אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

נאפת, שילמת

בשלבים שונים של החיים עלול אדם להקלע למצב בו הוא תוהה, האם הוא יוגע את כל האמת, או אולי אספקט מסוים בפזל החיים נחבא מעיניו?

לפעמים אנחנו מתלבטים, מה חשוב לנו יותר – האם ידיעת האמת או אולי האפקט הנפשי על הצד השני?ובכן, כמו ב דברים רבים בחיים, לא קיימת תשובה חותכת לשאלות הללו. במקרים מסוימים חשוב מאוד, כי נהיה מודעים למציאות, והוכחות חותכות לה יהוו יתרון עבורנו על פני הצד השני; במקרים אחרים תהיה לחקירת האמת משמעות מרכזית יותר עבורנו מבחינה מוסרית וריגשית, אבל היא תהיה חסרת משקל מבחינה משפטית.

בגידהלגלות כי בן/בת הזוג בוגדים הוא גילוי קשה, כואב, פוגע באגו ובהערכה העצמית, ומעורר רגשות וכעסים בעוצמות גדולות; אבל במידה וקיים חשש לבגידה, חשוב להתעלות על עצמנו, ולפעול בהתאם לאינטרס שלנו.נבהיר כמה דברים בנושא:ראשית טוב לדעת, כי בניגוד לסברה הרווחת, בגידה, גם אם מוכחת היטב ובראיות חד משמעיות, אין בה כדי לפגוע בזכויות הרכושיות של בני הזוג. בן הזוג הבוגד לא יאבד את חלקו בנכסים ובזכויות הקניין השייכות לבני הזוג במשותף. יחד עם זאת, הדין העברי קובע, כי בעל שיצליח להוכיח כי אשתו בגדה בו, יוכל לנשלה מחלקה ברכוש המשותף, למעט מה שנותר מהנדוניה שלה. עקרונית לא אמור הדבר להוות בעיה, שכן בתי הדין הרבניים כפופים ל"חוק יחסי ממון בין בני זוג", אולם לעתים בתי הדין מחליטים לפעול באופן עצמאי ובניגוד לחוק, ואז כבר ישנה בעיה אחרת. על כל פנים חשוב לזכור, כי במידה ובכוונתינו לתעל את עצם הבגידה ליתרון משפטי עבורנו כנגד הצד השני, יהא עלינו לנהל חקירה ומעקב, בכדי לספק את ההוכחות החד-משמעיות הנדרשות משפטית, כלשון הדין העברי: "כמעשה מכחול בשפופרת".

בגידת אשהעל פי ההלכה, מורדת היא אשה שבגדה בבעלה, וככזו, מפסידה את זכותה למזונותיה מהבעל, וכן את זכותה לקבלת כתובתה. כיוון ובנושא מזונות אשה קיימים לעתים פערים בין פסיקת ביה"ד הרבני לבין ביהמ"ש לענייני משפחה, יש לגשת מייד עם קבלת הראיות בדבר הבגידה, לקבלת ייעוץ משפטי ספציפי, כדי לבדוק איזו ערכאה עדיפה בכל מקרה לגופו (בית המשפט למשפחה או בית הדין הרבני), ואיזה משקל יינתן לדברים מבחינה משפטית.

בעל בוגדנילעומת זאת, אם הבעל הוא זה שבגד, הוא אינו מפסיד דבר על פי הדין העברי. המסקנה הינה, כי פעמים לא מועטות חקירת האמת וגילויה והוכחת הבגידה מהווים קלף בעל משקל ואפקט פסיכולוגי על בן הזוג השני, יותר מאשר בעלי משמעות משפטית מכרעת. במקרים אלו, ניתן יהיה להשתמש בבגידה ככלי בצורה אסטרטגית וחכמה, דבר שימצב אתכם עם יתרון בהליך הגירושין, ולפעמים יקל על ניהול ההליך יגרום לסיומו בהסכם מהר יותר מהמצופה.על כל פנים, אם אתם חוששים, אולם אינכם בטוחים בוודאות, כי בן/בת הזוג בוגד/ת, {מומלץ|כדאי|עדיף לחקור ולוודא את הדבר היטב לפני שמסיקים מסקנות נמהרות ומפרקים מערכת נישואין וחיים משותפים.

חקירה כלכליתלפעמים בן/בת הזוג מבקש לקפח את זכויותינו בנכסים ובכספים משותפים. חשד כי בן/בת הזוג רשם/ה על שם אדם אחר כספים, הכנסות, זכויות או נכסים, שנצברו במהלך החיים המשותפים, ואשר לנו זכות במחציתם- מחייב הוכחות חד משמעיות בפני ביהמ"ש, על מנת שיקבע כי לנו זכות בנכסים וזכויות אלו, ויורה על חלוקתם בין בני הזוג בשווה. לרוב יצריך הדבר חקירה שמטרתה לגלות באם קיימים כספים כאלו, ואם כן- איפה הם נמצאים.

הפחתת/הגדלת מזונותכאשר אנו עומדים בפני הליך הפחתת או הגדלת מזונות - אשר לו משמעות ומשקל רב, שהרי מזונות ילדים משולמים עד הגיעם לגיל 18 (ושליש מגיל 18 ועד גיל 21) הרי שלכל שינוי קטן בסכום החיוב החודשי יש משקל כספי רב בסכום הכולל.דרישת הפסיקה הינה להוכחת שינוי נסיבות משמעותי במצבו של המבקש את שינוי סכום המזונות, או במצבו של הצד השני. לפעמים הכנסתו או מצבו הכלכלי של הצד השני אינו גלוי לעין, ואנו חושדים כי הכלל "רב הנסתר על הגלוי" חל בעניינינו. אז יהא עלינו לנהל מעקב אחר אותו אדם, על מנת שנוכל להציג בפני ביהמ"ש ראיות חותכות באשר להכנסתו ולמשלח ידו של הצד השני, טרם ישנה ביהמ"ש את סכום המזונות.

תביעת מזונותחשוב לדעת כי גם בתביעת מזונות רצוי לבצע חקירה כלכלית יסודית בטרם מתחילים בהליכים, על מנתכדי יעלה בידינו להוכיח את הכנסות בן הזוג. פעמים רבות בני זוג מחפים על הכנסתם האמיתית, בייחוד אם בן הזוג עובד כעצמאי, ואם לא יהיו בידינו הוכחות באשר להכנסותיו האמיתיות, לא נוכל לדרוש פסיקת דמי מזונות גבוהים בהתאם להכנסות אלו, על אף שבמהלך החיים המשותפים חיינו ברמת חיים גבוהה, שהתאפשרה בעזרת הכנסות "נסתרות" אלו. פעמים רבות השקעת כספים בביצוע חקירה בזמן הווה, כדאית וחיונית על מנת לזכות מאוחר יותר בדמי מזונות גבוהים, אשר משולמים מידי חודש במשך שנים ארוכות (כפי שצוין לעיל), והמגיעים בסופו של דבר לסכום מצטבר גבוה מאוד.


אודות מחבר המאמר

לפרטים נוספים בקרו :

חגית לב | גירושין , תביעות גירושין , עריכת דין

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.