה לעורר כאב בסוף טווח התנועה.  

פרוגנוזה:

פציעות קלות עשויות לחלוף בעזרת מנוחה וטיפול פיזיותרפי תוך מספר שבועות מאידך פציעות קשות הכוללות קריעה של רצועות ואףהפרדה של הטיביה והפיבולה  עשויות לחייב ניתוח ושיקום ארוך.

חוסר טיפול בבעיה עשוי להוביל לשחיקה של הפרק, אימוץ של

תבניות הליכה מוטעות ולהופעות פתולוגיות נוספות.  

הטיפול הפיזיקאלי השמרני:

בשלב הראשון : מנוחה, קירור המקום, חבישה מייצבת או שימוש בסד.

בהמשך: טיפול מנואלי, אלקטרו תרפיה, קירור\ חימום, אולטרא סאונד מקומי.

כמו כן תרגול מקומי, תרגול פרופריוספטיבי, טייפינג וכו.

 


אודות מחבר המאמר

שטיין נתי:

פיזיותרפיסט המתמחה ברפואה אורטופדית, פציעות ספורט, ורפואת כף הרגל

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.