אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

בגרות מול פסיכומטרי

תלמידים רבים איתם שוחחנו הופתעו ממשמעות ציון הפסיכומטרי. לטענתם בשיחה עם מוסדות הלימוד להשכלה גבוה, ציוני הבגרות הפכו כמעט לחסרי משמעות מול הציון של המבחן הגדול – פסיכומטרי. אז מדוע זה קורה ואיך הגענו למצב הזה? התשובות לפניכם.

 פסיכומטרי גבוה, כרטיס כניסה

"הוא הוציא 700 בפסיכומטרי", זהו אחד המשפטים היותר מוכרים ובדרך כלל הם מדברים על החבר של החבר. ציון פסיכומטרי גבוה מעורר השתאות ובמידה רבה מציד את אותו אדם שהצליח להגיע לתוצאה הגבוהה כמיני גאון. אז מדוע גישה כזו אינה קיימת כאשר מדובר בציוני בגרות? בניגוד ללימודה לבגרויות, תרגול פסיכומטרי הוא מורכב יותר. לחוץ הרבה יותר וכולל שאלות הגיון, לוגיקה, הסקת מסקנות וכך הלאה. כאן נכנס לתמונה תרגול פסיכומטרי.

 ומה עם המשקל של ציוני הבגרות?

לדברי מדריכי פסיכומטרי כמו גם התלמידים עצמם, ברגע בו ישנו ציון פסיכומטרי גבוה, לעיתים רבות ולנעשה כמעט תמיד, מוסד הלימוד לא יביט על ציוני הבגרות. לצורך כתבה זו חקרנו לא מעט מסלולי לימוד מבוקשים כמו משפטים, רפואה, כלכלה ומנהל עסקים. כאשר נשאלנו על הבגרויות אמרנו כי חסר לנו, אולם ציינו ציון פסיכומטרי גבוה, מעל 700. התשובה המוחלטת שקיבלנו הייתה שבמקרים כאלה לא זקוקים כלל לבגרות.

 מדוע זה קורה?

פסיכומטרי הוא מבחן המסוגל בעצם לאמוד את ההצלחה של התלמיד במוסד הלימוד הגבוה. הלימוד אליו ארוך, לא פשוט ועמוס במידע. חזרה טובה על החומר כמו גם הבנת הניואנסים המיוחדים מהם מורכב מבחן פסיכומטרי מחדדים את התלמיד, הופכים אותו למהיר יותר. ציון פסיכומטרי גבוה שמור רק לחלק קטן מהאוכלוסייה, אין הדבר מעיד על השכלה יתרה אלא על יכולת לימוד – יכולת הבנה מהירה ולקיטה משובחת. פסיכומטרי גבוה אפשרי ותלוי כאמור אך ורק בכם.

 


אודות מחבר המאמר

מוגש כשירות לציבור על ידי קידום פסיכומטרי

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.