אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

חשיבה נייטרלית, למטבע יש שני צדדים, שני צדדים למטבע, נייטרליות, להיות נייטרלי, שיפוטיות נייטרלית, למטבע שני צדדים

שני צדדים למטבע, חשיבה נייטרלית, למטבע יש שני צדדים, נייטרליות, למטבע שני צדדים, להיות נייטרלי, שיפוטיות נייטרלית

ובו יתבאר, כיצד יכול האדם ללמד את עצמו להיות נייטרלי? וכיצד יכול האדם לראות את כל התמונה המלאה, דהיינו לראות את שני הצדדים של המטבע?

וכפי שכבר התבאר, לחשיבה נייטרלית, יש יתרונות רבים. כי הניטרליות, מאפשרת לאדם לראות כל מיני דברים שיכולים לעזור לו. שלפעמים האדם לא רואה אותם, רק בגלל שהוא לא מספיק נייטרלי. והשאלה היא, כיצד יכול האדם לגרום לעצמו להיות נייטרלי? וכיצד יכול האדם לפתח חשיבה נייטרלית ואובייקטיבית?

והתשובה היא, שמי שרוצה חשיבה נייטרלית ואובייקטיבית, עליו לנסות לראות תמיד את שני הצדדים של המטבע. כי למטבע יש שני צדדים. דהיינו, כל דבר בעולם, ניתן לראות אותו ולהסתכל עליו מנקודות מבט שונות, ואפילו מנקודות מבט מנוגדות והפוכות. כי כל דבר בעולם, יש בו גם יתרונות וגם חסרונות. וכל דבר שנראה כחיסרון לאדם אחד, יכול להראות כיתרון לאדם אחר וכולי.

ומאחר שלמטבע שני צדדים, הרי שמי שרואה רק צד אחד של המטבע, הרי שהוא בעצם גורם לכך שהוא לא יהיה נייטרלי. ומי שרוצה להגיע לניטרליות לגמרי, עליו לראות תמיד את כל הצדדים השונים של המטבע.

ואיך לראות את כל הצדדים השונים של המטבע? תשובה: על ידי זה שהאדם מטיל ספק בכל דבר שהוא בטוח בו. ז"א, כי כל דעה שיש לאדם, היא תמיד *גם* נכונה מנקודת מבט כלשהי, ו*גם* לא נכונה, מנקודת מבט אחרת. וכאשר יש לאדם איזו דעה על איזה דבר, אז, אם הוא נאחז בדעה שלו, ומאמין לדעה שלו, אז בעצם הוא רואה רק צד אחד של המטבע.

ועל האדם להבין, שהדעה שלו, היא תמיד *גם* נכונה, מנקודת מבט מסוימת. אבל תמיד יש גם עוד נקודות מבט אחרות, שהן מנוגדות לגמרי, לדעה שיש לו באותו הרגע. וגם הן נכונות, בדיוק כמו שהוא צודק בדעה שלו. והכל תלוי אך ורק בנקודת המבט של האדם.

וכאשר יש לאדם איזו דעה אישית על איזה דבר, האדם מוכרח להטיל ספק בדבר, ולשאול את עצמו, אולי ההפך הוא הנכון? דהיינו, אולי דווקא ההפך ממה שאני חושב, אולי דווקא הוא הנכון? ואולי דווקא הדעה המנוגדת לדעה שלי, אולי דווקא היא נכונה? ומי אמר שאני צודק? ואולי גם ההפך נכון באותה מידה? ואולי רק ההפך נכון ואני טועה לגמרי?

וברגע שהאדם שואל את עצמו תמיד, אולי אני טועה? ולמה אני חושב שאני צודק? אז מיד קופצות לאדם כל מיני אמונות נוספות / הנחות יסוד / דעות קדומות וכיו"ב, שגורמות לו לחשוב, ש*רק* הוא צודק, וש*רק* הדעה שלו צודקת. ואם האדם מאמין למה שהוא חושב, אז הוא נשאר טועה באופן יחסי וצודק באופן יחסי...

המאמר מאת טוב בחיים + מאמן אימון אישי ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | טוב בחיים מאמן אימון אישי

הכנס לאתר ותהנה מעוד אימון אישי על ספקות, חוויה, תמונה מלאה, הצדדים של המטבע, ישות אחת, נקודת מבט, שאלות למחשבה, נקודות מבט ועוד ...


אודות מחבר המאמר

המאמר חשיבה נייטרלית, שני צדדים למטבע, נייטרליות, שיפוטיות נייטרלית, למטבע יש שני צדדים, להיות נייטרלי, למטבע שני צדדים

מאת טוב בחיים + מאמן אימון אישי ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | טוב בחיים ייעוץ אישי

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.