אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מכונות כביסה ואיך שומרים עליהן

תקלות שונות של מכונות כביסה, וגם סתם מצבים בהם מכונת הכביסה עושה עבודה לא טובה בלכבס את בגדיכם, יכולים להיות מתסכלים מאד. התיקונים עלולים להיות יקרים, לפעמים כמעט כמו החלפת המכונה בחדשה.

אז נכון, טכנאי מכונות כביסה הוא ככל הנראה היחיד שיוכל לעזור לכם במקרה של תקלה ממשית ובמיוחד תקלה חמורה. אבל אתם עצמכם יכולים לעשות הרבה כדי לדחות את התרחשות התקלה הבאה. שימוש נכון וביצוע של פעולות תחזוקה פשוטות, יעזרו להאריך משמעותית את חיי המכונה ולשפר את פעולתה.

עקרונות הכביסה הנכונה

מכונות כביסה מאריכות ימים ומבצעות את העבודה טוב הרבה יותר, כאשר מקפידים על העקרונות הבאים:

א. לפני כל מחזור כביסה, הקפידו לעבור על כיסי הבגדים ולרוקן אותם מתוכנם.

ב. אל תדחסו יתר על המידה - כאשר מכונת כביסה דחוסה מדי, הכביסה תצא פחות נקייה ואתם עלולים לגרום נזק למערכת האיטום של המכונה.

ג. עם סיום הכביסה, הקפידו לסגור את ברז המים, נתקו את המכונה משקע החשמל ותנו לה "לנוח" כשהדלת פתוחה כדי שהמים יוכלו להתאדות והמנוע יוכל להצטנן מעט. חשוב: לפני הכביסה הבאה, הקפידו לבדוק שהילד או החתול שלכם לא נכנסו לתוך מכונה. נגבו מדי פעם בסמרטוט יבש את טבעת הגומי של הדלת, כדי למנוע התפתחות של עובשים.

ה. הרבה מכונות כביסה מהדור החדש כוללות מנגנון ייעודי שלא מאפשר פתיחה במהלך ההפעלה, ודקות מספר לאחר סיום הכביסה. אל תנסו לפתוח בכוח כי אתם עלולים להזיק לצירי הדלת.

להתגונן מפני המים הקשים

מכונות כביסה אוהבות מים נקיים ככל האפשר, משהו שלא תמיד קל לספק להן בישראל. המים של ישראל הם "מים קשים" שיוצרים עם הזמן משקע של סידן פחמתי הידוע כ"אבנית".

האבנית גורמת להסתיידות הצנרת הפנימית של המכונה או נאספת סביב גוף החימום שלה ופוגעת באפקטיביות שלו. זה גורם, בסופו של דבר, לבזבוז גדול של אנרגיה ולכך שהבגדים יוצאים פחות נקיים.

צמצום אבנית במכונת כביסה

הדרך הפשוטה להתמודד עם אבנית היא באמצעות מסיר אבנית ייעודי, מהסוג שאפשר לרכוש בכל חנות לחומרי ניקוי. התדירות המומלצת לשימוש היא פעם בשלושה חודשים, כשאחת לשנה מומלץ לבצע ניקוי תוך כדי כביסה בתוכנית הרתחה.

שיטה נוספת היא להוסיף לכל כביסה "תוסף מרכך מים" (חלק ממסירי האבנית יכולים לשמש למטרה הזו, רק חשוב להקפיד על מינון מתאים לפי הוראות היצרן).

חשוב להדגיש שחלק ממסירי האבנית ומרככי המים אינם ידידותיים למכונת הכביסה, ולכן כדאי לקרוא את ספר ההפעלה של היצרן ולראות במה הוא ממליץ להשתמש. מומלץ מאד להשתמש ב"מונע אבנית", מתקן פשוט, זול וקל להתקנה שמתחבר בין הברז וצינור הכניסה למכונה ומסנן את המים. אפשר למצוא את המתקן הזה בחנויות לחומרי בניין ורשתות עשה זאת בעצמך.   פעולות תחזוקה נוספות למכונת כביסהלכל מכונת כביסה יש פילטר אחד לפחות שמשמש כדי לאסוף לכלוך, שאריות בד, שערות ועצמים קטנים שהגיעו למכונה יחד עם הבגדים. את הפילטר הזה מומלץ לנקות אחת לשלושה חודשים לכל הפחות. מעשית, מדובר במשימה קלה והרבה יותר אסתטית כאשר מבצעים ניקוי כזה פעם בשבוע.רוב המכונות החדשות מאפשרות להוציא את מגירת חומרי הכביסה (זו שבה שמים את האבקה, המרכך וכו'), כדי לנקות אותה. עשו זאת מדי פעם, והכביסה שלכם תהיה נקייה יותר, ריחנית יותר ונעימה יותר.ולבסוף: הקפידו לנקות את מכונת הכביסה מבחוץ באמצעות סמרטוט לח, פעם-פעמיים בחודש לפחות. שאריות של אבקת כביסה ושל מרככי כביסה, שפוגשות באבק, הם אחד הדברים הפחות אסתטיים שיכולים להיות ליד הבגדים שלכם. זה קשור פחות לתקינות של מכונת כביסה ויותר לאופן שבו היא והבגדים שלכם יראו וירגישו.


אודות מחבר המאמר

מוגש באדיבות אתר המקצוענים המספק פרטי קשר של בעלי מקצוע במדריך מסווג הכולל איטום, חשמלאים, טכנאים, צבעים, חברות שיפוצים, ועוד עשרות סיווגים.

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.