אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

הגדלת חזה – סיכונים

סיכונים אפשריים לניתוח הגדלת חזה הם ברובם נדירים ואף נדירים מאוד. ברוב המקרים הניתוח עולה יפה וניתן לחזור לפעילות רגילה תוך כ 10 ימים. מנתח פלסטי טוב יידע את המנותחת עוד בפגישת הייעוץ הראשונה לגבי כל הסיכונים האפשריים. למי שרוצה לדעת לפני שהיא קובעת פגישה כזו אלו הם הסיכונים המוכרים יותר:

 

אחד הסיכונים הנדירים יותר הוא דחייה של השתל ובעקבות כך היווצרות זיהום. לעיתים הגוף מגיב בצורה תוקפנית כלפי השתל ונוצר זיהום סביבו. זוהי תופעה שמוכרת באופן כללי בעת הכנסת גוף זר לגוף ולא רק בהגדלת חזה. לעיתים נדירות עולה הצורך לניתוח חוזר על מנת להיפתר מהזיהום ולהוציא את השתל.

 

דימום פנימי הוא סיכון נוסף שנחשב מאוד נדיר. גם במקרה כזה יש צורך לפתוח את התפרים ולטפל בבעיה בצורה נקודתית.

 

קשיות סביב השתל נוצרת לעיתים נדירות ומתרחשת כתגובה נוספת אפשרית לתגובת הגוף לגוף הזר. ברוב המקרים מדובר בתופעה לא רצינית שחולפת אך לעיתים רחוקות נדרש ניתוח נוסף על מנת לשפר את מראה השד.

 

לעיתים בעת שימוש בשתל אנטומי ישנה תזוזה של השתל ואף היפוך שלו. בשתל עגול אין בעיה מכיוון שהוא שווה בכל צדדיו, אולם בשתל אנטומי היפוך מורגש היטב ולעיתים יש צורך בניתוח למיקומו מחדש. עקב כך שתלים אנטומיים פחות מומלצים לבחורות צעירות שמתכוונות לעסוק בספורט אתגרי כלשהו כגון צניחה חופשית או באנג'י.

 

צלקת בולטת ובשרנית יכולה להיווצר לעיתים וזה תלוי מאוד באישה ובאופן בו הגוף שלה מגיב בדרך כלל לחתכים. עקרונית שיטות החיתוך והתפרים בימינו הן מאוד מתקדמות וההחלמה של החתך עולה יפה, אולם שוב, זהו תהליך מאוד אינדיבידואלי והוא משתנה בין אישה לאישה.

 

במקרה שבחרת בשתל גדול מאוד ו/או שצורת החזה ההתחלתית הינה צינורית ישנו סיכוי שייוצרו פטמות בולטות יתר על המידה. תופעה זו לא בדיוק מוגדרת כסיכון, מכיוון שלא מדובר בהפרעה בריאותית כלשהי, אך זה בהחלט שיקול שצריך לקחת בחשבון כשמחליטים על הגדלת חזה וכשבוחרים את גודל השתל.

 

לעיתים רחוקות מאוד הגדלת חזה יכולה לפגוע ביכולת להניק. נשים רבות בוחרות שלא להניק בכל מקרה מכיוון שההנקה עלולה לפגוע בצורתו של השד ולעיתים מצריכה ניתוח חוזר לתיקון צורת החזה.

 

דליפה מהשתל היא סיכון שעדיין קיים, אולם בשכיחות מאוד נמוכה. האופן שבו יוצרים את שתלי הסיליקון היום הוא כזה שגם אם נוצר קרע הסיליקון מייד מתקשה. כמובן שעדיין יש צורך בניתוח לצורך החלפת השד, אולם אין סיכון ממשי לבריאות.

 

תחושה של אזורים רדומים היא אחת מהתופעות השכיחות יותר. כמעט לכולן זה קורה ובעיקר סביב איזור החתך. הפטמות הן גם איזור שנוטה לאיבוד תחושה לאחר ניתוח הגדלת חזה. ברוב המקרים התחושה חוזרת לגמרי לאחר מספר חודשים עד שנה. בחלק מהמקרים התחושה חוזרת רק באופן חלקי. למי שעושה חתך באזור הפטמות יש יותר סיכוי לאיבוד תחושה באופן תמידי בפטמות.

 

המאמר נכתב עבור ד"ר אבי וינברג, מנתח פלסטי מומחה לניתוחים פלסטיים

 

 


אודות מחבר המאמר

דר' אבי וינברג dr-weinberg.com – מומחה לניתוחים פלסטיים כולל ניתוח הרמת חזה

חברת אינטר-דב, חברת קידום אתרים באינטרנט

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.