אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מה אתם יודעים על ניהול תוכן

לקוחות האינטרנט מתחלקים ל2 קבוצות ברורות. אלו שרוצים להיות מעורבים בכל תהליך הבניה וגם לאחר מכן , כל הזמן רוצים להתחדש וללמוד, לדעת איך עושים כזה וכזה ואיך יורדים לעומק של כל פיתרון או של כל בעיה. ויש את אלו שממש מפחדים. שלא רוצים לגעת בכלום ולא רק מתוך עצלנות אלא מתוך פחד "להרוס" או פחד להסתבך בעולם האינטרנט. ללקוחות אלו מאוד קשה להסביר שאין ממה לפחד ושהשד הוא בעצם לא כזה נורא. ידיעת ניהול אתר זה לא דבר מסובך כל כך - למרות מה שנראה מבחוץ.

אז בוא נתחיל רגע לעשות סדר בדברים וננסה לבחון את הדברים. האסוסיאציה הראשונית שנגרמת ללקוחות כאשר אומרים להם "מערכת ניהול אתר" זה ישר "אתה צריך לתכנת את האתר" זה לא נכון, לניהול אתר אין שום קשה לתיכנות. להיפך לעיתים ניתן לנהל אתר ברמת ידע של מזכירה המבצעת פעולות פשוטות כמו בWORD ודומיו. זוהי טעות בסיסית וראשונה וחייבים לעקור אותה מהשורש. על כן שלקוח בא אליי ואני מסביר לו שהוא הולך לנהל לעצמו את האתר מיד אני מראה לו את הממשק ניהול הכולל בתוכו פונקציונאליות כמו בWORD וכשהלקוח רואה זאת הוא כבר מתחיל יותר רגוע.

דבר נוסף - רוב הניהול של האתרים הוא בעצם ניהול אתר תדמית שלא דורש אפילו מיומנות ומורכבות של הזנת תוכן כמו לדוגמא אתר מוצרים או אתר מתוחכם אחר שדורש שילובי קוד שונים על מנת ליצור מאגר דינאמי של דפים שונים. אלא באתרי תדמית קלות ההזנה היא בעצם הבסיס המהווה ללקוח אישור לסגירת עסקה - האפשרות לשלוט על התוכן באתר (של מספר דפים ולא יותר) בעצמו ללא צורך בידע מוקדם או במתכנת צמוד.

לסיכום, לא צריך להיכנס ללחץ כשמציעים לכם מערכת ניהול תוכן לאתר שלכם - להיפך ראו זאת כאתגר וכעוד "מכשול" בדרך להגשמת עצמך עם אתר חדש ועם מערכת ניהול חדשה - כאשר תרגישו ותווכחו שהנכם מסוגלים לנהל את האתר שלכם ללא תלות באף גורם - המצב אף יעלה לכם את רמת הביטחון ואת מצב הרוח.


אודות מחבר המאמר

נריה שמואלי

בניית אתרי אינטרנט

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.