אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מזנות משמרות ופיצויים

 

כשמגיעים להתעסקות בגירושין במדינת ישראל צריך להבין כי רוב החוקים מבוססים על ההלכה היהודית. על כן גירושין ניתן לתבוע אך ורק בבית דין רבני. עם זאת יש כמה דברים מאד משמעותיים שבהם ניתן לדון רק בבית דין אזרחי אך גם שם חלק מהחוקים מושפעים על ידי ההלכה.

 

מזונות לפי ההלכה

 

מזונות למשל הם הליך מאד משמעותי בגירושין. מזונות אשה ניתן לתבוע גם בבית דין רבני וגם בבית דין אזרחי. מזונות לאישה באים מהנחת היסוד של ההלכה היהודית כי הבעל התחייב לדאוג לכלכלת אשתו. על כן כל עוד היא נחשבת אשתו הוא מחויב לשלם לה מזונות. מזונות אלו יקבעו לפי הכנסת הבעל והאשה גם יחד ועל פי צרכי המחיה.

מזונות ילדים גם כן מושפעים על ידי ההלכה. על פי ההלכה היהודית אב חייב לדאוג למזונות ילדיו ללא קשר לרמת חייו. לפי ההלכה הראשונית אב חייב במזונות עד גיל 6 אך הרבנות הראשית שינתה זאת לגיל 15 ובית המשפט פסק עד 18.

מזונות ילדים ניתנים לדיון רק בבית דין אזרחי אלא אם שני הצדדים הסכימו אחרת. יש לזכור כי פסק דין על מזונות אינו סופי אף פעם ותמיד ניתן לערער עליו עם שינוי המצב.

 

משמרות

 

בניגוד להרבה דברים בהליך הגירושים משמרות אינם לפי ההלכה. משמרות ניתנות בעיקר על ידי בית המשפט ובלקיחת טובת הילד בלבד. לעיתים ההורים יגיעו להסכמה ביניהם על משמרות. קחו בחשבון שגם אם הגעתם להסכם משמרות בית המשפט יכול לשנות אותו אם יאמין כי זה לא לטובת הילד. כיום יש משמרות משותפות או משמרות אצל אחד ההורים. בתי המשפט כבר לא נוטים רק לכיוון האמא אך עדיין לא נפוץ לראות אב זוכה במשמרות מלאות.

משמרות הם עניין מאד רגיש גם להורים ובייחוד לילדים שימו לב כי הם לא נפגעים מכל המהלך.

 

בכל זאת הולכים לאיבוד

 

בכל הליך הגירושים קל מאד ללכת לאיבוד קחו לכם עורך דין טוב שיעזור לכם בעניין משמרות ומזונות. עם זאת זכרו כי מעורבים כאן ילדים והיו רגישים שימו את טובתם בראש סדר העדיפויות.


אודות מחבר המאמר

אסק4   קידום אתרים בגוגל

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.