אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

תכנון בתים – שלב הבניה.

במזל טוב יש לכם שטח אדמה ואתם רוצים לבנות עליו בית. לאחר שהשלמתם את תכניות הבניה, קיבלתם את כל האישורים  ובחרתם קבלן שלד, אתם צריכים לחשוב על תכנון בתים עוד לפני החתימה על החוזה עם קבלן השלד, תוך התייעצות אתו.

תכנון בתים צריך לקחת בחשבון מספר שלבים, שבמהלך כל אחד עלולות להתרחש תקלות שונות, והמצריכים מעקב ובקרה:

·         עבודות עפר – פינוי השטח, יישורו, ביצוע עבודות נוספות כגון הגבהה במידת הצורך, או הבאת אדמה אחרת וערבובה באדמה הקיימת. במהלך שלב זה יש לסמן באמצעות מודד מוסמך  את שטח הבניה, את נקודות החפירה, ואת גובה החפירות שהושלמו.

בשלב זה מתבצעים גם יציקת קורות המסד, והרצפה הראשונה והעמודים.

לאחר מכן מתבצעים שני השלבים הבאים של עבודות הבניה ושל הטמעת המערכות השונות בשלד הבניין כגון אינסטלציה וחשמל.

תכנון בתים צריך לקחת בחשבון כי במהלך כל אחד מהשלבים יש לבדוק שהעבודה אכן מתבצעת על פי התכניות וללא תקלות. ויש לכלול מרכיבי בדיקה כזאת עוד לפני התחלת הבניה. חשוב להבהיר בחוזה את המועדים לכל אחד מהשלבים, ואת הקנס על פיגור, ומצד שני את התשלומים השונים.

חשוב מאוד בהלך תכנון הבתים לפרט בדיוק מה כוללת העבודה של קבלן השלד ומה מוטל על הקבלן המפקח או על היזם. חשוב לקבוע מי הוא הקובע במקרה של חילוקי דעות לגבי איכות העבודה, העמידה בלוח הזמנים או ביצוע התכנית כמבוקש.

תכנון בתים צריך לקחת בחשבון גם שינויים אפשריים במהלך הבניה כגון מזג האוויר, קשיים בהשגת פועלים, קושי בהשגת חומרים או אולי דברים בלתי צפויים שמתגלים במהלך הבניה, כגון שרידים ארכיאולוגים. תכנון כזה צריך לקחת בחשבון גם שינויים בדעתו של  המזמין וקביעת גורם שיוכל לקבוע פיצוי הולם במקרים כאלה, בין אם לקבלן או למזמין העבודה.

כל אלה הינם שיקולים שיש לקחת בחשבון עוד לפני תחילת העבודה על הבית עצמו, וזאת כדי למנוע בזבוז זמן וכסף בהמשך.


אודות מחבר המאמר

המאמר נכתב בחסות חברת Dreamview העוסקת בתחום בניית אתרים

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.