אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

סנגורים- ביטול תלונה במשטרה

 

סנגורים- ביטול תלונה במשטרה

 

בימינו על מנת לפתור סכסוכים אישיים, לנקום או להטריד הרבה אנשים בוחרים בדרך של הגשת תלונה במשטרה. במקרים כאלו חשוב מאוד לפעול לביטול התלונה במשטרה ולא להסתמך על שום דבר אחר. גם אם ניראה ומרגיש שהתלונה היא סתמית ולא מבוססת עדיין יש לה סיכוי להגיע לידי כתב אישום ולכן, במידה וישנה תלונה אין להתמהמה ולשכור עורך דין פלילי שיסדר את העיניין.

 

מה חשוב לדעת ?

הדבר החשוב ביותר אותו יש להכיר הוא כי כל אדם רשאי להגיש תלונה במשטרה, מדובר בזכות בסיסית של אדם להגן על עצמו ולבקש שיחקרו את העוול שנגרם לו. לאחר הגשת התלונה, המשטרה מחליטה האם יש טעם וסיבה להמשיך ולחקור את המקרה ובאיזה אופן לעשות זאת. לעיתים הבירורים נעשים מאחורי הקלעים בלי זימון החשוד ולעיתים הבירור נעשה תוך כדי זימון החשוד לחקירה.

 

ביטל תלונה במשטרה

הליך ביטול התלונה יכול להעשות על דעת המשטרה שבדקה וגילתה שהתלונה היא תלונת שווא ואין שום בסיס להאשמות השונות, או שגילתה שהמתלונן לא אמין  או באמצעות פעילות מכוונת של הנאשם הנעשית בדרך כלל לאחר פניה לעורך דין פלילי שיעזור בהגשת הפניה לביטול.  אדם אשר נגדו הוגשה תלונה נמא בגדר חשוד ולא נאשם, מדובר בפרשה שטרם הגיעה ולכן יש הבדל מהותי בהליך הפלילי ובמקרה זה מומלץ להיעזר בחקירות רציניות.

 

מהות התלונה במשטרה

בשלב הראשון יש להבין מה מהות התלונה במשטרה, בשם מי היא הוגשה ומה הטענות והאשמות העולות בה, ככל שהטענות חמורות יותר יש לפעול בתשומת לב יתירה ולא לבצע החלטות פזיזות. כמו כן חשוב מההתחלה להיוועץ בעורך דין ולהיות מלווה על ידיו לאורך כל התהליך. תוך כדי העבודה המשותפת עם העורך דין יש להציג ראיות סותרות, את הגרסא השניה לארוע וכל ראיה אחרת שיכולה להפריך את התלונה. לסיכום, ייעוץ וסיוע משפטי יכול להקל בהרבה את ההליך הלא נעים.


אודות מחבר המאמר

מי

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.