אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מכשירי שמיעה למבוגרים

מכשירי שמיעה עבור מבוגרים

ליקוי שמיעה אצל מבוגרים היא תופעה נפוצה ביותר. ממחקרים שנערכו עולה כי כלמעלה מ-70% מהמבוגרים (גילאי 65 ומעלה) סובלים מליקויי שמיעה ברמה מסוימת. בעיות השמיעה עלולות לעורר בעיות רבות נוספות בחיי הסובל מהן. הפרעות בשמיעה מקשות לבצע שיחות טלפון, מקשות על הצפייה בטלוויזיה ואפילו גורמות לפגיעה בחיים החברתיים. הסובלים מהפרעות שמיעה מתקשים להבין את הסובבים אותם, הדבר משפיע על היכולת של האדם לנהל שיחה נורמטיבית בחברת אנשים. בזכות הטכנולוגיה המתקדמת של היום, מכשירי השמיעה מהווים פתרון אולטימטיבי לבעיות אלו.

מכשירי השמיעה השונים

מכשיר שמיעה עובד על ידי קליטת צלילי הסביבה והשמעתם, בצורה מוגברת, בתוך אוזנו של המשתמש בהם. כיום קיים מגוון רחב של מכשירי שמיעה אותו ניתן לחלק ל-2 קטגוריות עיקריות – מכשירי שמיעה אנלוגיים ומכשירי שמיעה דיגיטלים. מכשיר שמיעה אנלוגי הוא כזה המגביר את כל הצלילים אשר הוא שומע מהסביבה, ללא הבחנה בין צליל שחשוב למשתמש לשמוע לבין רעשי רקע סתמיים. מכשיר שמיעה דיגיטלי יודע לעשות את אותה הבחנה בין רעשי רקע לבין רעשים "חשובים" – הוא יגביר עבור המשתמש רק את הצלילים הרלוונטים וינסה להפחית את רעשי הרקע שעלולים להפריע לשומע. למרות שמכשיר שמיעה דיגיטלי נשמע משוכלל יותר ואולי אפילו עדיף מאשר אנלוגי – הדבר אינו בהכרח נכון. ראשית, מכשירי שמיעה דיגיטלים יקרים בהרבה מאנלוגים. שנית, ישנם לקויי שמיעה ברמה נמוכה שלא יצטרכו את הטכנולוגיה המתקדמת של מכשיר שמיעה דיגיטלי ויקר. בנוסף לחילוק מכשירי השמיעה לאנלוגים ודיגיטלים, ניתן לחלקם גם לפי המיקום שלהם באוזן המשתמש.  הסוג הראשון הוא מכשירי שמיעה הממוקמים בתעלת האוזן – חלקם ממוקמים במלואם בתוך תעלת האוזן והם בלתי נראים לעין וחלקם ממוקמים בתעלת האוזן עם חלק קטן הבולט ממנה, גם הם כמעט ובלתי נראים לעין. הסוג השני הוא המכשירים הנמצאים בחלל האוזן, אלה מכשירים נראים לעין אך קלים לתפעול בשל הימצאותם באזור שניתן להגיע אליו מבלי להוציא את המכשיר מהאוזן. הסוג האחרון הוא מכשירי שמיעה הממוקמים מאחורי האוזן – בחלקם הרסיבר ממוקמם מאחורי האוזן ובחלקם הוא נמצא בתעלת האוזן. בחירת סוג המכשיר מושפעת מטעם אישי, התאמה אסתטית, התאמה למבנה האוזן ואפילו רמת בעיית השמיעה. לא כל המכשירים מתאימים לכל בעיות השמיעה, מומלץ להתייעץ עם מומחה לבעיות שמיעה. כאן תוכלו לקרוא בהרחבה על מכשירי שמיעה שונים, סוגם ומיקומם.

מכשירי שמיעה מסובסדים למבוגרים

כאמור, בעיות שמיעה הן דבר נפוץ בקרב אוכלוסיית המבוגרים ומכשירי שמיעה הם הפתרון היחיד והמושלם עבור בעיה זו. מכשירי שמיעה הם לא דבר זול ולאדם מבוגר לא קל לממן הוצאה שכזו, מהסיבה הזו משרד הבריאות מעניק סבסוד של מכשירי שמיעה בגובה 3,000 ₪ למכשיר. חשוב לדעת כי אם האדם זקוק ל-2 מכשירים עבור שתי אוזניו, משרד הבריאות יממן את שניהם (עד 6,000 ₪). בנוסף לסבסוד עבור מכשירי השמיעה, קופות החולים משתתפות בהוצאות שכרוכות בכך (ייעוץ רפואי, תחזוקת המכשיר ובדיקות שמיעה). מידע נוסף לגבי עזרתן של קופות החולים תוכלו לקרוא כאן: הסדרי קופות חולים עבור מכשירי שמיעה.

תדרים – מכון שמיעה מתמחה במכשירי שמיעה עבור מבוגרים

תדרים הינו מכון שמיעה בעל נסיון של שנים רבות בטיפול בקשישים עם בעיות שמיעה. מכשירי השמיעה הנמכרים ע"י תדרים הם מהמותגים המובילים בעולם בתחום. המגוון הרחב של הדגמים במכון תדרים הוא של מכשירי שמיעה בעלי טכנולוגיות מתקדמות ואמינות גבוהה. בתדרים תוכל לבצע בדיקת שמיעה בחינם. נשמח לייעץ לך וללוות אותך בתהליך התאמת מכשיר השמיעה עבורך.


אודות מחבר המאמר

נכתב ע"י תדרים - מכשירי שמיעה בפתח תקוה והשרון

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.