אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

גיל המעבר – למה לצפות בגיל המעבר ?

זה קורה לכל אישה, ושלב הביניים שבין תקופת הפוריות לתקופת הבלות הוא לא שלב פשוט. כמובן שכל אישה חווה סימפטומים שונים, אבל רוב הנשים ירגישו את גיל המעבר מבחינה נפשית ופיזית.תקופת גיל המעבר יכולה להימשך בין שנתיים לעשר שנים ולרוב היא מתחילה בסביבות העשור החמישי לחיים, אך יש נשים שמדווחות על סימפטומים של גיל המעבר כבר בגיל 35. הגיל הממוצע להפסקת הווסת ותחילת גיל המעבר הוא גיל 51.

מה למעשה קורה בגיל המעבר? בתקופה זו מפסיקות השחלות של האישה לייצר ולהפריש את ההורמון שנהגו להפריש במשך כל תקופת הפוריות – אסטרוגן. בתקופה זו בהדרגה נפסק המחזור החודשי.תופעות הלווי שונות מאישה לאישה ויש מיעוט שאינו סובל מתופעות לוואי כלל. אין כמעט אישה שסובלת מכל תופעות הלוואי המצוינות בהמשך והתמהיל והעוצמה שונים מאישה לאישה.סיום המחזור החודשי ותחילת גיל המעבר אינו בהכרח סופה של הבריאות והחיוניות שלנו ואין הוא חלילה מביע את קץ היופי או את ההיפרדות מחיי מין טובים. גיל המעבר הוא שלב טבעי בחייה של אישה ולא חלילה הפרעה רפואית. הבעיה היא שגיל המעבר מלווה בסימפטומים שונים , מטרידים ולא נעימים כמו למשל :גלי חום – נשים רבות יחושו תנודות קיצוניות בין חום לקור, בלי קשר ללבוש או למזג האוויר. במקביל, סובלות נשים רבות מהזעה מוגברת, פעימות לב מואצות.יובש בנרתיק – ירידה בחשק המיני אופיינית לגיל המעבר לצד יובש בנרתיק, דלקות ובעיות אחרות בדרכי השתן, צבירת נוזלים.שינויים אסתטיים – כגון נשירת שיער, גדילת שיער בפנים.שינויים במצב הרוח - עצבנות, חרדות, דיכאון, נדודי שינה, הפרעות בזיכרון, כאבי ראש, עייפות, חוסר ריכוז. 

נשים רבות פונות להורמונים כדי לטפל בסימפטומים של המעבר, אך הבעיה היא שהורמונים כימיים עלולים להיות מלווים בתופעות לוואי – חלקן אף מסוכנות כמו מיגרנה, בחילה, פריחות עור, הקאות, נשירת שיער, עלייה בלחץ הדם ועוד ולכן, כדאי להעדיף פיתרון טבעי.


אודות מחבר המאמר

שירה דרורי

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.