אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

פיצוי על אובדן מזוודות במסגרת ביטוח נסיעות

בכל פעם שאנחנו נוסעים לחו''ל, אנחנו דואגים גם לרכוש ביטוח נסיעות כזה או אחר. השאיפה הברורה שלנו, מטבע הדברים, היא שהפוליסה תישאר על הנייר בלבד. אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד: לא פעם, קורה לנו מעבר לים אירוע לא נעים, אשר מביא למחשבות על מימוש הפוליסה.

אנחנו נתייחס כאן לסוגיה של אובדן מזוודות: האם ביטוחי הנסיעות מעניקים לה מענה?

המחיר של אובדן מזוודה

אין הרבה דברים מתסכלים יותר מאשר לאבד את המזוודה בחו''ל. יחד עם זאת, המציאות מראה שזה מצב שקורה לא פעם, ומעמיד את הנוסע עם בור שקשה מאד לצאת ממנו. אם נסתכל על הגרסה המודרנית של אמנת ורשה, עליה נשענות כיום חברות התעופה, הרי שכל קילוגרם תכולה, במקרה הטוב, יעניק אלף ש''ח פיצויים. ברור שבמקרים רבים, סכום זה לא קרוב לכסות את הנזק שנגרם, ויינתן רק אם הוכחה אחריות ישירה של חברת התעופה.

ומה במקרה של ביטוח נסיעות לחו''ל? ובכן, כאשר ברור כי הישועה לא תבוא מחברת התעופה, יהיה זה למעשה האמצעי היחידי לקבל דרכו פיצוי על הנזק. הדבר מקבל חשיבות מכרעת עוד יותר שמתבוננים על המאבקים הרבים שהתפתחו במהלך השנים בין נוסעים לחברות התעופה, בגין אותה אחריות.

המשמעות מבחינה ביטוחית

כמעט כל חברה המציעה ביטוח נסיעות תכלול בהסכם שלה התייחסות, זו או אחרת, לאובדן מזוודה. אלא שהתמונה, מתברר, רחוקה מלהיות פשוטה. ראשית, כמובן, הציוד שנכלל תחת הביטוח. בהקשר הזה, רשימת הסייגים גדולה בכל קנה מידה, וכוללת בתוכה, פעמים רבות, משקפיים, כלי עבודה, תכשיטים, מכשירים חשמליים שונים (כולל ציוד צילום) וכן הלאה.

מכשול עיקרי נוסף עימו נאלצים להתמודד הנוסעים נוגע כבר לגובהו של הפיצוי שנותן. ככלל, סכום זה ייקבע על פי ערך כל פריט שאבד, מינוס המע''מ עליו כפי שהוא במדינת הרכישה שלו. ללא קבלות, אגב, ההערכה  הכספית תיפול למעשה על חברת הביטוח. 

משתנה נוסף שהופך את המשוואה למורכבת יותר הוא הגובה העליון של הפיצויים. ברמה הכללית, זהו הסכום המקסימלי שתעניק חברת הביטוח, בלי קשר לשווים של הפריטים. כיסוי זה מגיע לרוב עד לגובה של כאלפיים דולרים.

דגשים בדרך להתנהלות נכונה

אז מה רצוי לעשות על מנת להגדיל את הסיכויים לקבל פיצויים נרחבים עבור אובדן מזוודה? כאן, אפשר למנות מספר עצות מהותיות. ברור שחייבים, כצעד ראשון, לבדוק מהי ההתייחסות לכבודה במסגרת פוליסת ביטוח נסיעות, בעיקר מבחינת הפריטים שנכללים בתוכה וגובה הפיצוי בגין אובדנם. בהיעדר ביטוח מספק רצוי, כמובן, שלא לצאת לחו''ל עם פריטים יקרים יתר על המידה.

חשוב מאד גם לקרוא את סעיפי המימוש של הפוליסה. במקרים של רשלנות, למשל, עלולים הפיצויים להיות נמוכים משמעותית, או אפילו לא להינתן כלל. דוגמא אידיאלית לכך היא גניבת המזוודה מהרכב, שמקטינה מאד את סכום הפיצויים עבור הפריטים.

היות וההתנהלות אל מול חברות הביטוח עשויה להיות ארוכה, מומלץ להצטייד בכל סוג של "ראייה" – פירוט תלונה במשטרה בגין גניבה (אם אכן הוגשה), קבלות מקוריות על פריטים שנמצאו במזוודה וכן הלאה. בכוחם של אלה למנוע אי הבנות רבות בהליך הבירוקרטי הזה.

אז איך בוחרים?

חשוב להדגיש, אם כן, שישנם סוגים רבים של ביטוחי נסיעות, כל אחד עם יתרונות וחסרונות משלו. ההמלצה הכי טובה היא שלא לבצע את הרכישה הזו, כמו רכישות חשובות אחרות, מבלי להכיר את שדה המשחק לאשורו. במקרה הזה, מדובר בהצעות הרלוונטיות של חברות הביטוח.

נשמע מסובך? חשוב להדגיש שמשימת השוואת מחירי ביטוח נסיעות הפכה עם הזמן לפשוטה הרבה יותר. זאת אודות לאתרי השוואה שונים, שכוללים בתוכם את החברות המובילות בשוק. על פי פרטי הנסיעה, מאפייני הנוסע והצרכים שלו, יוכל הוא לראות את ההצעות השונות, ולבחור בהתאם.


אודות מחבר המאמר

Wobi - השוואת מחירי ביטוח נסיעות אונליין

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.