אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

לקויות למידה משלב החשד ועד הטיפול

וייתכן כי הילד סובל מלקות אחת או משילוב של כמה לקויות בדרגות ליקוי משתנות, ולכן השלב הבא הוא אבחון פסיכו דידקטי שמטרתו לאתר את הקושי, את מקורו, ולפרוש דרכי טיפול שיותאמו בהתאם.  

לקויות למידה- שלב האבחון ודרכי הטיפול

השלב הראשוני, כאמור הוא שלב החשד. השלב הבא הוא אבחון מקצועי באמצעות מבחן דידקטי, פסיכולוגי, או המבחן המשולב. זוהי סדרה של מבחנים כאשר חלקם באמצעות נייר ועיפרון, חלקם בעל פה וחלקם ממוחשבים, על מנת לאבחן את סוג לקויות הלמידה. האבחון הדידקטי אינו מאתר את לקות למידה אלא עומד על קשיים בהתמודדות עם הדרישות הלימודיות. זהו אבחון הנועד לאתר את נקודות החוזק והתורפה של הנבדק, ופערים ביחס לבני גילו, על מנת לאפשר בניית תוכנית התערבות מתאימה. כמו כן קיים אבחון פסיכולוגי הנערך באמצעות פסיכולוגים חינוכיים ובו נערך שימוש במבחן רמת המשכל להערכת היכולת הכללית של הילד וכן השלכות הרגשיות של לקויות הלמידה על מנת שהטיפול בלקויות למידה בהמשך, יהיה אופטימאלי. אבחון קשב וריכוז מצורף בדרך כלל לאבחונים האחרים על מנת לאבחן בעיות היפראקטיביות, קשב וריכוז.

לקויות למידה- שלב הטיפול

אחד התחומים בהן מתמקד הטיפול בליקויי הלמידה הוא ההוראה המתקנת. זהו הטיפול השכיח ביותר, כאשר מטרת ההוראה המתקנת היא לסייע לתלמידים המתקשים בהתמודדות שלהם בבית הספר, על ידי הכנת תוכנית עבודה בשיטות שונות בהתאם ליכולות וללקויות הלמידה של התלמיד, באופן פרטני. לדוגמה, ילד המתקשה  ללמוד קריאה בשיטה הנהוגה בתוכנית הלימודים, מקבל סיוע ממורה מתקנת המלמדת אותו לעקוף את הקשיים באמצעות "אסטרטגיות למידה". במקביל להוראה המתקנת, תלמיד שאובחן כבעל לקויות למידה מקבל הקלות משמעותיות, העשויות להכריע בין הצלחה לכישלון כמו תוספת זמן בביצוע מבחן, התעלמות משגיאות כתיב, לעתים מתן תשובות בעל פה כתחליף לתשובות בכתב ועוד.

אספקט נוסף בדרכי הטיפול הוא הטיפול התרופתי, המתאפשר באמצעות אבחון של רופא נוירולוג או פסיכיאטר, שמטרתו להקל באופן משמעותי בתופעות. טיפול הנפוץ ביותר כיום הוא הטיפול בריטלין הניתן בעיקר בהפרעות קשב וריכוז או היפראקטיביות. לריטלין יתרונות רבים והוכחה כתרופה המסייעת בכ80% מהמקרים ואף יותר. לעתים יתכנו תופעות לוואי כמו איבוד תיאבון, עצבנות וקושי להירדם, אך התופעות חולפות לאחר זמן ההסתגלות לתרופה. במידה ואתם חושדים כי ילדכם סובל מלקויות למידה, זה הזמן להעניק לו חיבוק תומך ולסייע לו.

 

 


אודות מחבר המאמר

אתי קסטר - מטפלת בהפרעות קשב וריכוז ללא טיפול תרופתי 

 

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.