אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

זכיינות האם כדאי

עבור מי ששוקל להפעיל עסק חדש באמצעות הקונספט של זכיינות האם כדאי היא שאלה מתבקשת. התשובה משתנה כמובן מרשת לרשת ובהתאם למאפיינים הספציפיים של כל עסקה, אבל ככלל אפשר לומר שלשיטת הזכיינות יתרונות רבים מצד אחד ומצד שני טמונים בה גם סיכונים מסוימים שאסור להתעלם מהם. על-מנת למזער את הסיכונים ולהגדיל את סיכויי ההצלחה של עסקת רכישת הזיכיון, מומלץ לבצע אותה עם ליווי משפטי של עורך דין שאמון על בדיקות מקיפות וכן על הבטחת מלוא הזכויות של הזכיין אל מול הרשת המזכה – הן לקראת חתימה על הסכם הזכיינות והן לאורך תקופת הזכיינות, ובפרט כשמתגלים חילוקי דעות בין הצדדים.

הייעוץ המשפטי בשלב יצירת החיבור בין הרשת לבין הזכיין כולל התייחסות מפורטת להתלבטויות כגון "במסגרת חוזה זכיינות האם כדאי להתעקש על סעיף מסוים", וכן מושם דגש על מניעת פרצות בהסכם הזכיינות שעלולות להיות מנוצלות לרעה על-ידי הרשת המזכה בסיטואציה כזו או אחרת.

לאחר ששיתוף הפעולה יוצא לדרך נדרשים שירותיו של עורך דין בעל ניסיון בתחום הזכיינות דוגמת עו"ד אודי דנהירש כאמור כשישנן מחלוקות מהותיות בין הרשת לזכיין, כשאחד הצדדים מבקש לבצע שינויים מהותיים בהסכם הזכיינות (שהרי התשובה לשאלה זכיינות האם כדאי עשויה להשתנות בהתאם לתמורות שחלות כל העת בעולם העסקים), כשהזכיין מבקש למכור את הזיכיון שרכש לגורם עסקי אחר, כשאחד הצדדים חש כי הופרו זכויותיו וגם כשעל הפרק ביטול חוזה זכיינות מסיבה כזו או אחרת.

 

רק התייחסות משפטית מקצועית בכל הסוגיות העומדות על הפרק בכל שלב לאורך חיי העסק ולאורך תקופת הזכיינות מבטיחה סיכוי מקסימלי לזכות ברווח נאה על ההשקעה בזיכיון – אל תוותרו על הזכויות שלכם ועל יצירת איזון מול הרשת המזכה בדרך לעסקה כדאית באמת.


אודות מחבר המאמר

זכיינות האם כדאי

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.