אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

עשרה דברים שכדאי להימנע מהם אם אתה סובל מחרדה חברתית

 

 

 

  1. אל תימנע – להימנעות צדדים רבים. יכול להיות שאתה שותה יותר מידי במסיבות כדי להרגיש יותר בנוח, יכול להיות שאתה קורא את הנאום שלך מתוך הדף כדי שלא תאלץ לצור קשר עין עם הקהל. ישנן צורות רבות של הימנעות, חלקן כל כך מרומזות שיתכן שאתה אפילו לא לגמרי מודע לכך שלמעשה אתה נמנע. בטווח הארוך הימנעות מחמירה חרדה חברתית
  2. הפסק לחשוב בצורה שלילית. חשיבה שלילית היא השורש ממנו צומחת חרדה חברתית. טיפולים יעילים לחרדה חברתית כמו טיפול התנהגותי קוגניטיבי מבוססים על שינוי של דפוסי חשיבה משליליים להגיוניים.
  3. הפסק להשוות את עצמך לאחרים. השוואה לאחרים תגרום לך להרגיש טוב יותר רק אם תהיה יותר טוב מכל אחד אחר. תמיד יהיה מישהו שיש לו יותר ביטחון עצמי, יותר חברותי ובעל מעגל חברים רחב יותר. במקום להשוות את עצמך לאחרים, נסה לשפר את עצמך. אמת המידה בה אתה צריך להשתמש היא מצבך היום לעומת מצבך לפני שנה לא מצבך לעומת אחרים.
  4. הפסק להחמיץ הזדמנויות. אל תוותר על קידום בעבודה אם יש לך הזדמנות, צא מהבית אם מזמינים אותך, התמד בקורס שנרשמת אליו. אל תיתן לחרדה החברתית לעצור אותך מלהשיג את מה שאתה רוצה בחיים.  רוב הסיכויים שתצטער יותר על דברים שלא עשית מאשר על טעויות שכן עשית.
  5. אל תאמין שאינך יכול להשתנות. אולי אתה מרגיש שאתה "דפוק" גנטית.  אולי אתה חושב שאתה כבר מבוגר מידי מכדי להשתנות. אל תאמין לכך, נסה לשנות את מה שאפשר ולקבל את השאר. ניתן לשפר מיומנויות חברתיות באמצעות תרגול. אפשר ללמוד להרגיש נוח יותר בסיטואציות חברתיות באמצעות חשיפה נכונה והדרגתית. תמיד ישנו מקום לשינו ושיפור.
  6. אל תחפש את הכישלון. הפסק לחשוב איזה דברים גרועים יכולים לקרות, נסה לחשוב מה כן היית רוצה שיקרה. אם אתה הולך למסיבה דמיין אותה כהצלחה חברתית, גם אם זה לא יקרה לפחות נתת לכך סיכוי.
  7. אל תחביא את  החרדה החברתית שלך. יחד עם החרדה החברתית אנשים מרגישים בושה. יכול להיות שאתה מאוד חושש מכך שאנשים יגלו עד כמה אתה מפחד באירועים חברתיים. גם אם אינך צריך לגשת לזרים ברחוב ולהתוודות על כך שאתה סובל מחרדה חברתית, עדיין אתה יכול להיות כנה ולהודות בפני הקרובים לך שמצבים חברתיים מסוימים גורמים לך לאי נוחות.
  8. אל תחשוב שאתה לבד. יתכן שנראה לך שכולם מרגישים בטחון עצמי ונהנים במצבים חברתיים אך ישנם אנשים רבים המתמודדים בדיוק עם אותן הבעיות שאתה מתמודד איתן. אתה יכול לבקר בפורומים של חרדה חברתית ברשת או לקרוא סיפורים של אחרים או להצטרף לקבוצת חרדה חברתית. אתה לא לבד. חרדה חברתית אינה דבר נדיר.
  9. אל תחשוב שאין תקווה. אנשים רבים הצליחו לשפר ולשנות את ההתמודדות שלהם עם מצבים חברתיים. גם אם אתה מרגיש שאין סיכוי, מה יש לך להפסיד? לפחות תנסה.
  10. אל תדחה פנייה לטיפול וקבלת עזרה. אם אתה סובל מחרדה חברתית אך עדיין לא פנית לאבחון וקבלת עזרה, זה הזמן. אתה יכול להצטרף לקבוצת חרדה חברתית או לפנות לפסיכולוג או בשלב ראשון להתייעץ עם רופא המשפחה.

 

 

 

 


אודות מחבר המאמר

יואב ב.

חרדה חברתית - קבוצת עזרה עצמית

מים שקטים - קבוצת חרדה חברתית לנוער וצעירים

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.