אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מקרים המוגדרים כרשלנות רפואית בלידה

 

רשלנות רפואית היא דבר מלחיץ לכל אחד, משום שהיא מדברת על ליקוי בתפקודו של אחד מאנשי המקצוע האמינים ביותר. מלחיץ עוד יותר לדעת שרוב מקרי הרשלנות הרפואית מתרחשים בלידה או במהלך ההריון. אך לפני שפונים אל עורך דין רשלנות רפואית (או עורך דין נזיקין), חשוב להבין אילו מקרים מוגדרים כרשלנות של הצוות הרפואי.

חשוב להבין: לא כל מה שנראה לך כרשלנות רפואית, ייראה כך לעורך הדין או לשופט. יותר מזה – גם המקרים שנביא כאן אינם מוחלטים וניתנים לפרשנות ספציפית במהלך התביעה. המקרים שיובאו כאן יאפשרו לך להבין, פחות או יותר, את תפיסתו של עולם המשפט.

רשלנות באבחון

זהו אולי סוג הרשלנות הרפואית הנפוץ ביותר, תחתיו ניתן לכלול מקרים רבים מאוד. כל מקרה בו איש הצוות הרפואי – בין אם זהו רופא מנתח, רופא נשים, מיילדת או מרדים (במקרים מסוימים) – טעה באבחנתו, זוהי רשלנות רפואית.

כך, אם בוצעה לידה שסיכנה בדיעבד את האישה או העובר, אם הרופא לא איתר בעיות או סכנות בריאותיות מולדות וכדומה – זו תהיה לרוב רשלנות רפואית. שלב האבחון חשוב כבר לאורך ההריון ובוודאי סמוך ללידה עצמה.

רשלנות בַביצוע

לידה שלא בוצעה כראוי, תצריך ברוב המוחלט של המקרים פנייה אל עורך דין רשלנות רפואית. מקרים כאלו יכולים לכלול ניתוח קיסרי שהסתבך, לידה רגילה שהסבה נזק קשה לעובר או לאישה, לידת וואקום שפגעה בראש העובר ועוד.

גם כאן חשוב לזכור כי לא כל מקרה כזה מצדיק תביעת רשלנות רפואית. במיוחד בסוג הזה של ה'תקלות' הרפואיות, הסיבות לנזק ולסיבוכים הן רבות ולא כולן נמצאות בשליטתו של הצוות הרפואי. בכל בקשה להגשת תביעת רשלנות רפואית עורכי דין מקצועיים יזכירו לך את זה ויבדקו היטב את המקרה מכל הזוויות האפשריות.

רשלנות באי ביצוע

זה נשמע אולי מוזר, אך במקרים רבים מתרחשת רשלנות רפואית גם כאשר הצוות הרפואי לא עשה דבר. מה הכוונה? לשורה ארוכה של מקרים מעמידה הרפואה המודרנית הנחיות מוכרות, על פיהן הצוות הרפואי חייב לפעול. אם הרופא לא ביצע את אותם תהליכים שהוא מחויב לבצע – עורך דין רשלנות רפואית נכנס לתמונה.

כאן חשוב לבדוק את מבחן הרופא הסביר, כלומר: האם רופא סביר היה מתנהג כפי שהתנהג הצוות הרפואי באותו מקרה ספציפי. את ההוכחה לכך יצטרך כמובן לתת עורך הדין, אך גם לך יש בכך חלק משמעותי.

רשלנות במתן תרופות

בשעות שלפני הלידה ובמהלכה, עשוי הצוות הרפואי לתת לאישה תרופות שונות כדי להקל על התמודדותה עם הצירים והלידה ולהפחית את הכאב. מתן תרופות שגויות או כאלו שמעוררות תגובה אלרגית קשה בחולה הן רשלנות רפואית לכל דבר.

אי העברת כל המידע לחולה

בעקבות מקרים רבים שהתרחשו לאורך ההיסטוריה, מחויב היום כל רופא לעדכן בצורה מקיפה ונרחבת את המטופל בהליך שהוא הולך לעבור ובכל ההשלכות שיש להליך הזה. אם אין אפשרות להסביר זאת למטופל באופן אישי, יש להעביר את המידע אל קרוביו.

אם הצוות הרפואי לא העביר לך את כל המידע הדרוש ולא עדכן אותך בתהליך במלואו, תוכל לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית ובמקרים מסויימים תצטרך דווקא עורך דין פלילי, ולהגיש תביעה נגד האנשים הרלוונטיים. זכור כי בכל מקרה עליך לשמור כל תיעוד של התהליכים ולבקש את התיק הרפואי במלואו, כדי לאפשר לעורך הדין להציג את התמונה בפני בית המשפט במלואה.


אודות מחבר המאמר

דניאל זוהר - כתיבת מאמרים, תוכן איכותי וייחודי

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.