אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

הנפט חזר ל-100 דולר לחבית – האם יישאר שם?

בורסות העולם מחפשות כיוון לקראת סוף השנה האזרחית, אך לפחות באחד השווקים הפיננסים הכיוון הוא ברור: בשוק הסחורות, המחיר של חבית נפט מכיר בימים האחרונים רק כיוון אחד, מעלה. במסחר שלשום בבורסת הסחורות של ניו-יורק רשמה חבית הנפט עלייה של 1.7%, וחצתה פעם נוספת את רף ה-100 דולר,בדרך למחיר סגירה של 101.34 דולר. מדובר בשישה ימים רצופים של עליות בסחורה הידועה בתנודתיות, וזהו הראלי הארוך ביותר של הנפט מזה למעלה משנה. האם הנפט עתיד לעצור בקרוב כדי לנשום אוויר, או שהעליות רק צפויות להימשך?

על מנת לענות על השאלה צריך להבין מה מתדלק את העליות בנפט. כפי שכתבנו כאן לא פעם אחת, הגורמים לעליות בנפט הם חדשות טובות וחדשות רעות. מדובר, כמובן, בשני מישורים נפרדים: בצד הביקוש, עולה מחיר הנפט בכל פעם שמתפרסמים נתונים מאקרו כלכליים טובים, במיוחד כאשר הם מגיעים מארה"ב, הכלכלה הגדולה בעולם וגם צרכנית הנפט הגדולה ביותר. ובצד ההיצע, מחיר הנפט עולה בכל פעם שמגיעות חדשות רעות מהזירה הפוליטית ביטחונית, במיוחד כאן אצלנו במזרח התיכון עתיר הנפט. ניתן לסחור על הנפט באמצעות אופציות בינאריות ולזכות בתשואה גבוהה.

גם שלשום ראינו את השילוב הקטלני בין שני הגורמים הללו. בצד החדשות הטובות, הושפע מחיר הנפט מהעלייה המפתיעה במדד אמון הצרכנים בארה"ב. בעוד בשוק ציפו לראות גידול צנוע במדד, מרמה של 55.2 נקודות לכדי 58 נקודות – בפועל הפתיע המדד וקפץ לרמה של 64.5 נקודות, כשהוא מאותת כי הצרכנים בארה"ב כלל וכלל אינם מרגישים דיכאון וחוסר ביטחון כלכלי. המדד, מנסה לשרטט את המגמות העתידיות בכל הקשור לצריכה בתקופה הקרובה, סימן לסוחרים כי לא צפויה ירידה בביקוש לנפט, חומר הגלם החשוב ביותר של החברה התעשייתית.

אבל היו גם חדשות רעות שסייעו לנפט להמשיך במסעו צפונה: הפעם היה זה איום מצד סגן נשיא איראן, שצוטט בידי סוכנות הידיעות הרשמית של הרפובליקה האסלאמית  מזהיר כי ארצו תחסום לחלוטין את מיצרי הורמוז למעבר של מיכליות נפט, במידה ומדינות המערב יטילו סנקציות על ייצוא נפט מאיראן. במיצרי הורמוז עוברות לפי ההערכות כ-15.5 מיליון חביות נפט ביום, או כשישית מתצרוכת הנפט העולמית, ויש להבהיר כי מדובר לא רק בנפט האיראני, אלא גם בזהב השחור של נסיכויות המפרץ וחלק ניכר מזה של סעודיה. כזכור, באזור מיצרי הורמוז מתבצע בימים האחרונים תמרון צבאי ימי של הצי האיראני.

אגב, גם בפעם האחרונה שבה חצה הנפט את רף ה-100 דולר, רק לפני 6 שבועות, עמד ברקע בדיוק אותו שילוב גורמים: מצד אחד הפתעת מאקרו, בדמות עלייה בלתי צפויה במדד אמון הצרכנים בארה"ב, ומהעבר השני, מתיחות גיאו-פוליטית בין איראן למערב, כאשר בחודש שעבר היתה זו השתלטות המפגינים האיראנים על שגרירות ארה"ב שנתנה את האות לעליות. בנובמבר לא החזיק הנפט מעמד בגבהים אליהם טיפס, וירד חיש מהרה אל מתחת לרף ה-100 דולר. האם הפעם חצה הזהב השחור את רמת ה-100 דולר על מנת להישאר בה?

כמו תמיד, מה שעלול להוריד את מחיר הנפט חזרה למטה הם סימני מיתון, בארה"ב ובעולם בכלל. בהקשר זה נזכיר כי לא כל נתוני המאקרו הזורמים מארה"ב הינם כאלה ורודים. רק אמש, במקביל להפתעה החיובית של מדד אמון הצרכנים, נרשמה גם הפתעה שלילית בדמות ירידה חדה מהצפוי במדד קייס-שילר, המודד את מחירי הדיור ב-20 מחוזות מרכזיים.

בורסות העולם, כפי שכתבנו עוד בפתיחה, בוודאי לא השתכנעו כי העולם יצא מסכנת המיתון. לצד ההתרשמות לטובה ממדד אמון הצרכנים, מושפעים שוקי המניות גם מהסכנות שעדיין רובצות ואורבות לכלכלה העולמית, כך למשל, ננעלו אמש מדד הדאו ג'ונס, ה-S&P 500 והקאק הצרפתי, בשינויים מינוריים של פחות מעשירית האחוז לכאן או לכאן. האם גם הנפט עתיד להיעצר בקרוב, ולהתחיל להתחשב גם בסיכונים? המשקיע באופציות דיגיטליות שיידע לענות על השאלה הזו צפוי להתעשר עד מאוד.


אודות מחבר המאמר

אופציות דיגיטליות   אופציות בינאריות

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.