אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

תופעות לוואי של רואקוטן

הרואקוטן הינה תרופה המבוססת על ויטמין A ולמעשה מפחיתה את פעילות בלוטות החלב ונלחמת בדלקות וזיהומים בעור, כתוצאה מאקנה. הטיפול ברואקוטן מתאים לחולים שמצבם לא השתפר מעל ל50% ,לאחר שימוש באנטיביוטיקה, בתקופה של כ-חצי שנה לפחות או שמצב האקנה שלהם כמו חמור, עד שהוא מוביל לצלקות בעור ולנזקים ארוכי טווח.

למרות יעילותה של התרופה, מדובר בתרופה הנחשבת כנקיטת יד קשה ולפיכך מחייבת מעקב וטיפול אצל רופא עור ולא פחות חשוב, בקרה על פרק הזמן בו נוטלים את הרואקוטן.

לרואקוטן כמו תרופות אחרות, יכולות להיות מספר תופעות לוואי מדרגות חומרה שונות. חלק מהתופעות מצריכות הפסקה מיידית של נטילת התרופה וחלק הפחתה או מעקב. לפני שמתחילים ליטול רואקוטן, חשוב לתת את הדעת על תופעות הלוואי ולוודא לאורך כל תקופת הטיפול שאין אנו סובלים מסימפטומים בעייתיים, אשר יכולים להפריע להצלחת הטיפול.

חשוב לזכור כי תופעות הלוואי משתנות בחומרתן ותדירותן ממטופל למטופל וקשורות גם לאופן לקיחת הרואקוטן ככדור דרך הפה או במריחה על הנגעים.

השימוש ברואקוטן אינו מתאים לנשים בהריון ולפיכך במידה ונוטלים את התרופה, יש לנקוט אמצעי זהירות ולהימנע מכניסה להריון. טיפול ברואקוטן אינו מומלץ גם לנשים הסובלות מתופעות הורמונאליות כתוצאה משינויים הורמונאליים או לאנשים שיש להם נטייה לדיכאון.

תופעות לוואי אפשרויות של הרואקוטן יכולות להיות כאבי פרקים ושרירים, נזק לכבד, נשירת שיער, דלקות בשפתיים, יובש חזק, אדמומיות גרד ורגישות גבוהה לשמש.

תופעת היובש והקילוף נפוצה יותר אצל משתמשים ברואקוטן והיא נחשבת לתופעת לוואי קלה יחסית, שאינה מצריכה הפסקת טיפול. במידה ומעבר ליובש, סובל המטופל מבחילות, כאבי ראש, טשטוש בראייה או דם בשתן ובצואה, יש להיוועץ ברופא באופן מיידי ולבחון האם וכיצד להמשיך וליטול את התרופה.

כ20% מהמטופלים ברואקוטן מאופיינים בעלייה בטריגליצרידים בדם, הצורה שבה מאוחסן השומן בגוף, מה שיכול להוביל ליתר לחץ דם. שימוש ממושך ברואקוטן דרך הפה, עלול לגרום לעלייה ברמות שומנים בדם, מה שעלול להוביל למחלות לב וכלי דם

רואקוטן מה חשוב לעשותעל מנת להימנע ככל שניתן מתופעות לוואי יש לבצע לפני תחילת הטיפול מספר בדיקות. הבדיקות הנחוצות הינן, ספירת דם, בדיקת שומנים בדף ותפקודי כבד. לאורך כל תקופת נטילת התרופה, יש להיות עם האצבע על הדופק ולבצע מעקב חודשי, במטרה לאתר שינויים בריאותיים ובעיקר, שינויים בתפקודי כבד או נטייה לדלקת לבלב.

הרואקוטן הינה תרופה אשר מטרתה להילחם באקנה קשה ולמנוע חזרה של אקנה לאחר סיום הטיפול. למרות שהרואקוטן ניתן בפרק זמן מוקצב של כמה חודשים, הפחתת פעילות בלוטות החלב נמשכת עד שנה לאחר סיום הטיפול. לאורך השימוש ברואקוטן, יש להיות במעקב אצל רופא עור, לבצע בדיקות אחת לחודש ולהיות ערים לכל שינוי או הרעה במצב הבריאותי או הנפשי של המטופל.


אודות מחבר המאמר

יהודית מורי, קוסמטיקאית רפואית בשיטת ד"ר דב קליין, הסרת שיער באינפרא אדום, מעסה רפואית מוסמכת

 ורפלקסולוגית. מומחית לטיפול בכאב. מנהלת מור קליניק, קליניקה לקוסמטיקה רפואית, הסרת שיער ושיזוף בהתזה בראשון לציון. במרכז מגוון טיפולי יופי וגוף לנשים.

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.