אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

NLP דמיון מודרך והשילוב שביניהם

בני אדם רבים מגיעים בשלבים שונים בחייהם למצב בו הם נעשים מודעים לכך שהם סובלים מ"מחלות" אובססיביות – התמכרויות שונות, כגון: עישון סיגריות ולעיתים אף עישון סמים, אכילת יתר, התמכרות ל"סקס", אלכוהוליזם ועוד כהנה וכהנה התמכרויות שונות שהתפתחו בעולם המערבי. המשותף לכל ההתמכרויות הנ"ל הוא העובדה שהאדם מפתח מנגנון של תגובה מסוימת – של התנהגות מסוימת, בעקבות מצבים שונים בחייו המשמשים כטריגר לפעולת ההתמכרות. אם ניקח למשל "התמכרות לאוכל" אזי פעמים רבות יגלה אותו האדם כי בכל פעם שהוא מרגיש שעמום הוא ניגש לפתוח את המקרר ולחפש איזה שהוא מזון. או אנשים מסוימים יגלו שבכל פעם שעצוב להם הם מפצים עצמם על ידי "אוכל מנחם" כגון גלידה, שוקולד, או משהו אחר. נשאלת השאלה, האם ניתן לשנות מנגנון זה של גירוי – תגובה? האם ניתן להגיב באופן שונה לאותם הגירויים שהפעילו אצלנו בעבר תגובה התנהגותית מסוימת?

NLP בשילוב עם דמיון מודרך מלמד אותנו שאכן ניתן לעשות זאת בדרך פשוטה. כל אחד ואחת יכולים ללמוד טכניקות מדהימות אלה ולחולל שינויים רצויים בחיים.

 

NLP ודמיון מודרך – מה זה?

טכניקת ה – "נלפ" בשילוב עם "דמיון מודרך", מקנה לנו כלים המסייעים לשנות את חיינו ולהגיע לתוצאות רצויות יותר עבורנו בתחומים השונים של החיים: במערכות יחסים בעבודה ובחיים האישיים, בפתרון של בעיות בריאותיות הנובעות מהתמכרויות שונות, כגון אלו שציינו לעי"ל, בין אם מדובר על שיפור בריאותנו הגופנית, נפשית או רוחנית ובין אם זה השגת תוצאות טובות יותר בתחום הקריירה והעבודה שלנו.

ראשי התיבות של המילה NLP מורכבות מהמונח באנגלית של: Neuro (נוירולוגי-עצבי) Linguistic(לשוני) Programming (תכנות). במילים אחרות, זוהי טכניקה המלמדת אותנו לבצע שינויים באופן בו אנו קולטים את המציאות שלנו ובאופן בו אנו מגיבים אל אותה מציאות. אנו לומדים להיות ערים לכל אותם המסרים המגיעים אלינו באמצעות מערכת העצבים והחושים שלנו – ראיה, שמיעה, חוש הריח, מישוש ועוד ועיבודם לחוויות האישיות שלנו. כשנלמד להתבונן במערכת גירוי – תגובה שלנו נוכל לגלות שפעמים רבות מוחנו יצר קשר בין גירוי מסוים לבין מערכת הרגשות שלנו, באמצעות מילון השפה שלנו. ניקח למשל מקרה שבו חוויה מסוימת נחרטה בתאי הזכרון שלנו כרגש המעכב את צמיחתנו, זה יכול להיות פחד מפני החושך, או פחד במה או כל רגש מעכב אחר שנוצר כתוצאה מחוויה מסוימת בעברנו. אם למשל בפעם הראשונה שעמדנו בכתה ליד הלוח ראינו שהתלמידים בשורה הראשונה מתבוננים לעברנו ומצחקקים, יתכן שהם בכלל צחקו על משהו שאינו קשור בנו כלל, אך תחושתנו היתה כי לעגו לנו, חוויה זו תקוטלג בתאי הזכרון שלנו כחוויה שלילית ויתכן שאף תגרום לנו ל"פחד במה". בעזרת "נלפ ודמיון מודרך" נלמד לתכנת מחדש את התגובה – השפה שהיתה לשפה חדשה. 

 


אודות מחבר המאמר

רוצים להכיר את מכללת רטר? כנסו לעמוד הבית של המכללה או בקרו אותנו בגוגל+

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.