אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

גיבוי בענן

 

גיבוי בענן

ישנם לא מעט מקרים בהם הקפדנו ליצור גיבוי לנתונים אבל ברגע האמת כאשר צריכים להשתמש בו לא ניתן לשחזר את המידע. אם החלטנו לגבות באמצעות דיסקון קי לפעמים מאבדים אותו היות ומדובר באביזר קטן. אם החלטנו לגבות בשרת במשרד הוא יכול להיהרס כתוצאה מאסון פיזי לדוגמא הצפה של מים. זה אולי נראה תסריט דמיוני עכשיו, אבל דברים כאלה קורים ויקרו. לפעמים לקבצים שאיבדנו יש גם ערך סנטימנטלי שלא ניתן לפצות עליו בכסף. לדוגמא אוסף תמונות של קרובי משפחה מלפני עשרות שנים. מי שכבר עבר תהליך של אובדן מידע יודע עד כמה זה יכול להיות מרגיז. אני זוכר כיצד נמחקה לאימי עבודה של 70 עמודים ולא היה ניתן לשחזר אותם, מאז היא מקפידה מאוד בנושא זה.

 

הגיבוי הוא מעיין ביטוח, אנחנו משלמים כסף עבור אירוע שאנחנו לא יודעים אם יקרה בעתיד. בעולם הביטוח יש שני דברים עליהם משלמים: הראשון החזר של האובדן, השני שקט נפשי. רוב האנשים שונאי הסיכון מוכנים לשלם יותר עבור שקט נפשי. הפתרונות שהיו מקובלים עד היום לא זולים ולכן במקרים מסוימים בעלי עסקים בחרו לחסוך בגיבוי ואחרי זה התחרטו על כך.

 

הטכנולוגיה של מחשוב ענן מאפשרת לקבל שירותים שונים על גבי חוות שרתים חיצונית בעזרת תשלום חודשי, כגון: CRM, ERP, Exchange, Backup ועוד...במקרה של Backup זה מאוד מתאים לצרכים של חברות,  בגלל שמדובר על גיבוי מרוחק הסכנה של אובדן פיזי של הקבצים בגלל שריפת שרת יורדת. השירות כולל בדיקה וביקורת קבועה של המערכת. בנוסף הנגישות של המערכת מכול מקום שבו נמצאים גם קורצים לבעלי העסקים.

 

תוכנת הגיבוי למעשה עובדת לפי הגדרות של העתקת הנתונים מספר פעמים ביום, ושליחתם לשרת חיצוני תוך כידי קיבוץ שלהם על מנת שהפעולה תתבצע במהירות.  בעידן של גלובליזציה, לחברות שפרוסות מסביב לעולם זהו פיתרון מצוין. באמצעות המערכת ניתן ליצור סדרי עדיפות לפי חשיבות בין החומרים השונים. בסופו של דבר נצטרך גם סדר על מנת להתמצא בתוך ספריות המידע.


אודות מחבר המאמר

איל פטרן מנהל מחלקת קידום אתרים

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.