אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

המים בישראל בטוחים לשתייה, עד לנקודת החיבור לצנרת הבניין.

למשרד הבריאות ישנם תקנות והנחיות ברורות להבטחת איכות המים בישראל. בדיקות איכות מים נערכות בהתאם לתקנות המחייבות, התקנות כיום כוללות בתוכן בדיקות לכ- 80 חומרים החשודים כמזהמים, אם נתגלה זיהום בבדיקה יש צורך  לבצע חיטוי מים.

במהלך חקיקה נמצאות תקנות חדשות אשר יחייבו בדיקות מים לגילוי של כ-130 מרכיבים החשודים כמזהמים.

מדינת ישראל יכולה להתגאות באיכות מים מהגבוהות בעולם הודות לניטור מזהמים ותהליכי חיטוי מים יעילים ומתמשכים.

 

כל אנשי המקצוע בישראל העוסקים בתחום המים והביוב כפופים להנחיות נשרד הבריאות בנוגע לאמצעים הנדרשים מהם לשמירה על איכות מים ראויים בישראל.

 

תפקיד משרד הבריאות בבדיקת מקורות מים ומתקנים העוסקים בתהליכי חיטוי מים

 

בדיקות מים מתבצעת בכל מקור מים ואם נמצא כי יש כשל בשמירה על איכות מים ניתנות הנחיות לביצוע חיטוי מים עד שימצא כי המים המסופקים מהמקום ראויים על פי בדיקת איכות מים לשתייה.

מתקני חיטוי מים אף חייבים לקבל את אישור משרד הבריאות הבודק אם המתקנים בתקנים של מכון התקנים. ת"י 5438 ו ת"י 5452

 

בקרות ופיקוח על בדיקות מים למדידת איכות מים

 

ספקי המים נדרשים לבצע בדיקות מים למדידת איכות מים במתקני הטיפול ובמערכות האספקה.

משרד הבריאות מבקר ומפקח על בדיקות מים אלו כדי לוודא שספקי המים עומדים בתקנות איכות מים המגדירות את תדירות הבדיקות, נוכחות אילו חומרים יבדקו והיכן.

 

שלושת מעגלי המים המוגדרים בתקנות

 

המעגל הראשוני, מקור המים: מעבדות מוסמכות מקבלות בדיקות מים ממקור המים לשתייה, הבדיקות נדגמות ע"י ספקי המים וממצאיהן נמסרות למשרד הבריאות. בכל מקור מים נבחנת התאמת תוצאות הבדיקה לדרישות התקנות לגבי איכות מים לשתייה. באם נמצא כי איכות המים ממקור המים אינה עומדת בתקנות נפסל מקור המים לשתייה. לחילופין נדרש ספק המים לבצע חיטוי מים לכל המים אשר מסופקים מאותו המקור, באם ניתן לאשר בבדיקות מעבדה כי המתקנים עומדים בדרישות על פי התקנות הבודקות איכות מים לשתייה, אזי מותר לספק המים להמשיך באספקת המים כסדרה.

 

המעגל השניוני, מערכת אספקת המים הראשית: עשרות אלפי בדיקות למציאת עקבות של חומרים כימיים או בקטריאליים העלולים להגיע למים מצנרת האספקה וכן למציאת תוצרי לוואי של תהליכי חיטוי מים מתבצעות בישראל מדי שנה ע"י ספקי המים.

 

המעגל השלישוני, מערכת אספקת המים הפנימית בכל יישוב: בדיקות דומות לבדיקות המתבצעות במעגל השניוני.

  

למשרד הבריאות תכנית עבודה שנתית עם ספק המים, נציגי המשרד מקבלים את תוצאות הבדיקות  באמצעות תכנת מחשב, נציגי המשרד גם מבצעים פיקוח הנדסי ותברואתי במקורות המים, במתקני הטיפול ובמערכות האספקה.

כמו כן כל הרעה של איכות מים במתקן טיפול מדווחת באופן אוטומטי לספק המים והוא מדווח על כך למשרד הבריאות אשר נדרש לאשר את המשך אספקת המים אם הם עומדים בתקנות המגדירות איכות מים לשתיה.

 : 

המעגל הנשכח

 אם כך , ניתן לומר בבטחה כי המים המסופקים לבנייני המגורים עומדים בקריטריונים מחמירים של איכות מים. אולם, בבתים משותפים נאגרים המים במאגרים עצמאיים, על מאגרים אלה אין כל פיקוח ובקרה של משרד הבריאות. יתרה מזאת במהלך אוקטובר 2012 ביצע משרד הבריאות בדיקות מים יזומות בבתי מגורים וגילה כי במרבית הברזים המים היוצאים מן הברז אינם עומדים בתקנות של איכות מים לשתייה. המלצת משרד הבריאות הייתה להניח למים לזרום כמה דקות לאחר פתיחת הברז בטרם השימוש בהם. בישראל חברות רבות הנותנות מענה לטיפול במאגרי מים בבתים משותפים, אחריות הטיפול במאגרים אלו היא של הדיירים.

 


אודות מחבר המאמר

גרין וואב כותבים על מגוון נושאים ובניהם אפשר למצוא NLP, שערים חשמליים ואת אתר אינדיבוק- בית ליוצרים עצמאיים.

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.