אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מי מפחד מהשתלות שיניים - טיפולים בסדציה

 

טיפולים בסדציה

טיפול שיניים בסדציהמטופלים רבים המגיעים לטיפול שיניים הכוללים פעולה כירורגית, נמצאים בחרדה ובחשש מהטיפול הצפוי להם.לכל אותם מטופלים אנו מציעים שתי אלטרנטיבות המאפשרות לעבור את הטיפול בהרבה פחות מתח ופחד: טשטוש או הרדמה.1. סדציה קלה (טשטוש) הסדציה, בניגוד להרדמה כללית, משאירה את המטופל בהכרה מלאה אך גורמת לערפול חושים קל המאפשר לו לעבור את הטיפול במצב נינוח ורגוע. סף הכאב והחרדה הוא נמוך ביותר וברוב המקרים הסדציה הקלה היא פתרון אידיאלי לעבור את הטיפול המפחיד בנינוחות ובקלות.

2. הרדמה כללית טיפול בהרדמה כללית מחייב מעורבותו של רופא מרדים. בשיטה זו המטופל יהיה רדום לגמרי בכל מהלך הטיפול ולא ירגיש דבר עד להתעוררותו בסיום הטיפול.

 

מהי עקירה כירורגית?

עקירה כירורגית נדרשת כאשר אין אפשרות לחלץ את השן ללא חיתוך החניכיים. למשל: כאשר השן המיועדת לעקירה מכוסה בצורה חלקית או מלאה בעצם ו/או בחניכיים, או כאשר השן כלואה מתחת לשיניים אחרות ו/או נמצאת במצב רע מאוד וחלקים עיקריים ממנה הרוסים. העקירה נעשית בהרדמה מקומית ולעיתים יש לבצע תפירה של החניכיים בתום העקירה.עקירה כירורגית היא פעולה מורכבת יותר לביצוע מעקירה רגילה ולכן גם נדרש זמן התאוששות ממושך יותר בסיומה. בעקירה כירורגית יכולות להופיע תופעות לוואי כגון כאבים, נפיחות, קשיים בבליעה ועוד. לפני העקירה :לעקירה כירורגית יש להתייחס כמו ניתוח לכל דבר ולכן מומלץ להיוועץ ברופא מומחה לפני ביצוע עקירה כירורגית. הרופא המומחה ייתן למטופל הנחיות בנוגע לנטילת תרופות ולהיבטים נוספים הקשורים למצבו ולהיסטוריה הרפואית שלו.

לאחר העקירה:לאחר העקירה הכירורגית מומלץ שלא לאכול אוכל קשה או חם במשך 24 שעות. אין לשטוף את הפה ולירוק, ויש להימנע מפעילות פיזית מאומצת. כל זאת על מנת למנוע דימום מאזור העקירה. נטילת תרופות:בדרך כלל ירשום הרופא המטפל מרשם לאנטיביוטיקה על מנת למנוע מראש כל אפשרות לזיהום. מומלץ ליטול את כל התרופות עד תומן ולא להפסיק גם אם מרגישים טוב.האם יש כאבים לאחר הטיפול?לאחר עקירה כירורגית ייתכנו כאבים ותיתכן גם הופעה של נפיחות קלה שאמורה לחלוף תוך ימים בודדים. מומלץ ליטול כדורים לשיכוך הכאבים ובדרך כלל ניתן לחזור לשגרת החיים הרגילה כבר למחרת העקירה. במקרה ובוצעו תפרים יש להגיע למרפאה לאחר שבוע עד 10 ימים כדי להוציא אותם. הוצאת התפרים היא פעולה קצרה שאינה מלווה בכאבים.


אודות מחבר המאמר

ד"ר שלומי דבורי נולד בשנת 1963 בפתח-תקווה.ב-1997 סיים את לימודי רפואת השיניים באוניברסיטת תל-אביב וביוני 1999 הוענק לו התואר "דוקטור לרפואת שיניים".בין השנים 1997-2002 עבד ד"ר דבורי כרופא שיניים כללי במרפאות של קופת חולים כללית וכן במרפאות פרטיות.בנובמבר 2002 החל התמחות במחלקה לכירורגית פה ולסתות בבית החולים תל -השומר במהלכה עבר רוטציה במחלקות הרדמה, טיפול נמרץ, כירורגיה כללית, פלסטיקה, אף אוזן וגרון ופתולוגיה אוראלית. ד"ר דבורי סיים את ההתמחות בפברואר 2008 וקיבל את התואר "רופא מומחה".מאז עוסק בניתוחי פה ולסת, השתלות דנטליות, השתלות עצם, הרמות סינוס, עקירות מורכבות וניתוחים בהרדמה כללית במרפאות מומחים בת"א, בבי"ח 'אסותא' ובמרפאתו הפרטית בכפר- סבא.

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.