אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

שיווק מלכרים יצירתי

שיווק מלכרים יצירתי בעת משבר

באקלים הכלכלי של היום ארגונים ללא כוונת רווח נתקלים ביותר ויותר קשיים לגייס תרומות. רובם מתנסים בקיצוצים ובחיסכון בהוצאות היכן שביכולתם לחסוך. באשר לשיווק זו דילמה גדולה כאשר התקציבים "מהודקים".

לרוע המזל אחד המקומות בהם ממהרים לקצץ הוא בתקציב השיווק וכמובן בסעיף תקשורת שיווקית. אולם אם אתם מלכ"ר או עמותה ואתם לא עסוקים בשיווק ובפניות שיווקיות יזומות שנועדו לשווק את הארגון שלכם, התוצאה תהייה שתישארו מאחור ולכך יכולות להיות תוצאות חמורות כאשר האקלים הכלכלי ישתפר.

עכשיו זה דווקא הזמן לעשות יותר ואולי קצת אחרת מאשר קודם על מנת לשמר את ההישגים השיווקיים שלכם ואולי אף לשפר אותם.

מה יש לשווק בנושא שיווק מלכ"רים?

ה-"לב" של שיווק מלכ"רים / עמותות הוא להגיע לליבם של התורמים. זה הכול אודות אומנות לגעת בליבם של אנשים ולשם כך עלינו להתחיל במסר.

לכל עמותה יש חזון וייעוד, סיבה לעצם קיומה, צורך אנושי או חברתי שאותו ממלאת העמותה, צורך שאלמלא פעילותה של העמותה לא היה בא לידי מענה כמו שהוא מתבטא בזכות פעילותה של העמותה.

לדוגמה: עמותה מסוימת מספקת ארוחות ומזון לרעבים. המסר שלהם הוא מאוד עוצמתי: "אנשים בישראל מתהלכים רעבים" אנו מספקים אוכל לרעבים. אנו לוקחים אחריות על הצרכים התזונתיים של ילדים בישראל ודואגים לכך שהמבוגרים יוכלו להזדקן ללא רעב וייאוש.

סיפורים אישיים אמיתיים יחיו את המסר הזה

הילד ששמו "ניר", הסבתא ששמה "רבקה" – כיצד שדרגה העמותה שלכם את חייהם?

ה"מפתח" לשיווק ארגונים ללא כוונת רווח זה למצוא את המסרים של הארגון שלכם. מצאו את הסיפורים שיתארו את הפעילות שלכם ותנגעו בלבבות – ותתקשרו איתם. אנשים ובכלל זה התורמים צריכים להרגיש הזדהות אישית עם אלו שלהם הם עוזרים. 

אל מי שיווק עמותות צריך לפנות?

שיווק עמותות פונה לתורמים פוטנציאליים בישראל ובחו"ל. אנו מחפשים לפנות לבודדים וכמובן שגם לחברות ולקרנות. אנו מעוניינים בתורמים גדולים כמו גם בתורמים קטנים. אנו מעוניינים לעורר מודעות בקרב הציבור הכללי אשר תיצור "באזז" סביב הארגון. כך יתעניינו יותר ויותר אנשים בעבודת העמותה / הארגון.

איננו יכולים להתעלם מהתורמים הקטנים וזאת לאור הצלחת הקמפיין של אובמה באינטרנט. ואל לנו להתעלם מהדור הצעיר היות והם תורמי העתיד.

מעבר לכך עמותות מעוניינות להעביר את המסרים שלהם למקבלי ההחלטות בממשלה ובמערכת הפוליטית, היות וארגונים ללא מטרות רווח רבים נשענים על מימון ממשלתי ולו גם על חלק מפעילותם. כמובן שהם ירצו לפנות לעיתונאים היות וחשיפה חיובית בתקשורת שווה עבורם זהב.  

מה אנו רוצים להשיג בפרויקט שיווק עמותות?

עמותות מעוניינות ליצור עניין שידבר ללב. הארגונים עשויים לחפש מתנדבים כמו גם שיתופי פעולה עם עמותות אחרות. אנו מעוניינים להשיג "רצון טוב" ומעל הכול אנו מעוניינים למגנט תורמים שהינם  "החמצן" של הארגון.

כיצד אנו עושים שיווק מלכר"ים?

העמותה צריכה לתפקד במספר רמות: בתקשורת, ברשת האינטרנט, דרך מתנדבים, מפגשים אינטימיים לקהלי מטרה ממוקדים, כמו גם פעילויות גדולות . עלינו לייצר "מאסת הזדמנויות" של חשיפה על מנת להביא את המסר של הארגון לידיעת הציבור.

כמובן שאחת הדרכים האפקטיביות ביותר להשגת חשיפה היא באמצעות יחסי ציבור. זאת על ידי השכרת שירותי יחסי ציבור מקצועיים שיעבדו עם התקשורת בארץ ובחו"ל.

איש יחסי ציבור מוכשר יצור תוכנית אסטרטגית עבור הארגון, יציב יעדים הניתנים להשגה ויפעל ללא לאות על מנת לוודא שהתוכנית אכן מיושמת בפועל.

עבודתו של איש יחסי הציבור צריכה להיות בפיקוח של אדם מתוך העמותה שהנו אחראי לתחום פעילות זה. איש יחסי הציבור הטוב ביותר לא יכול להיות אפקטיבי יותר מהארגון עצמו! כלומר: מציאת הסיפורים, איתור המרואיינים, איסוף מידע – כל אלו צריכים להיעשות בתוך הבית ובהכוון של איש יחסי הציבור, על מנת לתת לו  את הכלים איתם הוא יכול לעבוד.  

להלן מספר טיפים לאלו המעוניינים לעשות שיווק עמותות מתוך הארגון:

מה בנוגע לשיווק עמותות באינטרנט?

כמובן שה"גל החדש" בשיווק צריך לכלול נוכחות אינטרנטית אפקטיבית. אתר מעוצב וכתוב טוב בעברית ובאנגלית הינם בגדר הכרח לעמותה. האתר צריך לכלול מידע המתעדכן על בסיס קבוע  וזאת על מנת למשוך מבקרים לחזור ולבקר.

יותר ויותר נפוץ כיום לפרסם ניוזלטר אלקטרוני, שהפך להיות לאפקטיבי יותר מאשר להדפיס ולשלוח בדואר רגיל. מלכ"רים ועמותות לא יכולים להתעלם כיום מתרומות אינטרנטיות – און ליין. ברחבי העולם כמו גם בישראל - פילנתרופיה אינטרנטית נעשית יותר ויותר נפוצה .  בישראל לדוגמא ה-. JGOODERS  היא הפלטפורמה הפילנתרופית האינטרנטית הראשונה לעולם היהודי, היכן שארגונים ישראלים ויהודיים יכולים לפרסם פרויקטים לגביהם הם מעוניינים בתרומות או במתנדבים.

כל זה לא מגיע לקרסוליים של תופעת ה- web 2.0 הכוללת שיווק ברשתות חברתיות ושיווק וויראלי. יותר ויותר עמותות משתמשות בפייסבוק, טוויטר, יו טיוב, לינקדאין ואחרים. עמותות רבות גם פותחות בלוגים, כאן שוב חשוב מאוד להיוועץ עם מומחים מתחום זה המתפתח מהר ובדרמטיות.

סיכום

בכל מקרה בו תבחרו לעשות זאת מתוך הארגון, או לבחור מישהו שיעשה זאת עבורכם מבחוץ - כמו במקרה של יחסי ציבור - עדין תצטרכו למצוא מישהו שישקיע בכך זמן ומאמץ על מנת שזה יהיה אפקטיבי.


אודות מחבר המאמר

שרון גפן שיווק ותקשורת בע"מ הנו משרד המתמחה תקשורת שיווקית ו- יחסי ציבור בינלאומיים. המשרד מציע שירות מקצועי המיועד לחברות וארגונים המעוניינים למקם עצמן על מפת העסקים העולמית.

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.